Bir masumcuğun eline diken batsa insanoğlu yanmalı.

Bu tarz fotoğraflara pek bakamıyorum. Çünkü bebek ve çocuklar benim en hassas noktam. Maalesef birçok savaşta olan bu masum çocuklara oluyor. Aylan bebeği unutmuş değiliz, Suriye'de başına bomba yağan ve ambulansta etrafı şaşkınca izleyen çocuğu da unutmuş değiliz. Siyasi ve dinî ideolojiler yüzünden bu masum çocukların ölmesine ses çıkarmayan insan vicdansızdır.
Ya da vicdanı körelmiştir bazıları maalesef tutup da bu zulmü yapan ülkeyi savunacak raddede ve şaşırıyor insan bu kadar mı kötü kalpli olurlar diye.
Maalesef hayret ediyorum öylelerine :/
İşte bu Allah korkusu. Vicdanlı bir duruş. Yürekli ve onurlu bir insan davranışı olur.
Tğm semavi dinlerin tek yaratıcı olarak kabul ettiği tek yaratıcı Allah tüm kutsal kitaplarda iyiliği emreder. Kötülüğü yasaklar.
Empati yapıp, “emri bil mağruf, nehyi anil münker” demek, yani “iyiliği Emre’den ve kötülüğü nehyeden karşı gelen” ana prensip islsm prensibi ve oeygamber ahlakıdır. Dünyanın yozlaşmış düzeninin acilen ahlaki bir çizgiye oturması gerçek bir çözüm olacaktır. 🌸♥️😎
Artık aynı evin içindeki acılardan bile habersiz kalıyoruz öyle bir devirdeyiz... insanlar ruhsuzlaştı duygularını kamufle ettiler... ama hala duygularını kaybetmemiş insanlarımız var buna da şükür...
Ya da kimileri vicdanlarını kaybetti sağır oldular. Bizden de bir ekip giderse seve seve gitmek isterim oraya.
Cevap
8Cevap
Mazlumun
Masumun
Acısı elbette bizimde acımız olmalıdır. Bizim vicdanımız rahat ederse insan değiliz zaten.
Aa bazıları o acıları benimsemez kaldı ki suçlu olarak o insanları görürler.
Haklısın ama insanlar artık vicdanlarını bile ceplerine koymuş durumdalar. Ve sadece ceplerini düşünüyorlar
Siyasi olarak değil ama bazıları gerçekten vicdanlarını kaybetmiş. Biraz empati sadece
Siyasi değil dünya açısından benim kastım
Peki, teşekkür ederim
Rica ederim
Evet başkalarının acılarına karsı duygusuz kalpsiz olan insanlarn robottan farkı yoktr
Maalesef haklısın güzel arkadaşım
bunu yapanlarin allah belalarini versin fakat elden ne gelir ki
Bazı liderlerde çıkıp destek veriyor bunu yapanlara ne acı.
hicbir seye uzulmuyorum yanlizca cocuklar ve mescidi aksa canimi yakiyor
Umarım bu zulum bir an önce durur.
Acının milliyeti olmaz dostum acı Acıdır. İçim hepsine cız eder.
Kimsenin acısı benimkinden değersiz değil...
Seni takdir ediyorum
Amerika'da köpekler ölse daha çok ses yapar. Tamam hayvanın da canı var. Konu farkli anladın sen
Ateş düştüğü yeri yakar
Gücün yetmiyorsa yapacak bir şeyin yok
Kimilerinin gücü yetiyor ve bu zulmü yapanlara destek çıkıyor ne acı
Kötülük bir bütündür arkasındaki olmasa zaten bir bok değil 2 saatte alınacak bir devlet
Çok haklısın demekten birşey gelmiyor elden maalesef
Elinde olmayan şeyleri yapmaya kalkarsan bu saçmalık olur ama en güçlüsü olmak istiyorsan birleşeceksin tek devlet olacaksın o zaman Türklerden daha büyüğü olamaz
Tek yürek olmayı bazıları bilemiyorsa bak kaldı ki bazıları bu zalimliği yapan ülkeyi savunuyor
Türk devletleri birleşmeden hiç bir şey yapamazlar
Korona mesela yeterince evrensel
Hayat onları acıyla adam ediyor..
Keşke öyle olsa. :(
Evrenseldir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?