Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Sevgili @Jokerr_21 e , yardımları için teşekkür ediyorum
Birlikte hazırladık 🥰😁😂

Alanım olduğu için anlayabilirim. En sık görülen erken dönem şizofreni belirtileri şu şekildedir: sosyal hayattan ve arkadaş çevresinden uzaklaşma, sürekli şüphe duyma, kişisel hijyenin azalması, donuk bakışlar, sevinç veya üzüntü gibi duyguların ifade edilememesi, aşırı tepkiler vermek vs..
Şizofren olup olmaması önemli değil benim için, ayrıca anlamak zor değil. Nasıl tedavi olabilir diye düşünürüm. Bir insanı tedavi edebilmek için gerçekten inanmış olmak gerekiyor. Mutlaka şizofren olmadan önce ailesi veya arkadaşları tarafından dışlanmış korkularından dolayı kendini hayata soyutlamış olabiliyor. O insanı hayata bağlarsanız onun yanında olduğunuzu gösterip, hayata adapte edebilirseniz tedavi en iyi şekilde yapmış olursunuz. Şizofren insanlara katil veya suçlu gibi bakmak yerine yardımcı olmak en güzel davranış bana göre
@Hissiz72 hazırlarken zorlanmadım çünkü senin gibi bir şizofren arkadaşım var 😂😂
Anlayamam.. ama bir insan şizofreni ise asla şizofreni olma ihtimalini dusunmezmis. Yani şöyle soyliyim... Şizofren olan biri" acaba şizofren miyim" diye düşünmemiş bunu sorgulayan kişi şizofreni olamazmis... Kendine bu soruyu soruyorsan şizofren değilsin.
😂😂
Teşekkürler ederim aşkım❤️
Cevap
23Cevap
Tanıdığım biriyse evet anlarım :/
Eğer ki herşeyde haksız olduğu olaylarda bile hala ben diyorsa bu insan ya narsist olur gadası. ya da şizofreni gibi rahatsızlığı olabilir.
Şair burda kendini anlatmış😂😆 Anlaşılır yani bunun için uzman olmaya gerek yok
Tabi len kimin arkadaşiyiz😂😂
Allahın bildiği kuldan saklanır mı hiç😏 akıllı delileriz biz boşver 😆
Bir çoğumuz için çok zor. Bir arkadaşımın babası bu hastalık ile uğraşıyor. Tabi ben bunu yıllar sonra öğrendim. Fakat hiç anlayamadım. Aksine onunla o kadar güzel sohbet ediyoruz ki bana bir çok şey katıyor.
Kahve falı bakan bir arkadaşla tanışmıştım. Biraz takıldık öyle, sonra uzaklaştık falan. Çok sonradan şizofren olduğunu anladım. Bana baktığı fallar da kafasında kurduğu hikayelerdi. Bir de seslerini duyduğu varlıklar vardı falan..
Aksini iddia etmediği sürece, kendi kafasında kurduğu insan veya diğer herhangi birşey ya kendisinin bizden saklandığını ya da biz varken onun olmadığını söylediği için bizim onunla tanışmamızı çok istediğini söylese de hiç karşılaşma şansımız olmadığını düşünür veya bu durumun farkında olup art niyetli kullanması durumunda neredeyse imkansız anlaşılmaz, benim görüşüm.
Evet şizofren olanı kolayca tanımlayabilirim. Bir yorumu, sorusu, bir insana/nesneye bakışı veya sohbeti onu hemen ele verir.
Profil Fotoğrafın ve Sorun arasındaki uyum mükemmel bence.
Sorunun cevabına gelirsek ; Biraz zaman geçmesi gerekir anlamam için. 3-5 gün kadar.
Evet anlarım. Göz bebekleri sürekli. hareket ediyor. Olması mümkün olmayan iddialarda bulunuyorlar, hatta saldırganlaşıyorlar.
bellı surelı olarak yanyana oldugunda iş vs. ortamlarda evet anlayabılıyorsun .
tam şizofreni olmasada oyle karakterler yanarlı dönerli çok.
Anlarım çünkü bende bazen belirtilerini gösteriyorum ayrıca herhangi bir psikolojik hasta görürsem rahat bırakmam 🤪
Dediği kişiler hakkında araştırma yaparım kendi çapimda doğru değilse anlarım
Onu anlamam ama ne mal olduklarını iki dakkada anlarım
İmkansız anlayamam... Öyle, bir yeteneğim yok... Karşımdaki ne derse öyle tanırım...
2 dakikada anlarim hemde takintili vr sorunlu kisiler bana karsi aninda herseyi belli ederler
İlk önce konuşmasına bakarım anlayabilirsem anlarım 🙈
Yakınından birisiyse kolay diğer türlü zor olsa gerek
Anlayamam o kadar uzman değilim
Anlayabilemem kuzum 😅
♥️♥️ Güzel soru emeğinize sağlık
🖤
Kısa bir sürede anlayabilirim
Çevremdeki çoğu kişide belirti var.😏
Hezeyanlarını gizlemiyorsa anlarım
Takık insan = şizofren :d
Anlaşılır bir şekilde bence
Evet çok şizofren vakası gördüm.