Hayırlı bayramlar 32 yaşındayım sizce genç miyim yoksa yaşlı mı? Gençliğimi hiç yaşayamadan bu yaşıma geldim en güzel yaşlarım eve kapalı işsiz asosyal yalnız hiç sevilmeden mutsuz geçti artık kendimi yaşlı gibi hissediyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Nerede olduğunu bilsem alıp kolundan zorla dışarı çıkartacağız abi sorularını her gördüğümde üzülüyorum biraz düzeltmeye çabala hayatını ya
Ben böyle gelmiş böyle gidiyorum bu yaştan sonra benden adam olmaz hayatı kaçırdım hayata geç kaldım dışarı da çıkamıyorum evde çürüyorum resmen canlı canlı
Niye kendine bunu yapıyorsun ki evinde tek misin kimse seni dışarı çıkarmak hayata katilman için zorlamıyor mu
Ben yapmıyorum bunu kendime ben çocukluğumdan belli böyleyim bu yaşıma kadar hiç açılamadım hep kapanık kaldım utangaç çekingen içime kapanık biriyim
Sen evde ne yapıyorsun kanka ders calış bari üniye git ne olcak dolu yası buyuk kişi var ünide böylece sosyelleşin
Çok girdim kazanamadım aöf okuyorum onu da bitiremedim hâlâ ya ben insan içine çıkamam sosyal hayata topluma uyumsuzum liseye askere falan gittim ama uyum sağlayamadım zaten
her hangi bir sağlık sorunun var mı
Hayır yok
iş başvurularına almadılar değil mi benim abim de sen gibiydi 34 yaşında işe girdi. 34 den sonra değişti hayatı.
Beni kimse işe almaz
guvenlıkı sertıfıkan var mı güvenlıkçi ol barı
Beni almazlar ki bu halimle
2 kere bekçilik mülakatına girdim elendim zaten
Kanka evde otursan da zaman geçecek oturmasında bir şeyler yapsanda zaman geçecek yapmasında, onun için bir şeyler yap iş aramayı bırakma, dedim ya abim 34 yaşında ise girdi
Bunalımdandır hocam şöyle bir çıksan kafa dağıtsan güzel insanlardan çevre yapsan herşey değişir hayat inişli çıkışlı
Yaşamayı bilmiyorum ki hayata uyumsuz biriyim
Ne gibi mesela insanlarla mı anlaşamıyon bir iş de mi tutunamıyon ailevi meseleler mi geriye çekiyor
Kişilik yapım böyle yani çocukluktan kapanık kaldım hiç açılamadım sosyal olamadım hep kendi halimde içime kapanık biri oldum
kafa dagitamiyosun ki söyle düşün bir ortamdasin herkes gülüp eğleniyor sen sıkılıp daraliyosun buna benzetebiliriz mesele kafanin icindeki dünyada kendimden biliyorum
Değiştirebilirsin dostum öyle birden olmayacağı için denediğinde sana yapamayacakmışsın gibi gelir zaten böyle dönemlerde insan zihni işin kötü yanını görür hep ama bir çok kez günlerce kendi sesinden başka ses duymayacak kadar yalnızlaşıp ardından işi yerinde arkadaş ortamında çok sevilen güzel bir ilişkisi olan birine dönüşüp sonra yine herşeyi mahveden biri olarak söyleyim ki değiştirebilirsin cidden
Ben çocukluğumdan belli kendimi hiç değiştiremedim nasıl bir kişilik yapım varsa çocukluktan belli hep sessiz çekingen içime kapanık biriyim hiç açılamadım kendimi aşamadım hep kapanık yaşadım bu istemsiz bir durum kontrol edemedim maalesef hep insanlara mesafeli oldum topluma sosyal hayata uyumsuz kaldım kendimi hep istemsizce kapattım hâlâ aynıyım gençliğimde böyel geçti bence çocukken destek alsaydım belki açılırdım çünkü herşey cocukekn oluşuyor gelişiyor şekilleniyor bence
50 60 yaşında motor alıp clup lere katılan var adam sen neyi dert ediyon tamam 18 lik değilizde daha ölmedik yani bence açılmaya zorla kendini ne kaybedersin daha kötü olmazsın ya hayat yatağa uzanıp tavanı seyrederek geçmez dışarı çıkman lazım
