Sorunu olan insanları. Sanki ben tıp doktoruyum, sanki ben psikoloğum. ''Şöyle bir derdim var ne yapmam lazım?'' derler bana arkadaşlar. Yahu ben ne psikolog bitirdim ne de tıp. Beni hekim olarak mı görüyorlar bilmiyorum ama niye sürekli derdi olan bana geliyor anlamıyorum. Benim de pozitif enerjimi alıp götürüyorlar ya bi gidin ya uzak durun benden ya istemiyorum ya :D
+ Naber - İyi senden naber + Canım sıkkın ya moralim bozuk
Şimdi ben buna ''Canın niye sıkkın?'' diye sormasam ayıp olacak. El mecbur, sonra anlatıyor çocukluk hikâyelerinden başlıyor, ''tamam yeter'' de diyemiyor insan. Keşke umursamaz olsam :D
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
ERKEKLER VE KADINLAR ARASINDA ZITLIKLAR VARDIR
Çok ilginç bir âyet-i kerîme. Erkeklerin kadınlarda hoşlanmadığı ne olabilir? Çok düşünmeye gerek yok. Erkekler kadınlardaki pek çok huydan hoşlanmıyor. Kadınlar da erkeklerdeki pek çok huydan hoşlanmıyor. Çünkü kadınlar ve erkekler birbirlerine zıt özelliklerde yaratılmışlardır
Erkekler daha çok beyinlerinin sol tarafını; mantık ve matematik tarafını kullanıyorlar. Bu da onları gerçekçi yapıyor.
Kadınlar ise daha çok beyinlerinin sağ tarafını kullanıyorlar. Bu da onları duygusal yapıyor.
Erkekler konuşmayı çok sevmezler, susarak rahatlarlar. Kadınlar konuşmayı severler, konuşarak rahatlarlar. Biri konuşmak ister, biri susmak.
Erkekler sakin yapılıdırlar. Kadınlar aceleci ve sabırsızdırlar.
Bunlar gibi pek çok zıtlık var. Bunlar çok hoşlanacak şeyler değil, dışarıdan bakıverince. Fakat Rabbimiz âyetin devamında buyuruyor ki:
"Eğer onlardan hoşlanmazsanız, Allah'ın onda çok hayır takdir ettiği bir şeyden hoşlanmamış olabilirsiniz." Demek ki bu zıtlıkta bizim göremediğimiz bir hikmet var.
Kadın ve erkek birbirinin aynı yaratılsaydı dünya çok can sıkıcı bir yer olurdu. Doğru davranırsak zıtlık hayatımızı güzelleştirir. Müminde en çok bulunması gereken haslet "Allah'tan gelene razı olmaktır." Zıtlığı bozup eşimizi kendimize benzetmeye çalışmadığımız sürece zıt olmanın keyfini çıkarabiliriz.
Dünyaya imtihan için geldik. Erkek kadının, kadın da erkeğin en büyük imtihanıdır. Kadın ve erkek arasında bir çekicilik yaratılmış; bu nefisleri tatmin ediyor. Kadın erkek arasında bir zıtlık var; bu da nefisleri terbiye ediyor. Bu durumda kadına teslimiyet, erkeğe sabır gereklidir. Erkek sabır, kadın teslimiyet elbisesine bürünmelidir. Genel anlamda zittimizi çekiyoruz hep
Kesinlikle deliler. Bulunduğum muhitte arkadaşımla hadi gel bir kahve içerim semtin delisi gelir sigara ister, Markete giderim kapının önünde başka bir deli kendi kendine sırıtarak bana ne gülüyon la der 😂 Arkadaşlarım arasında alay konusu oldum seninkiler geliyor diyorlar her gördüklerinde 😂
Tek başımayken herhangi bir problem yaşamıyorum, ama ailem haricinde insan topluluğuyla bir araya gelince, kesinlikle baş rolünü ben istemeden benim üstlendiğim bir tartışma konusu oluyor.
Arabalara merakım var. Araba almak isteyen, özelliklerini merak eden bana danışıyor. Güzel otomobil çizimi ve tasarımı yaptığımı anlatınca, millet meraktan çatlayıp bana üşüşüyor.
Babaannem dediği gibi millet deliye biz akıllıya hasret kaldık.. Nerde deli olsa beni bulur ha birde bulduğu yetmiyormuş gibi kendini akıllı sanmazlar mı😅.
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Şahsen ben arkadaş ortamımı kendim seçen biriyimdir. Ama karşı cins olarak nerede yalancı düzenbaz sözünün eri olmayan biri varsa bir de istemediğim gibi özelliklere sahip gelir beni bulur.
Uçlarda olanları ya da saklanacak kısa metrajlı gizemli olanları... Ama memnunum. Onlarda rahat bende. Yargılama yok, zorlama yok, atlanması gereken level seviyeler yok... Açık dürüst ve gerçekci.
Şu sıralar insan gibi davranması yeterli diyebilirim sanırım :D. Karşısındaki kişinin inanış, düşünce vb. yönlerine karşı saygısı varsa o yeterli bana göre
Maalesef ki belalı saplantılı tipler beni bulur her zman ki şu anda böyle bir dertten muzdaribim allah düşmanıma bile yaşatmasın böyle bir durumu çünkü çok kötü bir durum