“İnsanın ruhunda koca bir ateş yanıyor olabilir, ama hiçbir zaman kendi kendisini ısıtamaz onunla; gelip geçenlerse yalnızca bacadan çıkan cılız dumanı görürler ve yollarına devam ederler.”Dile vurmadan da dışa vurur mu bazı şeyler?
İçimden geçen düşünceleri sadece benim istediğim kişiler görebilir. Hepsi saf düşünceler olsa bile inanıp inanmamak karşımdaki kişi kalmış Dile vurmadan dışa da vurur bazı şeyler. Ben onları görürüm, elimden geleni yaparım ama karşımdaki kişi beni umursamadığı için içinden geçtiği düşünceleri anlamadığımı sanır ama yanılır😕
Bakmasını bildikten sonra görünür. O kişiye doğru yerden bakarsak ve tanıyorsak onu düşüncelerini görmememiz için hiç bir neden yoktur. Kimisinin içi paramparça olmuşken etrafa gülücükler saçar neşeli gözükür ama çok az kişi onun hayal kırıklıklarını görür.
"Şimdi bak, yapılması gereken şu: içindeki o ateşi körüklemeli kişi, kendi kendine yeterli olmalı, büyük bir sabırsızlıkla, ama yine de sabırla birinin gelip o ateşin yanına oturacağı- belki de hep orada kalmak üzere- saati beklemeli. tanrı'ya inanan kişi önünde sonunda ergeç gelecek olan o saati beklemesini bilmeli." diye devam eder hatta. Dışarıdan görünen kısmı sadece çok hafif bir kısmıdır, içindeki ateşin ne kadar harlı yandığını ise o içeri girmeden bilinmez
Bir dönem mentalizmle uğraştım, insanların zihinlerini bazı mistik ritüller ile okuyabiliyordum tabi karşı taraf rıza gösterdiği takdirde ellerimizi birleştirirdik bu sayede onlardaki ruhsal enerji benimkine intikal ederdi gördüklerimi söylerdim bazı insanlar hariç çoğu inansın zihninde yaşadığı anıları görürdüm çok farklı yaşam ve anılar olduğunu gördüm çok farklı bir histi bunu deneyimlemek, aynı zamanda rüyaları yorumlardım istisna durumlar hariç yorumlarım tutardı birebir aynısı hep çıkardı,
Ruh hâli ve duygu durumu dışa vursa da düşünceler biraz daha karmaşıktır. Öfkeli bakarsın ve içinden küfür ettiğin düşünülür ancak aslında küfür etmiyorsundur. Fakat %100 olmasa da büyük ihtimalle öfkelisindir ve rahatlıkla dışarıdan fark ediliyordur. İnsanın içinden geçen düşünceler biraz da tanıdıklarımıza göre değişir. Mesela senin öfkeli zamanlarında kurduğun cümleleri biliyor olsam, bir sonraki öfkelenme durumunda sussan bile aklından geçen düşünceleri az çok tahmin edebilirim.
Hayır görünmez. Duygularımı asla belli etmem ama sadece kötüysem , üzgünsem, dardaysam... Belli etmem. Kendi kendime halletmeyi seviyorum. Fakat söz konusu sevgi ise, Sevgimi sonuna kadar belli ederim. Sevgiyi somutlaştırabiliyorum.
Bence bu insana göre değişiyor, ben yansıtmıyorum yansıtmamaya gayret ediyorum. Her zaman güçlü görünmeye çalışıyorum bu birazda soğukkanlı olmamla alâkalı sanırım.