Yapılan son araştırmalara göre; yüz binlerce yıl önce yaşamış neandertaller aramızda yaşamaya devam etmekte. Bilim adamları; teknolojiye kolayca adapte olan bu insanların, neandertal olduğunu anlamak için sosyal etkileşim kurmak gerektiğini belirtiyor. Siz bir neandertalle daha önce karşılaşmış olabilir misiniz?
Bu konuyla alakalı araştırmalar yapmıştım zamanında; fakat pek çok konuda olduğu gibi bununla alakalı da kesin bir bilgi paylaşan yok.. Hali hazırda var olan her bilginin de değiştirilmeye müsait, net olmadığını savunan biri olarak bu konunun çok daha incelenmeye meyilli olduğunu düşünüyorum. Gen, huy ve davranış, özellikle yaşayış olarak aramızda varlar mı bilmiyorum ama; şu an çevremdeki çoğu insandan zeki olduklarına eminim o zamanlarda.
Birçok dağlı insan neandertallerle neredeyse tamamen aynı fiziksel özelliklere sahip olan insanlar gördüğünü iddia etmiştir, ayrıca neandertal zeka seviyesinde ve neandertal görünüşünde bir kadın görülmüştür. Peki madem aramızda yoklar, o zaman neden yok olduğu yıllardır araştırılmasına rağmen niye kanıtlanamadı? Çünkü onlar bizden uzakta yaşamak zorunda kaldılar. Ben bütün insan türlerini çok seviyorum ve ırkçı biri değilim. Neandertaller hala yaşıyorlarsa umarım biz homo sapiensler onlara zarar vermeyiz.