Doğru insan diye belirli bir kalıpta cümle olamaz. Herkesin hayatı, yaşayışı, kültürü farklı olduğu gibi sevgilikten beklentisi de farklıdır. Bir kişi dindar birey atarken başka birisi daha eğlenceli veya kopuk birisini doğru olarak kabul edebilir. Bunun temeli sadece gerçek sevgi ve dürüstlüktür.
Doğru insan kime neye gore doğru insan Sana gore doğru başkasına göre yanlış insan olabilirim. Benim doğru insanımı soruyorsan aslında bu da belirsiz. Ama bazı kalıplar var doğru gördüğüm onları yazabilirim Mesela; Kendine ve çevresine saygı duyan nsan Dürüst insan Guvenilir ve güven veren insan Hatalarını kabul edip hatalarından ders alabilen insan Merhametli insan Eglenmeyi ve eğlendirmeyi bilen insan Zeki insan Kalbi selim insan Her koşula ayak uydurabilen insan Benim kalibima koydugum doğru insan Bu zamanla değişkenlik de gösterebilir. Insanın çünkü zamanla hayata bakış açısı ce beklentileri değişebiliyor. Doğru insan olmalıyız önce asıl mesele burada. Gerisi zaten olucak olan olacak şeyler 😊😊
Güvenilirlik, duyarlılık, dürüstlük gibi iyi olarak adlandıracağımız özellikler sanırım herkesin kendi doğrusunda barınır fakat bu çok göreceli bir kavram. Bana göre doğru insan yapılması gerekeni yapabilendir. Bu bazen çok zor olabilir. Kalp kırabilir, üzebilir ama benim doğru tanımım bu. Şeffaflık.
Hayatta herkesin yaşantısı, tecrübeleri farklı olduğundan doğru insan tanımlamaları da farklı olacaktır muhtemelen.
Size göre doğru olmayan bir insan bir başkası için tek doğru insan olabilir belki de.
Bir tanım yapacaksak da ; Bence doğru insan; hayat kriterlerinin, isteklerin, beklentilerin uyuştugu, Sizinle dogru iletişim kurabilen, Sizi anlayan insandır.
Doğru insan olmak, kendine insani sınırları çizmiş olup; kendi düz yolunda gitmektir. Ama bu, asla sabit fikirli olmak da değildir. Doğru insan, her adımında yere sağlam basıp basmadığına da yolun doğru gidip gitmediğine de bastığı yerin başka birinin hakkını gasp edip etmediğine de bakmayı iyi bilecektir.😌
Bunu aslında cok kolay anlayabilirsiniz Dogru insan vefalıdır kendisini başkaları için harcar Dogru insanlar duygusaldır Dogru insanlar cevresindekiler icin kendilerinden cok cok fazla verirler Dogru insanlar herzaman cevresindekilere kendinden verir ooo cok sayarım
Dogru insan bence sevdiginde srbepsiz sevebildigin ve karsisinda saygi anlayis ve sadakat gordugin kisi olabilir dogru insan budur demek cok zor en temel ozellikler sanirim bunlar zira sevmekten daha zoru sevdigine bagli kalabilmekte
Dürüstlük, saygı , güvenilir olması. Merhametli olması. İnsanlara nasıl davrandığı, nasıl bakış açısı olduğu. Herkese aynı davranıyormu, adaletlimi. Bakarım bunlara.
Anti homofobik/transfobik, anti milliyetçi, feminist, anti seksistlik, karşısındakini dinlemek ona göre karar vermek gerektiği yerde risk almak ve bedelini ödemek
Fedakardır vefalıdır sevdikleri icin her. Zaman bir yolunu bulur her olumsuzlukta bir cözüm bulur Sevdiklerinin derdimi kendi derdi bilir Vurdum duymaz degildir...
Doğruluk saygı, merhamet, gerçek niyet ve sevgiden gelir. Bunların birisi eksikse doğruluğu tamamlamaz. Doğru insan ayna gibidir, belli olur özünden sözünden.
Birincisi yazdığı cümleler, konuşurken de aynı ortantı var mı? oluyor mu? ben buna çok dikkat ediyorum. mesela espiri yapıyorsa yazarken.. konuşurken de yapabiliyor mu? her şeyi doğru ise o doğru insandır 😂