Sağlıklı iletişim kurmanın en önemli kurallarından birisi de gerekli ölçüde göz teması kurmak ve karşıdaki kişinin ilgi ile bizi dinlediğine şahit olmaktır. Fakat bazı insanlar vardır ki bilerek ya da bilmeyerek, bizimle konuşurken başka şeylerle meşgul olurlar. Buna rağmen kulağının bizde olduğunu söylerler...Peki sizin bu tarz insanlara karşı tepkiniz ne yönde olmakta? İletişimde kalabilir misiniz böyle kişilerle?
Siz konuşurken başka şeylerle uğraşan kişilere karşı tavrınız ne yönde olur?
Ben de öyleyim Birisi bir şey anlatınca bir şeyde uğraşmam lazım çünkü onun gözüne bakarak dinleyemiyorum kafama girmiyor bir şey uğraşmam gerekiyor ama kulağım orda onu tavsiyeler falan veriyorum işte konuşunca o da anlıyor onu dinliyorum bilmiyorum bende takıntı mı nedir gözüne falan bakarak dinleyemiyorum Bana komik geliyor Kendimi tuhaf hissediyorum ama ben anlatınca başkası bir şeyde uğraşıyorsa Ben sorun yapmam anlatırım benim için fark etmez İster bana baksın ister Başka bir şey de uğraşsın ama yeter ki dinlesin
Çocukluk çağlarından çıkarken çok dikkat ederdim, ben bir şey anlatırdım ve karşıdaki asla dikkat dahi etmezdi. Bırakır, oracıkta keserdim anlattığım her ne ise. Bu her kim olursa olsun karşımda böyle devam etti. Muhabbetin de ilerlemesine de izin vermedim. Ben anlatırken ka'le almayanı ben neden dinleyeyim ki? Sonraları öğrendim ki bu işin kökeninde saygı varmış, saygısı olan dinliyormuş ama şu çok enteresandır ki, benim zaman içerisinde tavır alıp da muhabbette bulunmadıklarım, zamanla beni itina ile dinlemeye başladılar. Bazen bazı şeylerin farkındalığı, ancak tepkiler doğrultusunda gelişirmiş... İnsanoğlu işte :) Keşke her birimiz saygılı olsak da kıymet verip insanları önemsesek.
Ben ise, dünyanın tüm ''karmaşığı'' arasında, her ne halde olursam olayım, muhakkak karşımdakini dinlerim can kulağı ile ve anlarım onu. En sevdiğim parça çalarken dahi :))) Bu da benim fıtratım.
Şöyle ki biz kalabalık olduğumuz için bir misafirlige gidince mutfağa 20 kişi falan giriyoruz herkes hem işiyle ilgileniyor hemde sohbet ediyoruz bu durumda kimsenin bana bakmasini beklemem Ama bazen oturuyoruz ben birseyden bahsediyorum karsimdaki kişi mesaj yazıyor susuyorum ne oldu diyor hiç diyip gecistiriyorum
Sorun olmaz anlarım ben halden bende öyleyim çünkü 😀dinliyorum ama bi yere bağlı kalamıyorum sürekli başka şeylerle de ilgileniyorum ciddi birsey anlatılırken başka bisey aklıma geliyor soruyorum falan sinir bozucu olduğumu söylerler 😂