25 yaşındayım lise 1 terk ilkokul mezunuyum kendimi oldum olası hayatın içine atmadım , okumadım , çalışmadım yan gelip yattım tek eğlencem odaya kapanıp bilgisayar oynamak oldu , Zamanla kendime 9 yıl boyunca hiç bakmadım ve kusurlarım çıktı , çok kilo aldım obez felan oldum midemi durduramıyorum ve hayatla bağımı kestim özgüvenim herşeyim gitti öncesinde de yoktu zaten , böyle mortu çekiyorum ama şimdi herşeye bu kadar alışkanlıkdan sonra başlamaya 0 dan korkuyorum kalbimi , aklımı öbür hayatta hissedemiyorum nedense belki bu kilolar yüzünden böyle konuşuyorum kolay değil yaşadıklarım , benim akrabam benden küçük hayatı dolu dolu herşeyi yaparak yaşayarak yaşıyor , ben kız olsa bile hayatımda o hayatı istemiyorum nedense böyle bir karakter olabilir mi , Kendi çıkarlarım rahatlığım uğruna bir çok şeyden mahrumum ve onları hayatımı kazanmak içinde korkuyorum ne yapmam lazım
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet alışkanlık olmuş bir yaşam tarzın var değiştirmeye daha iyisi olacak olsa bile korkacaksın çok normal. kendi konfor alanının dışına çıkacaksın. o yüzden korkabilirsin ama korkunun ardına sığınıp pes etmemelisin. Kendine bir plan oluştur neyi değiştirmek istediğine nereden başlayacağına karar ver. ve sonra adım at. cesur olamıyorsan korkarak adım at. ama başla.
Sonuçların farkındayım böyle yaşamak beni ölüme götürüyor sağlığım çok bozuldu bu zamana kadar hastalık geçirmediğime şükretmem lazım ama ötesinin garantisi yok kendime hiç bakmıyor ölüden farkım yok herşeyden korkuyorum böyle vücüdumu da kullanamıyorum tam 9 yıldır şişmanım , 9 yıldır yaşamıyorum ne kaybederim kendimi kaybediyorum tabiki zaten kilolardan kurtulmak istiyorum ilk iş 9 sene böyle yaşadığım yeter kabus görüyorum kafam düşecek gibi oluyor zaten 7 haziranda diyetisyen randevusu aldım ilk olarak bu ağrılıklardan kurtulmak normalleşmek rahat uyumak istiyorum sonrasıda aslında çok sıkıldım bu hayattan hiç bitmeyecek bir rüyada yaşıyorum gibi ama sonu yok , Kendimi gerçekden alışkanlıklardan gözüm kararlı olduğu bir gün gerçekden büyük adım atıcam yılmadan ama piskolog da bulamıyorum bir türlü , değişmem lazım mutlaka kuzenimin yaşadıklarını yaşamalıyıdım en önemlisi bir kez olsun insan gibi olmayı
Bir kere hedefin kuzenin olmasin. odagini kendine çevir. onun harici olarak diyetisyen gitme fikrin gayet iyi. inan bana istediğin hayata doğru adım attığında en sonunda o bitiş cizgisini geçtiğinde birçok insandan daha mutlu hissedeceksin. cunku sen zorluklara mücadele ederek gelişsin oraya. bu karamsar düşüncelerinden eser kalmayacak. sadece inancli ve sabırlı olman gerek
Kuzen gözüne nispet yapar gibi geliyor ama , tabi onun baba zengin o olmayacakta ben mi olacağım öyle neyse , işte demek istediğim benimde onun yaptıkları gibi bir şeyleri yerinden oynatmam lazım , ölüp gitmekden korkuyorum böyle , İlk iş kilolardan kurtulmak 8 gün kaldı randevuya ne derlerse uyacağım , Zaten mutlaka bir gün herşeyi yoluna koyacağım umudum var bu böyle yarım kalmayacak , Tırnaklarımla söke söke almak istiyorum tüm imkansızları bu belki de bana hayatın dönüm noktası çık ve kurtul daha iyi hisset , Sabır var zaten 9 sene sabretmiştim İnanç , azim istekde şu bilgisayar ortamından kurtulana denk işte ve rahatlıkdan , Sürekli aynı oda görmek çok kötü bir şey hapishane ama Bilgisayar zaman geçiricin var diye katlandın ve başka biri olmakdan korktun, dediğim gibi tek sorun alışkanlıklar ama bu alışkanlıklar öyle bir şey ki ölümün tetikleyicisi başımda dur hep kilo aldırayım seni öldüreyim diyor bu düşman tatlı bir düşman belki hiç içine düşmeseydim normalleşebilirdim böyle çok zor ama bir gün onu da yenmemi bekliyorum çünkü beni her ne kadar sonsuz yaşasamda ölüme götürdüğün farkındayım.
Bence herşeyi yoluna koyduğumu yavaş yavaş hissettiğim anda bu alışkanlıklar bile gidecek belki..
Bana piskolog aslında çok iyi gelir ama bir görüşemedim ya
Zaten alışkanlıklarını değiştirmekle yeni hayata başlamak birbiriyle doğrudan bağlantılı. bu hirsini hiç kaybetme
Ama hırsım şu rahatlığı görünce su koyveriyor beni yanlış yola sokuyor o yol çok tatlı olsada sonra acısı var.. bakalım başladık ilk iş diyetten gerisini görücez
Evet zor olacak... rahatlığını hedeflerini ne kadar istediğine aynı teraziye koy. hangisi ağır başarsa artık
Konfor alanından çıkman lazım. Spora başla kilolarından kurtul yavaş yavaş.
Boyum uzamaz , Vücut çatlaklarım geçmez gibime geliyor
Mükemmel olamazsın elbette ama gerekli bilgi ve azimle hayat kaliten yükselir
bir de beynimin içi dese böyle