~ Kalıci olan göz rengini soruyorum yoksa her bebek doğduğunda mavi gözlü dür orayı sormuyorum.
~ Annedenmi alir babadanmı.
~ Annedenmi alir babadanmı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kardes, sen okulda bu konuyu görmemissen, vay halimize:
Suradan okuyoruz:
www.ddc-turkiye.com/...iliyormusunuz_goz_rengi.php
https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6z_rengi
İkisinden de eşit oranda alır. Fakat baskın gen olana göre göz rengi olur.
Koyu renk baskındır genelde.
Ama bazen ne anneye ne babaya benzer, aileden birinin göz rengini de alabilir genlerle alakalı
Kahverengi göz geni renkli göz genine baskındır. Her ikisinden de gen alır bebekler. Hangisi baskınsa göz rengi de o olur.
Cevap
16Cevap
Anneden de alabilir babadan da :) hatta her ikisinden de almayabilir :) genetik bir olay iş bazen sadece anne ve babayla bitmiyor. soy ağacında mavi gözlü birileri varsa anne baba kahverengi gözlü olsa bile mavi gözlü çocuk olabiliyor.
Bilmiyorum ki ben de merak ettim bak şimdi :) Annem-babam mavi gözlü. Ben de mavi gözlüyüm
ailenin genetik durumu bilinmeden yorum yapılmaz. biyoloji dersleri bu yüzden var :D
anneden de alabilir babadan da. eğer anne ve baba renkligözlüyse bebek zaten kesinlikle renkligözlü olur.
geçmişinde renkli göz varsa olma ihtimali var. özellikle baba tarafından.
değişir , biz annem den almışız . teyzemin kızları babalarından.
bilmiyorum bizim annemin göz siyah babamın mavi hepimizin mavi öyle oluyor galiba hangisi daha baskın olursa
Kesınlıkle çiftler arasın söz geçiren tip'in rengı neyse o oluyor benım annem kahverengı gozlu babam ela babamın kardeşlerı ela ıle yeşıl varmış babaannem mas mavı gözlerı varmış dedemın kı yemyeşil gözlüymüş ve sarışınmış ama Torunları yanı bız hepsı kahverengı anneme çekmiş ve mutluyum ıyı kı annemın gozlerını almış ama tam olarak onun goz rengı değıl annemın kı açık kahve rengı ve guzel duruyordu gozlerın de
Çekinik gen dominant gen anasının gözü gen şeysileri var. Karışık işler bunlar :d
:))
benim annemin ki mavi babamında kahverengi. ama benimkiler siyah. Yani değişebilir bir durum bu.
Beni çalılıkta bulmuşlar bence kimseyle alakam yok :D
kromozonlar o an kimin gucluyse onu alir
genelde baba ama değişebiliyor..
değişir, ben annemden almışım kardeşim babamdan
ebeden bile alabilir.
Hangisi baskında ondan alır.
ben dayımdan almışım napıcaz onu :D
Babadan diye biliyorum :))
Allah istediği göz rengini verir.
mendel ters döndü mezarda :(
Kimin geni baskınsa onunkini alır
ikisi ortak verir bence