Bu istemsiz bir durum yani çocukluğumdan belli kontrol edemiyorum kişiliğim beni bu şekilde yönetiyor dışarıya çıkamıyorum insan içine topluma çıkamıyorum sosyalfobi agorafobi çekingen kişilik bozukluğu özgüvensizlik hepsi birleşmiş bende
O zaman psikiyatri ye gidicen ahbap antidepresan yatarak tedavi ne lazımsa yapcan
ilac isi de boş uzun sure kullandım bi ise yaramadi
bu arkadasinda durumu agir ilac etkili olmaz karakterine islemis artik bir parcasi haline gelmis düzelemez
Senin gorevin burda boyle surekli surekli dert yanmak baskada hicbir halt degil. Ve sen surekli bu kafayla gidersen evkusu olarak yasamini surdureceksin
Sana basit saçma kolay anlamsız gereksiz bir durum gibi gelebilir ama yaşamayan anlayamaz bilemez maalesef sadece yargılar
ByCılız herseyi anladim da ikili iliskilerin kötü asosyal vs olabilirsin benim gibi ama oyle de boyle de bir is yapman lazim sosyal olmayı gerektirmeyecek durumlar bir fabrika beden gücüyle calisabilirsin kimseyle oyle muhattap olmana gerek yok
benimde cok farkli bir hayatım yok ne sevgilim oldu asosyal ozguvensiz evde boş takiliyorum da ne yapak yaşıyoruz işte
gencsin dostum daha
Böyle daha hızlı yaşlanıyorum ama
Gençsin kardeş im önemli olan yasin değildir kendini kaç yaşında hissetmendir ben ençok 28 diyorum kendime ama 18 yaşindakiyle değişmem kendimi
18 yaşındaki birine göre yaşlı 50 yaşındaki birine göre gençsin 💁
32 nin yanında ikiyi çek 3 yanına ne oldu? 23. Milliyetçi hareket partisinin 23. yılı kutlu olsun
Gençsin genç. Sen yasliysan bizde yaşlanmaya yaklaştık demektir.
yaş 35 yolun yarısı eder, dante gibi ortasındayız ömrün
Ah bu devirde şiir seven birisine denk gelmek
aaah senin yüzünden kana batacak, Mona Rosa siyah güllerrrr, ak güller :)
Takiplesip arada şiir mi konuşsak 😌
Ben sana soyliyim orta yaş bunalimindasin
Ben kendimi bildim bileli bunalımdan çıkamıyorum ki zaten
Al benden de okadar bide evdeyim artık saçımı başımı yolucam😄
Ben senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum gençliğim hep evde geçti
Neden ki
Utangaç çekingen içime kapanık asosyal özgüvensiz biriyim bu yaşıma kadar hiç açılamadım hep kapanık kaldım
Bende de var ya bu hep şey sanırdım sessiz sakin olunca daha iyi hanfendi olursun kimseye karışmadan sorun yaşamadan kafan rahat olur derdim çok konuşmayı boş konuşmak sanır gereksiz cümle kurmanın insanları sıkacağı düşünüp susardım hiç bişey kazanmadım kimsem de yok herkes evlendi bide bende KS de hiç tanımadıklarima yazıp sonra kendime kızıyorum ama günlük kafam rahatlıyor sadece
Bende bu yaşıma kadar hiçbir şey yaşayamadım başaramadım kazanamadım 32 yaşındayım hâlâ bekarım hayatımda hiç sevgilim de olmadı hiç sevilmedim hayata hiçbir şey yaşayamadım herşey içimde kaldı hayatı hep kaçırdım gençliğim hep mutsuz geçti insanlara imrenerek yaşadım
aynen hanımefendinin yorumu cok doğru
birşeyleri bir yerden sonra degistiremiyorsun karakterine işliyor
küçüklükte şekilleniyor yani hersey öğreniliyor sonrasinda degistiremiyorsun
Çalışmıyor musun
Hayır işsizim aslında çok işe başvurdum ama almadılar hep işsiz kaldım gençliğim böyle geçti gitti evde çürüyorum çocukluktan oluşuyor gelişiyor şekilleniyor herşey
