Kişileri oldukları gibi görüp onların yapısı da buymuş diyebilirim ama onların özelliklerini hayatıma dahil edip etmeyeceğim değişkenlik gösterir. Örneğin kötü insanların gerçekten kötü olduklarını kabul edebilirim ama onları hayatıma kabul etmem. Gibi.
Biraz önce @Sosyetic_SheqiiL 'in sorusunda da yazmıştım. İnsanları değiştirmeye çalışmak ağacın dallarını budamak gibidir. Dalları budanan ağaçtan da geriye odunu kalır. Odun insan istemiyorsak ağacı dalları ile sevmemiz gerekir.
Ben insanları değiştirmeye çalışmam. Olduğu gibi severim. Olduğu gibi sevmiyorsam da hayatımda yeri yoktur zaten. Merhaba der geçerim.
Bari özelde çekistirseydiniz yaaa. Ben de bazıları gibi benim dedikodumu yapiyollaaaaa , gisganiyollaaaaa diye bağırır dururdum. Şimdi göz önünde olunca atarlanamam da. N'apacam ben? 😂😂😂
Düşünsenize birisi veya birileri sürekli sizin giyim yaşam gibi özel haklarınıza karışmakta, bunu nasıl karşılarsınız? işte buradan yola çıkarak insanları olduğu gibi kabul ederim ve zararlıları ayıklarım
Ya olduğu gibi kabul eder, ya da olduğu gibi red ederim. Bir insanı değiştirmeye çalışmak veya bir insan için değişmek bana göre değil. Ve gereksiz buluyorum.
Sanırım hiç dürüst değilim. Sırılsıklam aşık edene kadar dünyanın en harika adamıyımdir. Sadece kadinimi mutlu etmeyi düşünürum. Ama karşımdaki bana aşık olduğu an , bunu hissettiğim an onun hataları, yaptıkları, sözleri çöp gibi batmaya başlar gözüme. Ve hepsini sayarım. Belki de narsist bir adamım kim bilir?
“Olduğu gibi” çekilmeyecek bir kişiyse, kabul edemem hayatıma sokmam 😌 ama bazı insanları olduğu gibi kabul edersin, çekilecek düzeyde olurlar, değerlidirler.. kimse kimseyi de değiştirmeye çalışmamalı zaten.
Sanırım bu konuda sınıfda kaldım.. yavaş yavaş kendimi buna alıştırmaya eğitmeye çalışıyorum. Bu birazda insan yaşı ilerledikçe kimseyle uğraşmak istemiyorum sanırım birazda bundan dolayı.
Bir insanı olduğu karakterden çıkarmak ya da çıkarmaya çalışmak çok yanlış ve saçma. Sana bir zararı varsa eğer bunu dile getirirsin rahatsız olduğunu belirtirsin eğer düzgün birisi ve sana değer veriyorsa zaten buna senin müdahale etmene gerek kalmadan dikkat etmeye çalışır. He hiç oralı değilse ben böyleyim klişelerine giriyosa da bellidir yani.
İnsanların gelişimi hıc bıtmesede temel karakter ozellıklerı bellıdır ve tercıhıdır oldugun gıbı kabul edılmek ıstedıgın gıbı oldugu gıbıde kabul edersın
Sürekli diyaloğum olacak biri ise ı kişiyi iyice analiz eder, neyden kırılır, neyi sever, nasıl biridir, söylediği sözden ne kadar alınmalıyım bunu bilir o kişiye ona göre davranırım