Yani kadınları asagilayan 2. İnsan muamelesi yapan hadisler çok var. Kuran'da bile kadina hitap ederken erkeklere seslenir. Hz. Meryem dışında kadin adı gecmez. Sadece kadin veya eşi diye bahsedilir. Bunun nedeni nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ileri sürdüklerinin açıklaması hep yapılmış. Bilmediğin için mi tekrarlıyorsun, yoksa bildiğin halde mi?
İslam erkeği kadına bir derece üstün kılmıştır. Bu hukuki bir üstünlüktür. Erkek amirdir. Amirsiz toplum olmaz. Herkesin bir amiri vardır. Evli kadının amiri de kocasıdır. Bir fabrikada bile müdür işçiye emretmez. Ustabaşına emreder. O da işçilere emreder. Mantık budur.
Hadislerin de ayetlerin de açıklaması vardır. Bu ilim işidir. Bizim gibi ilmi olmayanların hadis, meal okuyup mana çıkarması yanlıştır.
Misal Fatiha suresinde "Yalnız benden yardım isteyin" buyuruluyor. Hiçbir müslüman, birinden yardım istemek bu ayete aykırıdır demiyor. Demek ki ilk nazarda anlaşıldığı gibi değil.
Ben kocanın riayet etmesi gereken kadın haklarını okuyunca evlenmekten korktum inan.
Evet bazı hususlar siz kadınların hoşuna gitmiyor olabilir. Emin olun biz erkeklerin hoşuna gitmeyen hususlar da var. Fakat bunlar nefsimizin hoşuna gitmiyor. Ama aslında hepsi gerekli şeyler. Misal örtünmek size zor geliyor. İnan bana gözünü haramdan sakınmak isteyen bir erkek olsan kadınların kapanması taraftarı olurdun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen öyle san asıl batı zihniyeti sizi objeleştiriyor ama siz farkında bile değilsiniz sizi dişiliğinizi kullandırmaya zorlayan batı mı İslam mı? bir işe girerken dişiliğini göstermen gerekiyor ki patron seni işe alsın bir çok işte yükselmek için dişiliğini kullanmak zorunda kalmıyor mu kadınlar reklamlarda podyumlarda değer mi veriliyor size?
121 Yorumla
Soran+1 yılBen bunlardan bahsetmiyorum. İslamda erkek kadından 1 adım önde. Hep oleydi. Kurandada geçer. Kadına hitap dahi erkege söylenmiş.
- +1 yıl
Erkek ile kadın aynı değil yani erkek fizyolojik ve duygusal olarak daha üstün ama İman bakımından hangisi daha takvalıysa o üstün. 49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.
Soran+1 yılDüşünsene kocam üzerine kuma alıyor. İslam'da helal kılmış. Kıskançlık olarak algılama ama insanın haysiyeti bir onuru var. Evet şartlar vs var diyoruz ama ortada hiçbir şey yokken de benden izin almadan gider evlenebilir. Allah helal kılmış nede olsa...
Soran+1 yılEee ben istemiyorum üzerime kuma gelmesini. Eşitlik falanda istemez be. Tabi erkeksin senin icin demek kolay. Benim üzerime kuma getirecek bende susacam çok komikmiş😂
Soran+1 yılÜçer dörder sanki pazardan domates alıyorlar. Ben eşimi kimseyle paylasmam. Ha üzerime kuma mi getirdi diyelim. evet helal oluyor ama Allah bizede irade vermiş. Mehrimi alır bosaniriz. Kumayi kabul edecek aptal kadınlarla evlensin. Benim bir onurum haysiyetim var be.
