Pek mümkün olmasa da birinin tüm korkularınızı gördüğünü varsayalım; bununla dost mu olmak isterdiniz, yoksa düşman mı merak ettim doğrusu. Bir tık detaylı düşünmenizde fayda olacaktır.
Korkularınızı görebilen biriyle dost mu olurdunuz düşman mı?
Korkularımı bilen, gören biri bildiği halde bana karşı kullanıyorsa düşman, korkularımı bilip beni onlardan korumaya çalışırsa ve ya en azından bana karşı kullanmazsa dost olurum. İkinci dediğim insan pek rastlanmaz o yüzden düşman diyeyim ben. Düşman da olmam aslında uzak dururum sadece
Ben izin verdiğim kadar görebilir korkularımı... İyi günümde anlattığım olumsuz yönlerimi korkularımı kaygılarımı zaaflarımı kötü günümde önüme getirdiği anda dosluk biter. Bazen zaaflarımız insan ayırmada etkili bir silah olabilir... Düşmanlık hayatımda yer vermediğim bir davranıştır. Biri düşmanım olmayı başarırsa tebrik edebilirim. 👒
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama öyle değil içini okusa her şeyi görse onu diyorum :D
Düşman olurdum.. Korkularımı bilen, beni nereden vurabileceğini bilen biriyle nasıl dost olabilirim ki.. Düşmanım zaten bana zarar vermek isteyendir. Yaptığı çok yaralamaz. Ama dosttan gelen o darbe üzer. Düşman açıkça zarar verir, dost dediğim gizli gizli... Daha kötüdür..
Düşman... Çünkü bilirim nerden vuracağını... dostum ise kendisi bilir nerden vuracağını... Kısacası düşmana tedbir alınır, dosta zordur... Öyle bi riske girmem...
Korkularımı biliyorum zaten. O da biliyor diye düşman olmaya gerek yok. Kişi kendini biliyorsa, kendi korkularını biliyorsa zaten başkasının bilmesi onu rahatsız etmeyecektir. Beni rahatsız etmez.
İnsana dair güvenim olmadığı için kesin bana karşı kullanır onu gören ne kadar uzak o kadar iyi olurdu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Beni anladığını düşünüp dost olarak görmek istesem de en büyük düşman odur aslında. Bazıları anlayışlı gibi yaklaşıp en bilindik yarandan, en büyük korkundan vurmayı sever.