Kendisini geliştirmeye çalışmayan biri sizin çevrenizde olabilir mi?Geçenlerde böyle bir görüş okumuştum, kendisini geliştirmeyen kişileri çevrenizde barındırmayın diye. Belki haklı bir görüştür.
Çok bencilce ve egoistçe bir söz bu. O zaman ''Akademik kariyer düşünmeyenler benden 500 metre uzak olsun.'' diyeyim. Çevremde kendisini geliştirmek için çaba sarf etmeyen insanlar var ama ben karaktere bakarım. Birçoğu da iyi insanlar, dedikodu bile yapmazlar. Bu tip insanları, kendini geliştirmek için çabalayan ama bir yandan egosunu da kasan bir insana tercih ederim.
İnsan ömrü sürekli bir yenilenme ve gelişim içerisinde akıp gidiyor. Bir şekilde herkes kendini az veya çok geliştiriyor. Gelişime ayak uydurmak zorunda kalıyoruz hepimiz :) malum teknolojik gelişime ayak uyduramayan birilerine muhtaç oluyor.
Çevremde olabilir tabii ki, kimse çok çalışmaya ve daima bir adım ileri gitmeye uğraşmak zorunda değil. Ama çevremde olup beni de geri çekmeye ya da olduğum yerde saymaya teşvik edemez.
Çevrem böyle insanlarla sarılı. Daralmış ve başka bir dünyada hissediyorum yanlarindayken kendimi. Bazen korkuyorum onlara benzemekten. Fakat yakın cevreniz olunca güle güle düşünüyorsun kimseye
Hayır, olamaz. Sonuçta hayatında ki insanlar da senin motivasyonunu etkiler. Sana destek verecek ve seni bir şeylere heveslendirecek kişiler olmalı. Böyle insanlar sadece enerjiyi sömürür.
Bunu KS'de sormak... Bu arada okuduğun görüş gayet haklı. Etrafında olan kişilere benzemeye başlıyor insan, o yüzden nitelikli insanlarla takılmak en iyisi.