@plap34 zaman geçtikçe etrafımdaki herkes işte sen çok havalıydin güzeldin bize bakmazdin hiç diye anlatiyor aslında öyle değildi ben sadece çekiniyordum onlar konuşmadım diye bana yaklaşmadi bu hala böyle devam ediyor ben kendi yalnızlığımla kalıyorum sadece
Ben şuna inanıyorum biliyor musun çevrende iyi insanlar olunca kendini rahat hissediyorsun ya da şöyle diyim sürekli seni çağıran arkadaşların olsa ısrar etse sende yavaş yavaş alışırsın ama öyle olmayınca iyice kapanıyor insan hep derim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye sorun sen de değil aslında insanlarda
aynen mesela herkese selam veresin konuşasın pozitif biri olmak geciyor icinden ama karakterin buna engel oluyor sonra disardan seni sohbeti olmayan soğuk bir insan olarak taniyorlar
ByCıLız yapicak bişe yok bende evde zaman geçiriyorum ınternette sörf yapıyorum halimden memnunmuyum deilim mutsuzum ama yapicak bise yok bu arada geçimini nasil sagliyorsun bi iste calisman lazım
@plap34 nerde keşke selam verebilirsem bişey diyim mi bir selam herşeyi değiştiriyor
Bu yaşıma kadar işsiz parasız asosyal hayattan kopuk yaşadım dış hayatla hiçbir alakam yok ailemle yaşıyorum ama ölü gibiyim masrafım yok hep evdeyim zaten hiç dışarı çıkmıyorum gençliğim hep böyle geçti yaşamayı bilmiyorum hayata uyumsuz kaldım
selam verirsin devami gelmiyor insanlar cok değişken ruh hali genelde negatif sen o an selam verir konuşmak istersin o düzgün cevap vermez sonra senin modun düşer genelde böyle oluyor seninde konuşasin gelmiyor
bu arada benim kekemelik sorunum var
agir değil ama takıldıgım zaman kendimi kötü hissediyorum takilmamak için çabalıyorum hayatim buna göre kurulu desem yalan olmaz mutsuz sorunlu biri olmamin en buyuk nedeni kekeme olmam.
Ben zaten sessiz biriyim insanlarla konuşmayan biriyim evde zaten sessizim hiç arkadaşım yok 1 tane bile arkadaşım yok maalesef böylece yaşlanıyorum gençliğim böyle yalnız mutsuz asosyal kapanık geçti artık herşeye geç kaldım hayatı da kaçırdım bu yaştan sonra da bezdim bıktım heves kalmadı iyice kapandım içime hayattan iyice koptum
Ya Allah başından eksik etmesin yine de ama ya onlara bişey olursa ne yapacaksın acaba tedavi olmayı denedin mi hiç
ByCıLız kekemelik veya konusmayla ilgili bir sorunun yok demi?
arti mesela insanlarla konuşunca kendinde ne gibi degisiklikler oluyor
mesela cumle kuramiyorum kelime dagarcigim yok
kaygi duyuyorum
heyecanlanıyorum utanıyorum vs
hangisi
Tedavilik durum yok dediğim gibi çocukluktan hatalıyım ben yani çocuklukta gelişme gösteremedim ve hayata karşı yetersiz uyumsuz zayıf güçsüz kaldım
@plap34 evet insanlarin bakışına bile takılıyorum ya işte bak beni sevmedi kesin diyip çekiyorum kendimi kekemelik aslında aşılıyor hatta İnternete bile çalışmalar yapabilirsin seni çok iyi anlıyorum takılınca çıkamıyorsun bu sefer utaniyorsun ama çözümü var sorun sadece buysa eger
Bende kekemelik yok ama konuşmayı bilmiyorum ve istemsiz bir şekilde sessizim konuşmuyorum hiç ağzımdan 2 kelimeyi cımbızla alırlar
Acaba adım mi atsan mesela markete gidip bişey alsan merhaba diyip kolay gelsin desen burdan başlasan hem çok kolay
