Sevilmek mi Değer görmek mi daha güzel neden?
Sevilmek
sevilmesem de değerimin bilinmesi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevilmek diyorum çünkü seven değer verir. Değer görmekte ise her zaman sevgi olmayabilir. Mesela iş arkadaşını ya da komşunu takdir edip değer verirsin ama sevmek başka şey.
arasındaki farkı insan ilişkilerinde nasıl anlarsın?
Aslında bu biraz hissedilen bir şey. Sevgi de fedakarlık vardır ama değer veren fedakarlık yapmaz hak ettiğin değeri verir, fazlası olmaz. Seven kişi senin duygularına hitap eden tavırlar sergiler. Diğerinde ise daha çok mantıklı ve insan ilişkilerinde olması gerektiği kadar hisler olur. Çok anlatamadım bu saatte ama bu dediğim gibi hissedilir. Kalp kalbe karşıdır derler ya seviyorsan büyük ihtimalle seviliyorsundur diyeyim :)
sempati ile sevgi ile empati arasındaki fark sevdiğin insana da empati yaparsın çünkü?
Kırıldığında ilk kez seni seviyorum diyen biri seninle empati kuruyorum diyen biri seni sevdiği için mi acıdığı için mi?
Bunlar hep hisle alakalı olduğu için o anı yaşayan birinin tahmin edeceği şeyler. Rasyonel bir şey olmadığı için her cevap hatalı olur. Tam olarak olayı yaşayan bilir ve ortamın enerjisine, söyleyen kişiyle kurduğu diyaloga vs bir çok sebep ile birlikte değerlendirir. Bu saatler hisler ile ilgili çıkarımda bulunmak için çok yanlış çünkü gece insan daha duygusal bakar ve net değerlendirme yapması zor olur
nasıl hissedersin sevildiğini ne hissedersen bu sevgidir bu sempati dir diyebiliriz?
İkisinin de hiçbir önemi yok benim için, tüm samimiyetimle söylüyorum.
Sevgi de, değer verme kavramı da aynı; mantıksız bir zihniyetin ürünü, altı boş bir olgu olarak da belirebiliyor kalpte, net olamıyor her zaman.
Saygı ve vicdan benim için tek unsur.
Vicdanıyla hareket etsin karşımdaki insan, benliğime ve bünyeme saygı duysun; değer vermese de olur.
Cevap
8Cevap
Sevilmek için değer görmek gerekir.. soru saçma olmuş..
Bu soruyu anlamlı hale getirip cevapla sende öyleyse?
sevildiğini ya da değer gördüğünü nasıl ayırt edersin? Seni sevmiyor sadece değer veriyorsa bu nasıl anlaşılır?
Sevmiyorsa değer vermez, değer vermiyorsa sevmiyor demektir. Bunlar içiçe geçmiş kavramlar, bunları birbirinden ayıramazsın. Ben seni seviyorsam değer de veririm, neden biri varken diğeri eksik olsun ki? Bu olsa olsa dengesizlik ile olur...
Hemen hemen aynı şeyler ama sevmek hepsine bin basar 😂
Sevilmek de zaten seven insan değer de gösterir yani beni sevenler bana değer de verdiklerini de gösterdikleri için söylüyorum.
Değer görmek tabiki de. Bir çok sevgi yıpratmaktan zarar vermekten başka bir işe yaramıyor ama değer görmek öyle mi
Değer vermediğin bir insanı sevebilirmisinki
İnsan sevdiğine değer verir.
Acıdığın değer gördüğün için değer vermez misin? Gerçekten sevdiğin insana mı değer verilir?
sevilmek daima bir adım önde
Hepsi bana ağır geliyor.
Sevilmek
Sevilmek sence peki
bencede sevilmek içi daha dolu gibi diğer türlü sadece değer verdiğim için değer görmek ya da sadece değer görmek güzel ama anlamsız boş çiçeksiz bir vazoya benziyor. Sevilmek ile sadece sana değer verildiği arasındaki farkı insan ilişkilerde nasıl farkedersin?
Bu biraz uzun konu dilersen takip et ayrıntılı bi şekilde anlatim detaylı konuşalım
detay?
Yani detaylı birbirimize soru sorup bu konuyu konuşuruz anlamında dedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?