Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kuzenimin oğlunun hayali arkadaşı vardı. Zaman zaman konuşurdu kendince. Adını soruyorduk Ahmet diyordu. 8 yaşındaydı. Psikolağa götürdüler. Doktorun dediği gayet normal olduğu ve hayal gücünün kuvvetli olduğunu söylemişti. şu an 11yaşında ve gayet olağanüstü akıllı bir çocuk. Zamanı geldiğinde veda etmesini bilir demişti doktor ve öyle de oldu.
13 yaşına kadar çocukların hayali karakterler ile konuşması normal bir davranıştır. Hayal gücü ile yarattığı (veya bazı ruhani olaylar ile gördüğü, bu ne kadar ispatlanmasa da çok fazla duyulur ve örneği vardır) kişiler ile ileşimde bulunabilir. Belki buradaki kişilerin %90 ında vardı ama %30 belki hatırlar. Diğerleri ise hatırlamaması genel de ruhani kabul ediliyor. Şimdi hatırlıyor mu peki o kişiyi?
Senin gibi olmak istiyorum demiş. Kafasında örnek alacağı bir idol yaratmış ve böyle bir mektup yazmış. Olur böyle şeyler. Çok tuhaf değil. Çocukken çevresinde ona örnek olacak çok kişi yoktu galiba.
Hayali karakter yaratacak olsa bunu Jennifer, Anna, ne bileyim Natasha'dan falan seçerdi. Bahar ne lan? Ucuz kenar mahalle karısı ismi. Sence bunun hayali karakter olması mı, gerçek olması mı daha yüksek ihtimal..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Başlığı okudun sadece sanırım mektup 2009 yılına ait geçmiş gitmiş bir şey böyle bir tanıdığımızın olmadığına eminim olsa haberimiz olur çocukken Hangimiz saçma sapan şeyler yapmadık mektupta Yazılanlara Gülmedin de gerçek olup hayali karakter olup olmasına mı takıldın
Güldüm fakat gerçek bir karakter olmasına güldüm. Hayali değil, her erkek, ergen ya da yetişkin fark etmez, kendinden büyük kadınlara ilgi duyar. Bu kardeşimiz de bir olguna tutulmuş ve kalemine yansıtmış. Bunda olağanüstü bir durum göremedim..
O zaman bunu hatırlıyordur. Bu kişi hocası olabilir, bir arkadaşının ablası olabilir. Bunlar gayet normal, çocuklar kendilerince kendi kahramanlarını, aşklarını yaratırlar ve severler.
2009 yılında yapmış bunu çocukken sordum kim bu Bahar abla dedim böyle biri yok can sıkıntısına bir karakter yaratıp yazmış işsizlik mi Çocukluk mu bilemedim
9 yaş aklıyla tamamen saf temiz duygularıyla masum bişeyler yazmış. Nesil farkından dolayı öyle dedim neyin kafası yazmışsın ya farklı kafalar yani anlayacağın