Bu arada ben mesela psikiyatristen ilac tedavisi aldım ama bir ise yaramadi hemen hemen ufak kesintilerle beraber ergenlik çağından itibaren bu yasima kadar kullandim ve bıraktım degisik degisik cok ilac kullandim bi etkisini görmedim sorun beyinle ilgili bir sey olduğu için tedavisi yok gibi çünkü her yaşanmışlıği kaydediyor ve bilinçaltına yüklüyor mesela ben icime kapanigim insanlarla konuşurken rahat deilim telefonda konusurken rahat deilim sosyal iliskilerim yok denecek kadar az artik bilincaltina kaydediliyor her o ortama girince ayni tepkileri veriyor huzursuzlaniyosun heyecan yapiyosun vs gibi kötü duygular sariyor bedenini ve düşüncelerini bu durumda bir ilac ne derece fayda sağlayabilir ki yok denecek kadar az neden genelde ilaçlar dopamin seratonin gibi hormonları yükselterek daha mutlu bir insan olmani sağlamak icin verilir hepsi böyle deildir ama geneli böyle hal buyken senin düşünce yapini hangi bir ilac değiştirebilir imkansiz bana oyle geliyor uzun suredur de denedim hicbi etkisini alamadim sahsen
@plap34 hayır telefon en rahatı senin yüzünü görmüyor en azından kimse bakmıyor yani ilaçla değil pratikte çözülür diye düşünüyorum sizi böyle görünce grup kurup konuşşak diye dusundum cidden ama iş başlamasına çok az zaman kaldı gelirmiyim buralara guvenemedim
kekemeliğim ağır değil hafif kendimi rahat hissettigim kişilerle rahat akici konuşurum daha resmi rahat hissetmedigim durumlarda yine akici konusurum ama kasılarak arada da takilarak konuşurum
kekemeligin tedavisi hic bir sekilde yok facede buyuk capli kekeme gruplarina forumlara uye oldum bilgi sahibi oldum ergenlik cagindan sonra da devam ediyorsa kalıcı ve kekemelik merkezine de gittim hic bi faydasi yok en iyi çözümü duyarsizlasmaymiş onu da ben yapamiyorum yani herkesle konusucaksin gerekirse kekemeligini bile bile belli ederek vs bu kekemelik konusu baya uzun olur markete oraya buraya falan git demissin de ondan yana sorun yok şükür o derece agir değil yasamayan bilemez bunu anlatamıyorum belki ama hayatımın odak noktasi bu olmuş karakterim gibi yapismis bana düşüncelerimi ele geçirmiş bir tek çözümü var bence bu saatten sonra kafayı komple baska bi kafayla degistirmek. d oyle sandigin gibi kolay değil bazi seyler. d
Ben bu yaşıma kadar istesemde değişemedim bu yaştan sonra da değişeceğimi sanmıyorum evet 30 a kadar umudum beklentim vardı ama olmadı 32 yaşındayım ve hayatım 0 dan ibaret hiçbir şey yaşayamadım gençliğim evde durarak geçti hiç sosyal hayatım iş hayatım aşk hayatım olmadan yaşadım ve böylece yaşlanıyorum çocukluktan belliydi zaten benim böyle olacağım çocukken destek alsaydım belki düzelirdim artık kapanık kaldım açılacağımı sanmıyorum bunun tedavisi de telafisi de yok hayata uyumsuzum yaşamayı beceremedim beceremiyorum maalesef
aynen dogru diyosun hersey çocuklukta belli oluyor bende utangac icime kapanik bir insandim ilkokul donemlerimi hatirliyorum da hic tahtaya kalkmazdım anca zorla kaldirirlarsa cekinirdim utanırdım
lise desen sinifta kalip bıraktım hic arkadasim yoktu konusmazdim aktif deildim mutsuzdum
yani oralardan belliydi ilerde boyle kalici sorunlar olacağı ufakken sekilleniyor her sey karakter anlaminda sonra ne yapsan boş böyle cebelleşiriz
cocuk yapmak onemli değil herkes yapar önemli olan az öz yapip onu egitim sevgi huzur vermek oda hic olmadi
Yolun başındasın
Orta
Gençsin genç
orta yaşlısın
Nasıl dayaniyorsun
Dayanabiliyorum ama nereye kadar bilemem
Gençsin
Gencsın
Genc
genç bence
Miyav, Orta yaş