Aklımı Kullanmasını , Hayatı yaşamasını neden bilmiyorum?

Merhaba ben 25 yaşındayım adım murat doğuştan bir gözümü ve bir kulağımı kullanamıyorum ama sorun değil 1 rer tanesi yetiyor bana , Konuya gelirsek 2012 yılı başlarında başladı o zamanlar 16 yaşında lise 1 öğrencisiydim fakat tembeldim hiç bir derste başarılı değildim , Sınıfta kalacağımı anlayacağım için bir gün okula gitmek istemedim giyinmek ve gitmeye üşedim zaten dersler kötüydü diye , Okuldan ayrıldım ve evimde zaman geçirdim eve kapattım kendimi , Bilgisayarında vermiş olduğu Şaşalı sosyal medya sayesinde a-sosyal birisi oldum , İçime ve evime kapandım , hiç dışardaki dünyadan habersiz bütün gün bilgisayar başında zaman geçiriyorum ta 2012 yılından beri , 9 yıldır aynı şey , İşe girmeyi de denedim ancak bünyem hiç bir işi kaldıramadı bende gidecek bir yerim olmadı için evde zaman öldürmeye devam ettim ve sorumsuz olarak beslendim , Kendimi bir obeze dönüştürdüm ve aşırı kilo aldım.. depresif ve panik atak birisi oldum , dışarda hiç bir şeyle ilgilenmedim ve kendime de bakmadım dişlerim , saçlarım , boyum , kısaca vücudum benden bakım istedi hiç birini yapmadım çünkü özgüvenimi yitirdim lise 1 terk olduğum için sosyalleşmeyi ve İnsan içine karışmak insanları etkileyemeceğimi fark ettim.. ve bütün günüm bilgisayarda başında herşeyi yiyerek ve izleyerek geçiyor çünkü yapabileceğim tek şey bu , kilo veremiyorum , düzelmek istesem kendi özel hayatıma bir yön versem bile mutsuz hissedecekmişim gibi artık ben kendimi yönlendiremiyorum işim gücüm hiç bir zaman olmayacak hayatıma bir kız girmeyecek , araba kullanmasını , gezmesini , tozmasını kısaca hayatın bana sundukları hiç bir şeyi başaramayacağım , başardığımda da mutsuz olacakmışım gibi , benim kuzenim tam aksine bunları başarıyor ve üstüne koya koya gidiyor mutlu oluyor , O yolunu bulmuş ben ise o yola hiç çıkamadım , çıkmak istediğimde de hep kaldıramayacağımdan korktum ayın 24 üne devlet hastanesinden piskoterapi randevumum var umarım çözüm bulurlar gitmeye de pek hevesli değilim ancak içim içimi yiyor..
Aklımı Kullanmasını , Hayatı yaşamasını neden bilmiyorum?