- +1 yıl
söylersin almayada bilir ikna edersen eğer yeterli görürse almaz zaten sanki herkes 3 4 kadın alıyormuş gibi konuşuyorsun :D ilk önce bekarlar evlendirilir ondan sonra çok eşlilik yapılır sen bekar arkadaşın varken ikinci kadını alman doğru olmaz ilk önce bekarlar yine fazlalık olursa o zaman alabilirsin ayrıca kadın nüfusu erkeklerden fazla mecburen çok eşlilik oluyor bekar mı kalsın insanlar? zaten çok eşliliğe laf atanların hep birden fazla flörtü sevgili metresi oluyor
Soran+1 yılHe milletin kızı bekar kalmaisn diye kocamı paylasayim 😂😂😂 valla eger öyle bişey olsaydı bekar kalmayı tercih ederdim. Konumuz metres felan değil. Kadınlarda aldatır çok erkekle. Ben İslam adına konuşuyorum. Evet zaten mümkün değil helede bu devirde. Ama mümkün dahi olsa evet Allah elbette helal kılmış şart koymuş ama bizede irade vermiş. Ben bosanirim. Erkeklere çok eşlilik bize tek erkek oldu ahfifkkg
Soran+1 yılKadınları korumak icin diğer kadıni üzmek ajdjfkgk kadınla erkek aynı değil ama diğer dünyada ruhlar esitmis. Eee bana irade veren Allah erkeğin isteğine değer veriyorsa benimkinede değer verecek. Ki zaten bu dünyada üzerime kimse kuma getiremez kendini ölü bilsin 😂 ama cennete giderkende ki insallah nasip olur hepimize ordada bir erkeğin tek karısı olacam. Çünkü zaten bu dünyada aynı değiliz öbür dünyada nefismis suymus buymus yok. Ve o bir derece olan ustunlugunizde öldükten sonra yokkkk. Artık imanla üstün olacağız birbirimizden beni rahatlatan tek ayet diyebilirim ajdjkgg
- +1 yıl
kardeşim hocayı dinlemedin mi sanki bütün müslümanların birden fazla karısı varmış gibi konuşuyorsun adam her şeyi açıklıyor işte kadın ile erkek aynı fıtratta değil her olayda eşit olamazlar siz nasıl daha merhametli duygusalsanız biz de daha sert ve güçlüyüz birbirimizi tamamlıyoruz işte sen Allahın ayetini beğenmiyorsan cennete falan giremezsin kardeşim kusura bakma kadın nüfusu erkekelrden çok fazla olduğu için bekar kadınları evlendirmek üzere bu sistem vardır yani ilk önce bekar erkekler varsa onla evlendirilmeli yoksa ikinci olarak alınmalı ayrıca bu sadece İslam coğrafyasında olan bir şey değil ki avrupa bile savaş yüzünden çok eşlilik yapmak zorunda kalmış kadınlar zarar görmesin diye kıskançlık güzel bir şey zaten ama senin kocanın çok eşli olacağı ne malum ki eğer sen ona yeterli olursan sıkıntı olmaz zaten ayrıca şu anda İslam yok ki :D
Soran+1 yılBakalım o bana yeterli olacak mi? Eğer değilse siktiri çekerim :D sanki kusurlu bir biziz mk
Soran+1 yılBu dünyada geçerli her şey. Öbür dünyada güçlü veya duygusal olmamıza gerek yok. Nede olsa taciziniz sert olmanıza gerek yok. Bizimde duygusal olmamıza...
- +1 yıl
Al işte :D işte bu yüzden İslamda kadın ile erkek eşit değil çok alıngan ve asabisiniz Allah sizi sizden daha iyi bildiği için böyle kural koymuş duygularınız çok yoğun olduğu için çabuk sinirlenebiliyorsunuz çabuk etkileniyorsunuz ilgi manyağısınız biraz ilgi görmeyince gösteren olursa hemen ona koşuyorsunuz bunun zararını engellemek için İslam böyle bir yolu seçmiş kadınları kullanmasınlar diye git araştır kardeşim confort woman yaz japon kardeşler ne yapmış gör savaştığı ülkelerdeki kadınları japon askerlerinin cinsel ihtiyaçlarını karşılaması için köle yapıyorlardı zorla ilişkiye sokuyorlardı anladın mı dünya masum bir yer değil yani
Soran+1 yılAma bütün kötülüklerin basi erkekler kusura bakma shufjggg hepsi sizin yüzünüzden böyleyiz. Hoş Allah yaratmis napak
- +1 yıl
Yo kadınlar daha fena bir kere :D erkekler de kötü ama siz çok duygusalsınız çabuk kandırılabiliyorsunuz o sebeple Allah kadın ile erkeğin aynı olmadığını bildiği için bu işler böyle yani kadını eziklemek için değil cennet anaların ayakları altındadır diyen de efendimiz sallallahu Aleyhi ve sellem değil mi zaten
Soran+1 yılDoğuştan kısır olan kadınlar peki sififkgk neyse haahhaha bu boyleee uzar gider teşekkür ederim 🤗
+1 yılO zaman mi şartlarda erkeğe cihat farz kılınmıştır. Yani Allah yolunda can alıp, can verdiği için kadından bir ya da iki adım önde. Ha kadını da korumuş önceki duruma bakmanı öneririm
09 Yorumla
Soran+1 yılCihat farz ve yapanlar en üst mertebede ama kadına yok. Erkeği doğuran kadin erkeğe boyun eğmek zorunda 😂😂
- +1 yıl
Yaw inanma kardeş kafana silah mı dayadılar? Uzun bi açıklama yapardım ama yorumlarına bakınca ne olduğun belli. Çık dinden kendi felsefene göre özgürce yaşa
Soran+1 yılBoş yapma be. Kendin diyon ztn 1 adım önde 😂 kadını korumuş erkeklerden pehh
- +1 yıl
Kadını korumuş demedim ki daha okuduğunu anlamayacak kadar vasıfsızsın. Ayrıca saygı duymuyorsan çık dinden zorla tutan yok :D iki arada bir derede kalmakdan iyidir.
