Herkesi olduğu gibi kabul edersek hırsızı, tacizciyi, katili veya aklımıza ne geliyorsa kabul etme durumunda kalıyoruz. Ben nasıl kabul edeyim ki böyle bir insanı 💁♂️ mantıksız yani. Yorumlara baktım herkes neredeyse kabul ediyor anlam veremedim 🙄. Ben buyum, huylu huyundan vazgeçmez gibi sözlere inanmıyorum. İsteyen her insan değişir. Diğer türlüsü ardında getirdiği bahaneleridir. Tabii ki kişileri değiştirmek istemem böyle yap böyle ol demek mantıklı demiyorum ama soru herkesi kapsıyorsa eğer. Herkesi olduğu gibi kabul edemem. 💁♂️
Olduğu gibi kabul ederim tabiki, asla değiştirmek istemem ben insanları, ama hatalarını da belgeler kendisini belki törpüler derim gösteririm, özellikle aşık olacağım kişiler konusunda, bu kişi çapkınsa mesela ve bunu kabul etmiyorsa çapkın olduğunu asla kabul etmiyorsa, bunu ona gösteririm, anlamak isterse beni anlar, anlamak istemiyorsanda kendisi bilir, asla değiştirmem, sadece bana uygun olmadığını görürüm ve söylerim, törpülemek isterse törpüler kendini, ama istemez isede zorlaman, gerçekleri kabul etmediği zamanda yolu açık olsun derim, dedimde hep, yapacak birşey yok inanlar böyleyse değiştiremeyiz, ben bana uygununu bulurum kimseyi değiştirmek için uğraşamam.
Şöyle, benim hayatımda ne kadar olmak istediğiyle alakalı.. Yani kimi dostum olarak var olur, kimi sevdiğim insan olmak için.. İnsanlar oldukları gibi kalmalılar elbette ama bunu yaparken, ben zaten buyum işine gelirse moduna giriyorsa zaten önemsemiyor demektir. Tabi ki herkes özgür ve kendi olmalı.. Hayatına birini alacaksa bazı şeyleri zaten içinden geldiği için yapmalı ya da yapmamalı, benim yönlendirmemle değil.. Hiç bir fedakarlık yapmadan ben buyum diyorlar, sonra sen de ilişkide beklentiye girince senden kötüsü olmuyor.. Keyifli günler..
yin yang gibi herkesin icinde baska bir dunya disinda baska bir dunya vardir herkes birseylerden almistir ne mukemmel insan vardir ne cok kusurlu insan.. gerci bana gore biyolojik tur insanlik tamamen faciadan baska birsey degil ama thomas hobbes abimizi dinleyerek belki diyorum ve herkese olmasada bana birseyler ogretene kapilarimi acarim.. yeter ki bilgisi olsun 18 yasindaki cocuktan zorlandigim topoloji dersi almistim.. yasina da kim olduguna bakmam yeter ki bana birseyler ogretsin.. ama insan dedigin tür hayallerinde baska oluyor bu kırık ve hayalperest insanlarida cevremde tutmaya gayret ederim.. bana pozitif enerji veriyorlar sanki atom bombasındaki uranyum taşıyorlar o derece etkililer bende..
.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Peygamber efendimiz, "Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim" buyurmuşlar. Bu ne demek? İnsanın yaradılışı kötü huylara meyillidir. Huyu bu deyip geçiştirmektense düzeltilebilmesini, düzeltilebileceğini; huy, davranışların daha iyi olabileceğini gösterir. Öyle olmasaydı gönderilmezdi, mantıklı düşünürsek. Demekki insan alışkanlıklarını değerlendirip diğer güzel huylu, ya da doğru söyleyen insanların söylediklerini istese kendinde uygulayabilir, söyleneni yapabilir kaabiliyyetde. O yüzden yanlışlarını söylemeli, uyarmalıdır. Her hareketini kabullenmek olmaz.
Ailem ve yakın arkadaşlarım dışında kimseyi olduğu gibi kabullenmiyorum. Değiştirme çabam da hiç olmadı. Samimiyetimin olmadığı insanlar bana olduğu gibi davranamaz. Hitap, üslup ve hareketlerine dikkat etmek zorunda.
Bu soru benim için aslında iki yönlü. Birincisi işim zaten insanları değiştirmek şekillendirmek. O nedenle işim gereği insanları olduğu gibi kabullenmek yerine onları değiştirmeye şekillendirmeye yöneliyorum. Ama sosyal hayatımda ki çevremi şekillendirmeye çalışmaya karşıyım. Çünkü onları olduğu gibi kabul etmez şekillendirmeye kalkarsam başka kişi olmaya zorlarım. Buda ilişkilerimizi bozar.
Yardım isteyenlere yardım ederim, istemeyenleri bırakırım. Ha birde yardım isteyip değişmeyen, daha da kötüyen giden kesim var. Onları bırakırım bu böyle derim
Kabullenmeye çalışıyorum sırf hır gür çıkmasın diye yoksaki herkese verecek cvbimiz var ama kendini çok bişey zannedip ukala ukala konuşan tiplere karşı sabrım taşıyor nereye kadar susarım bilmiyorum
İnsanlardan hiçbir şey beklemeiyi öğrendim insanları hayatı her şeyi olduğu gibi kabul etmek en güzeli kimseyi değiştiremezsin kimse de bizi değiştiremez. 🤭
Ben kimseyi değiştirme taraftarı değilim herkes ilk tanıştığım günkü gibi kalmalı değişecekse bile zamanla ve kendi isteğiyle değişmeli sırf ben istediğim için değil tabi bende kimse için değişme taraftarı değilim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İnsanlar değişmez. Kişiliği oluştuysa , senin istediğin gibi olmaya çalışırsa, sadece sana iyi görünmek içindir. Herkesi olduğu gibi kabul ederim.