İleride ailem gibi bireylerden olmak istemiyorum ne yapmalıyım?

Ailem gibi demeyeyimde annem gibi olmak istemiyorum annem bna çok şiddet gösteriyor. beni sevdiğini düşünmüyorum artık. onun sayesinde hayattan nefret ediyorum. sitresten tırnak kalmadı, annemden nefret ediyorum bu onun sayesinde oldu buraya yazamayıpta içime attığım daha milyonlarca şey yaptı. size soruyorum hangi çocuk annesinden nefret eder, eminim çok kötü bi histir ama bu benim suçum değilki annemin suçu yaptıkları dışında sevdiğini ne söylüyor nede gösteriyor biz türkler buna annemi diyoruz yani... Ben ileride çocuğum olursa eğer onunda benden nefret etmesini ve hayattan nefret edip soğumasını istemiyorum. çocuğuma yaşayamadığım çocukluğumu verip mükemmel bi hayat yaşatmak istiyorum. bunun için annem gibi olmak istemiyorum. Ama okuduğum bir yerde insan nasıl yetiştirilirse büyüdüğü zamanda yetiştiren kişilerden bi farkı kalmaz şeklinde bir cümle vardı bu içimi acıttı. insan ister istemez yetiştirildiği kişiye benzeyebiliyor'üzüm üzüme baka baka kararır' ama bende annemin ufacık bi izi kalsın istemiyorum. gerçektennn. ne yapmalıyım?
İleride ailem gibi bireylerden olmak istemiyorum ne yapmalıyım?