Kölelik ve cariyelik?

Biz Resulüllah ile beraber Mustalik oğulları gazvesinde bulunduk. Bu arada birçok Arap güzelini esir aldık. Kadınlardan ayrı yaşamamız epey uzun sürmüş, kadınlara karşı arzumuz da artmıştı. Fakat bizler, kadınlar üzerinden fazla fidye almayı arzu ettiğimizden esir kadınlara yaklaşıp çocuk olmaması için azil yapmak istedik. Resulüllah aramızda iken hükmünü ona sormamız uygun olurdu. Resulüllah (a. s.) cevaben:
"Böyle yapmanızda size bir zarar yoktur. Allah kıyamet gününe kadar ne kadar can yaratmayı takdir etmişse, o mutlaka olacaktır." buyurdu.
- Sahih-i Müslim'deki hadis
Amacım tartışma yaratmak değil ama bu kölelik konusunu araştırdığımda islam onlara iyi davranmamızı emretti, onları hürriyetlerine kavuşturabilmek için haklar verdi diyorlar. Neden tamamiyle kaldırmadığını araştırdığımda da o günkü zamanda sosyal ve ekonomik birçok probleme yol açacaktı, müslümanlar esir olduğunda geri alınamazdı o zaman müslümanlarda normal esir alsın neden birisine verip köle yapılıyor ve birden azat edilseler ne yapacaklarını bilemezlermiş ee bilemezseler bir şekilde yardım edilebilinir illaki köle olmaları lazım değil ki. İslamın Tedricen ortadan kaldırdığını söylüyorlar ama bunu islam kaldırmadı ilk olarak 1792 yılında Danimarka köle ticaretini yasaklamıştır en sonda 1980 de Moritanya, Arabistanda 1962’de baskı yapıldığı için kaldırmıştır. Birde her cariyenin bir ailesi olacak diyorlar o zaman neden tekrardan satabilmek için azl yapıyorlar, her seferinde satılacaksalar genelevdeki kadınlardan ne farkı oluyor , birde evdeki eşleri onları dört gözle beklerken eşlerinin başka kadınlarla gelmesi ya da hiç haberlerinin olmaması nasıl olsa kullanıp geri verebilir karşı tarafa , kadınlar neden hiç önemsenmiyor lütfen biri bana bunun cevabını bulsun çok çıkmaza girdim içim daralıyor kadın olduğum için kendimden iğrenmeye başladım , çok zoruma gidiyor ağlıcam neredeyse  . Erkek olan kölelerin işide zor ya evlendirmezseler yazık değil mi onlarında nefisleri var. (Lütfen saygı çerçevesinde yorumlarınızı bekliyorum )
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar ikinci bu soruyu ikinci soruşum diğerinden spam yedim
Güncellemeler
+1 yıl
Başka yorum yapacak biri yok mu ya
Kölelik ve cariyelik?