Affedince bir nebze hafifler insan, devam etmek daha kolay olur. Boş vermek ise biraz umursamamazlık içerir, bazen biraz gamsızlık. Peki boş vermek mi daha kolaydır, yoksa affetmek mi sizce? Hangisi daha çok mutluluk verir?
Affetmek mi daha çok mutluluk verir, yoksa boşvermek mi?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hata yapan birini yürekten afedebilmek huzur verir insana. Ama bazı hatalar o kadar büyük olabiliyor ki affetsende içindeki kırıklar kalıyor bir yerde. Bu yüzden insan affedeceği insana içindeki ne varsa söylemeli ki anca o şekilde huzur bulsun.
Affetmek aslında onunla olan hesabı kapatmak anlamına geliyor bir nevi artık hayatında ona asla yer olmayacak anlamına geliyor.. Ama boş vermek öyle değil; günü geldiğin de onunla hesaplaşmak adına beklemeye alıyorsun yani aslında onun sana yaptığı her neyse kurtulduğunu düşünmesini sağlıyorsun planlıyorsun sonunda intikamını alıyorsun ki bir çok kişiye göre intikam soğuk yenen bir yemektir..
Hayatımda kimseyi boş vermedim bu yüzden affettim ve hayatımdan çıkardım.. birisi tarafından boş verilmiş olmak muhakkak en sonunda ondan bir darbe yemek anlamına gelir
Boş vermek daha kolay gibi görünür ama insani duygularını yitirmemiş kişi acaba bu kadarını hak etmiş miydi gerçekten diyeren vicdanen rahatsız olur. Tabii ki yapılan yaşanan olaylara göre değişir 💁♂️
Boş vermek daha çok mutlu eder beni. İçimden gelmeyerek affettim demek beni huzursuz eder çünkü, yani sadece dilde affetmek huzursuz eder, affedeceksem gönlüm razı olmalı buna.
İkiside değil. Bana ikiside mutluluk vermez. O kişiye yaşattığını yaşamasını görmek bana mutluluk verir. Karşındaki kişi kendi yaptığını yaşaması lazım. İntikamdan bahsetmiyorum. Hayat onlara öyle güzel şamarını atacakki senin bir parmak kaldırmana bile gerek kalmayacak. Amin :)
Affetmek, dışarıdan karşıdakine yapılan iyilik gibi görünsede temelinde insanin kendine yük edecek herşeyi üzerinden atması durumudur.. Bos vermek ise sadece kisinin var olani yokmuş gibi davranmasi hali.. Sadece beklemeye almasi durumu.. Yapılanı, yaşanılanı düşünüp geçmişe ve kişiye takilmak yerine, guzel gunlere ve karakterli insanlara dogru yol almak fırsatı benim icin affetmekten yana.. 🍀
Bazı insanları asla affetmem.. Genele bakarsak affedip ne hali varsa görsün demek her zaman daha makuldür ama bu her zaman her insanda olamaz.. O sebeple ikisini de yerine göre yapmak gerekir.. Kimine eyvallah, kimine yallah demek lazım.. Keyifli geceler..
Affetmek zordur ama güzeldir mutluluk verir, boş vermişlik zordur ama güzeldir mutluluk verir. Aslında ikisinide birbirine çok zıt olaylardır (bence) affetmenin nedeni kolayca bulunabilir ama boş vermenin iki kolu vardır ; 1. Kol gerçekten boş vermek argoca deyimi ile dünya sikime minare götüme. 2. Kol artık çektiklerinden dolayı boş vermiş insan.
Hatasını anlayıp af dileyen birisini affetmek mutluluk verir ancak herkes için geçerli değil bu. Herkes bu olgunlukta değil o yüzden bazı durumlarda da boş vermek zorunda kalırsın
Affetmeden boşverebileceğimi sanmıyorum. Ben boşvermek için affediyorum 😄 En büyük mutluluk affedip boşvermekte. Eksidekini affedip sıfıra alıyorsun ve boşverip uzaklaşıyorsun
Aslında affetmek bana pek bi mutluluk vermiyor sadece kimseyle aramda küslük kırgınlık olmasın diye affedilecek insanları affediyorum ruhum hafifliyor o kadar