- +1 yıl
Boş yapan sensin bu arada onuda söyleyeyim inancını sorgukayacaksan ya adabına göre yapcaksın. Ya da herşeyi inkar edeceksin. İyi geceler
Soran+1 yılİnkar etmiyorum. İslam bu zaten...
- +1 yıl
"inanma o zaman" ben yanlış gördüğüm şeye inanmam.
Soran+1 yılOhhh snein tuzun kuru tabi errrrrkeeeeksin nede olsa. Her şey size güzel bende olsam bende böyle derdim oh misss
- +1 yıl
Ne demezsin :D
Bence kadina drger verdigi falan yok... cariyelige yani boldigin kolelige bir sry demez eşlerede 4 kadin alabilirsiniz der ama bakicaksaniz alin diye ogutler ve adil olun der kadin sozunuzu dinlemezse yataklarinizi ayirin hatta hafifce dovun der... bunlarda ne gibi bir deger verme olabilir
45 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte bende müslüman olmama rağmen bunları okuduğum zaman üzülüyorum.
- +1 yıl
Ben de uzuluyorum istedigin kadar cariye alabilirisin ne demek cariye kole degil mi... kadini nasil nikahin olmadan alabilirsin ve cogu savas ganimeti olarak cariye aliyor... neyiz biz altin mi gumus mu derli tas mi... degerimiz bu mu... ilk ogrendigimde cok sinirlenmistim ve sasirmistim
Soran+1 yılMaalesef çok çok haklısın. Yani Allah'ın kitabı. Bizi yaratan Allahin bize hitabı bilemedim. Orucumu tutar namaz kılarım. Ayetinde geciyorsada iman ederim. Ama ne bileyim kendimi bir erkek gibi değerli hissedemiyorum
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
İslamda kadına her zaman ikinci sınıf insan muamelesi yapılır. Gözlemlerin doğru.
Sebebi bence çok basit, Arap birileri tarafından uydurulduğu için Arap kültürünü yansıtıyor. İnanan arkadaşlar başka bir hikmet arayabilir tabi, kendileri bilir.20 YorumlaVeriyor tabiki, Arapçada bı kelimenin genelde onlarca ve zıt anlamları var bu yüzden kuranı kotulwmek yanlış tasvir edilebiliyor olaya tek bı ayet değil bütün olarak bakılmalı zaten ayetlerde ki ana fikri almaliyiz
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 566 cevap paylaştı. islamı falan boşver, herhangi bir toplumda itaat etmezse dövün diye bir ibare geçiyorsa o toplumda kadınlar sokak hayvanları kadar değeri var demektir.
09 Yorumla
Soran+1 yılHaddini bilmeyen erkeğe ne yapacağız?
- +1 yıl
Sen de bilmediğin konuda laf atmasaydın dinde yüze vurmak haramdır onur kırıcı bir davranış olduğu için yasaktır. ağzını burnunu kır demiyor kuran öyle olsa peygamber yapardı sahabe yapardı https://www.youtube.com/watch?v=zIUqh6VoSn8
- +1 yıl
@UDixon baksana ortada herhangi bir sebep yokken bile nasıl saldırganlaşıyor. haddini aşan kadını dövmeyi meşru gören bir toplumdan ne beklersin ki? kimse kimseyi dövemez kimsenin buna hakkı yok. unutmayın devlet bile hangi suçu işlerse işlesin hiçbir insanı dövemez, cezalandırır ama dövemez.
Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kadina en cok deger veren din islamdir. Dogru arastir islami
27 Yorumla
Soran+1 yılBu değer vermiş hali mi? Bende Müslümanım Allah'a inancım tam ama gerçekler...
Soran+1 yılKurandan bahsettim...
Soran+1 yılBak bak hediyeler. Hayırdır biz mal miyiz da hediyeyiz size? Siz kimsiniz ki emanetiz size?
Soran+1 yılFeministlik kadin erkek eşitliği anlamına gelir. Kadınlar daha üstündür anlamına gelmez. her şey ortada aslında
Kendinden önce kız çocuklarını diri diri toprağa gömülmesini engelleyen islam mı kadına değer vermiyor
07 Yorumla
Soran+1 yılBunu demiyorum. Çok büyük bir lütuf değil. Olması gereken bu değil miydi zaten? İslam olmasaydida böyle olması lazimdi
Soran+1 yılTamam hade dediğin gibi olsun. Ama suda bir gerçek size değer verdiği gibi kadına değer çok az. Baksana her şey kadına.
Soran+1 yılBelli zaten çok koruyorsunuz... Ben sizi katmiyorum içine. Allah'ın ayetlerinden bahsediyorum.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKuran'da kadınların adının geçmemesinin sebebi tüm peygamberlerin erkek oluşu olanilir mi acaba. d ayrıca bana bi hadis söyler misin ikinci insan muamelesi yapan
05 Yorumla
Soran+1 yılKocasının vücudu irinle kaplı olsa da kadın tüm irini diliyle yalayarak temizlese, kocasının hakkını yine de ödemiş olmaz. Namaz Kılanın Önünden Geçen Köpek, Eşek ve Kadın Namazı Bozar Mı? daha sayayım mi?
Cevap sahibi+1 yılDoğru kaynaklardan araştır tek diyeceğim şey bu. Böyle bir hadis mi olur ya şgşhçbşjihöh
Soran+1 yılBunu doğru kaynaklardan araştırıyorum. Zaten çoğu uydurulmuş ama kuran tek rehberimiz. Ben mesela kocamın üstüme kuma getirmesini asla istemem. Ama İslam helal kılmış. İstediğin kadar şartları vs vs de. İnsanın haysiyeti bir onuru var be. Bir erkeğin 3 4 karısı ne demek?
Cevap sahibi+1 yılEski dönemle bir değil ki şu an tüm ateistlerin ağzında da bu var. Eskiden savaşlar olduğundan erkek popülasyon azınlıkmış kadınlar kimsesiz kalmasın diye koruma amaçlı olan bir şey bu ayrıca eşten izin alınması gerekiyor günümüzda savaş vs söz konusu olmadığından bu dediğin de geçersiz yani
Soran+1 yılGeçersiz falan değil tatlım. Kuranı kerim kıyamete kadardır. İslam helal kılmış. Ve izin almak zorundada değil. 2. Eşi aldığında helal oluyor ama bu seferde diğerine haksızlık oluyor ama tabiki evlilik geçerli...
İslam olmasaydı şu an kadinalrin mal dan bir farkı yoktu boyinalrinda tasma ile satılırdı İslam gercekten dege veriyor ama müslümanlar uygulamıyor da o suç İslam'da degil
04 Yorumla
Soran+1 yılCariyelik ve kölelige düzenleme getirmiş yani kalktığı falan yok be güzel kardesim
Soran+1 yılKuran'da geçiyor kalktığı falan yok.
+1 yılErkeğe "kadınları koruyun" diyen bir din değer veriyor tabiki
15 Yorumla- +1 yıl
Size takip attım bir konu hakkında görüşünüzü almak istiyorum, sakıncası yoksa geri takip eder misiniz?
Soran+1 yılDimi güçsüz yaratılıp kendileri tarafindan taciz tecavüz vs vs vs yapan erkeklere emanetiz.
- +1 yıl
Her erkeği bir tutman doğru değil evet öyleleri de var tabiki ama din bunu emretmiyor yanlış olarak görüyor zaten. Kadınları koruyun diyor bi erkek buna uymayıp tecavüz ediyorsa bunu dine yüklemen çok saçma
Soran+1 yılYuklemiyorum zaten. Ademden bahsederken ismi geçer. Ama havvadan bahsederken eşi diye geçer kadin diye geçer. Kafir olan Ebu lehep adı bile geçer 😂
- +1 yıl
Tamam kardeşim sensin
hayır.
10 Yorumla
+1 yılHayıııır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!