Dünyaya Allah'ın halifeleri olmak için yaratildik. Allah'ın halifesi demek, onun dinini yaşayan ve yayan , onun dinine yardım eden kişi , İslam'ın sözcüsü demek. Böyle sorgulayan gençler gördüğüm zaman mutlu oluyorum. Bakara suresi 30. ayet: "Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.
Normalde Allah'a itaat için hayırlı kul olmak vs. ama hayattan zevk almıyorum bazen keşke doğmasaydım diyorum aileme bağlı olarak yaşamak beni bitiriyor
Yaratılma amacımız elbette Allah'a kulluk ama senin ima ettiğin düşünceye göre "kör olan gözlerle önüne fener tutan bir adama benzetiyorum kendimi. Herkes faydalanıyor, ben ise yolumu bulamıyorum..."
Sorgulamanın imanı arttırdığını düşünüyorum zira bir müslüman sorgucu olmalı sorgulamalı araştırmalı her şeyi en detayına kadar bilmeyi istemeli müslüman körü körüne değil mantık ve bilim çerçevesinde hareket etmeli doğru müslüman tanımı budur benim için.
Elbette hepimizin ayrı ayrı geliş sebebi var işte onu bulduğumuzda hayattan tat alabileceğiz... bu kadar süslü lafın yanına yakısmayacak ama ağlamaya gelmişşm
@Sevgiiyileştirir atalarına maymun demen senin tercihin tabi. Biraz kitap okumuş olsan buraya maymun yazmazdın. İstediğin kadar inkar et, bana cevap yazarken bile hala bir hominini geni taşıyorsun sj
Şimdi benim lafımı bana satarken bana laf soktuğunu falanmı sandın? Çok ucuzdu bu. Basitti. Kendini biraz geliştirmen lazım anlaşılan okuduğun kitaplar yetmemiş.
@Sevgiiyileştirir sjs sana neden laf sokayım ya ne kadar gerginsin. Gayet medeni bi şekilde inkar etsen de kabul etmek istemesen de hominini genleri taşıyorsun ve maymun demek tercih ama ben maymun demezdim diyorum.
@Sevgiiyileştirir ne güzel ama ne okuduğuna bağlı bu. Roman okuyarak evrimi anlayamazsın mesela. Okumaktan kastım buydu. Dini değerlere bağlı ve evrime inanmıyor olabilirsin. Evrim dinlerle çelişir çünkü. Bunları öğrenmek adına okumaktan kastım yoksa okuyan birisin değilsin gibi bi şey değil.
Ben dine inanırım gardaş evrim mevrim inanmam okusamda inanmam. Allahın yazdığınamı inanim insanın yazdığınamı? Neyse daha fazla bildirimlermle delirtmek istemiyor ve burada noktalıyorum. Zaten ne yazarsak yazalım ikimizinde fikri değişmicek 😆 hayde kal selametle