İnsanların sorduğu sorular aslında gizlemeye çalıştıkları yanlarını ortaya çıkarmaz mı?

Albert Einstein'ın bir sözü var. "Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil soracağı sorulardan anlaşılır."

Şu an aklımdan geçenler, bu sözü "İnsanın kişiliği verdiği cevaplardan değil, soracağı sorulardan anlaşılır." şeklinde değiştirmeye itiyor beni.

Nasıl desem, yani en basitinden ahlaksızlığın dibe vurduğu bir soru sorulduğunda, benim buna bakışım, insanın bu soruyu kendi kendine sorduğu ve yine bizzat kendinden duyduğu cevaptan dolayı yaşadığı korkuyu azaltmak için aynı soruyu bizlere de sorma gereksinimi duyduğu yönünde oluyor, insanların sorduğu sorular ile aslında bir bakıma onay almaya çalıştıklarını düşünüyorum.

Zira bazı şeyler vardır, telaffuzu korkutur insanı, Voldemort gibi düşünün, ismi lazım değil demek ister insan.

Sonuç olarak kararsız kaldım. Ben mi kötü niyetli bakıyorum acaba?
İnsanların sorduğu sorular aslında gizlemeye çalıştıkları yanlarını ortaya çıkarmaz mı?