neden böyle bilmiyorum ama göz teması hiç kuramıyorum konuşamıyorum birazda özgüven sorunu var ne yapcam ben:(((
Karşı cinsten çok utanıyorum. Bunu nasıl yeneceğim?

Cevap
38Cevap
Bazen utangaçlık tatlı bir çekicilik katabiliyor.
Pratik yapmalısın. Erkeklerle konuş. Konuşamıyorsan yazış. Bende zamanında kadınlarla konuşurken yaşadım.
Emin ol ben de çekinerek yaklaşıyorum. Göz teması kurabilme zamanla gelişti. Üniversite girişmediğim etkinlik kalmadı. Konuşurken çekiniyor gibi gözükmemin sebebi 10 düşünüp 1 söz çıkması. Onu da yenebilirsem artık hissettiğim gibi, daha özgüvenli, gibi görünebilirim :D
Tanıdıklarımdan bazıları kadınlara karşı korku hissettiklerini söylemişlerdi. Senden daha kötüleri var.
Hayatta bi başarın olsun ve buna dayanarak kendine güvenmeyi öğren
ne demek bu? Gidip olimpiyatta madalya mı aliym? HAYIR tabiki
mesela hedef koydun 10 kilo vericem/alıcam
veya 6 ayda fit bi vücudum olucak
veya 1 yılda bi dil öğrencem vs vs vs gibi
başardığını gördükçe kendine inancın artar
ha bide iyi giyin ki sana saygı duysunlar
Bunları yap gerisi gelir
doğru 👏🏻
Burada başla konuşmaya sonra bu konuşmaları dışarda da uygula özelden mesajlaş insanların iç dünyasına bi gir burada.
Özgüvenini yenmen şart ortamlara girmen yavaşca çekingenliğini geçirir.
Göz teması kurmana gerek yok zaten ama konuşamamayı aşman gerekiyor ben de erkeklerin yanında biraz daha rahatsız hissediyorum benim çevremle ilgili seninkisi daha ağırı sence neyden kaynaklanıyor
seni sen olmana müsade eden kendini rahat hissettiğin biri olsa kolaylıkla asarsin
Bosver kurma kimseyle iletişime aynı sorun bende de var kedi aldım 2 tane
Erkeklerle muhatap olmadan sorununu çözemezsin utan başlarda
off aynı sorun bendede var.örneğin bi toplumdayım diyelim. ortamda bir kız var ama ben bakamıyorum çünkü onu taciz ettiğimi sanar diye korkuyorum yani yanlış anlamasından. benim sana tavsiyem bir psikoloğa gitmen ama sen bilirsin
ben de hala yenemedim, sanırım ciddi dusundugumuz biri çıkana kadar böyle olacak ve kısa zamanda evlilik iyi olabilir
Arkadaş edinerek çekinmeyerek merak etme karşı cins seni yemez
Zamanla üstüne giderek bunu aşabilirsin ama kafana bazı şeyleri takmaman lazım kendine güven kendini sev bu çok önemli kimse mükemmel değildir.
Bu bendede var edep seviyesinde ama her erkekle göz teması kurmak istemiyorum hakkımda pis pis düşünceler geçirme ihtimali var çünkü
Ben de öyleydim biri çıkar karsina aşık olursun o zaman yenersin cekingenligini bende böyle oldu en azından
Bende ya yanıma oturduğu zamn yerin dibine giriyorum 😐
Kendi cinsinle yatmaya başla daha sonra açılırsın 👁️👄👁️
Ben de öyleydim daha fazla karşı cinsten arkadaş edindikçe aşıyorsun bunu
Bende öyleyim. alışkın olmadığımız için. Dokunmayı geçtim konuşamam bile hiç.
Sende bea ne utanacaksin oda senin gibi etten kemikten yapıştır gitsin raad ol 😂
Merhabalar,
Sosyal fobi; diğer insanlarla etkileşimde bulunurken ortaya çıkabilen bir kaygı bozuklukları türüdür. Bu rahatsızlığa sahip kişiler için kaçınılan kişi ve ortamlar değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin; kimisi otoriteyle etkileşime geçmekten kaçınabilir, kimisi sadece performans sergileyeceği ortamlardan kaçınabilir, kimisi sadece karşı cinle etkileşime geçmekten kaçınabilir gibi..
Sosyal Fobi Türleri ve Olumsuz Sonuçları
Sosyal fobi de kendi içinde ayrılmaktadır. Bu rahatsızlığa sahip kişilerden bazıları yalnızca otorite figürleriyle iletişim kurmaktan kaçınabilirken bir başka kısmı da insanların tamamıyla iletişimi kesebilmektedir. Bu iki uç arasında bulunan sosyal fobi türleri de mevcuttur. Genellikle çocukluk veya ergenlik yıllarında başlamaktadır.
Bu rahatsızlığa sahip kişiler bulundukları her ortamda kaygılı, gergin ve huzursuz hissedebilmektedirler. Kendilerini herhangi bir gruba ait hissedemedikleri için sıkça yalnızlık duygusuyla mücadele edebilmektedirler. Ayrıca akademik başarıyı olumsuz etkileyebilen rahatsızlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sosyal Fobi Belirtileri Nelerdir?
Sosyal Fobi ile Baş Edebilmek İçin Neler Yapılabilir?
Bu rahatsızlığın kendi kendine geçmesi pek rastlanan bir durum olmamaktadır. Psikolojik destek alarak bu rahatsızlıktan kurtulabilmek mümkündür. Gevşeme eğitimi, durumla baş etmek için kullanılan davranışların değiştirilmesi, sosyal beceri eğitimi gibi birçok teknik tedavilerde sıklıkla uygulanmaktadır. Sorunun kalıcı çözümü için bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
sanırım bende sosyal fobi varmış :D