Cehalet olgusu farklı, bunu bizzat isteyerek benimsemek apayrı. Zihnini doğruya, bilgiye ve değişime müsait kavramlara kapalı tutan hiçbir insana saygım yok bu hayatta. Daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen, ezber düşünceler ile yaşantılarını düz bir çizgi üzerinde sürdürmeye "çalışan", sonrasında da "boş boş oturuyorum bütün gün" diyen; nedendir bilinmez her konuda da çok bilgili olduğunu savunan bu insanlar.. Araştır, sor, analiz et, oku, çabala. Kendisini övmeyi alışkanlık haline getiren insan, başkalarının düşüncelerine aç, zayıf bir kişilikten başka bir şey değildir.
Güzel analiz, sevdim, Kristof Kolomb un güncesinden alıntı bir söz, burada bazı gözlemlere istinaden sordum ancak nezaketi de hesaba katarak aleni bir dil kullanmadım. Ama sizin cümleleriniz yerinde, teşekkür ederim.
Geçtiğimiz ay bu konuyla alakalı bir makale yazmıştım ben de, belirli konularda ne yazık ki saygım yok insanlara. Ben teşekkür ederim, hayırlı akşamlar.
Kölelik değil ama herkes bağımlı bir şekilde. Bu dünyanın en büyük ülkesi de en küçük çocuğu da hissediyor, ama bu sadece cehaletten olmaz, ancak bir dalı olabilir.