Siz ne kadarlık bir hazinesiniz, size ne kadar değer verilmeli? Değer verme ölçütünü size bırakıyorum, ister kalple, ister ruhla, ister parayla, ister dünyayla.. vs. istediğiniz her şeyle değerinizi ölçebilirsiniz. Sizin ederiniz nedir? Neden?Ben bilmem çevremdekilere sorun diyen, sen de gel.. :)
Size ne kadar değer verilmeli, ederiniz nedir? Peki neden?
Ben ne kadar değer veriyorsam ve ne kadarını hak ediyorsam o kadarı verilmeli. Yoksa o fazla değerin altında ezilirim ya da kibrim kabarır.
Kıymet veriyorsam, değer gösteriyorsam, herkesi aynı kefeye koymuyorsam karşımdan da elbetteki bunu beklerim. Ne demişler "kıymet ver ki kıymet görebilirsin"...🍃
Bunu bir ölçü birimiyle betimlemek bana uymaz.. Eğer birine değer veriyorsam karşılığını mutlaka isterim.. Yani değerli hissettirilmesi hangimiz için önem arz etmez ki.. Size kendinizi bir seviye daha önemli hissettirmesini istersiniz karşı tarafın ki olması gereken de budur. Herkes kendine göre kıymetlidir elbette.. Keyifli günler..
Samimiyetle sevilmek isterim. Verilen kıymet de samimi olsun. Uçmaya lüzum yok. Boydan büyük sevgi ve değer lafları etmeye de lüzum yok. Anne isem anne kadar, kardeş isem kardeş kadar, evlat isem evlat kadar, eş isem eş kadar vesaire... Elbette verilen değeri önce hak etmeliyim. Çakıl taşına pırlanta muamelesi etmez kimse.🌺
Herşeyin önceliği olacak kadar... Değerim parayla ölçülemez, ben günümüze ait değilim... Türünün en son örneği, daha fazla yazmaya gerek yok, kendimi bılıyorum, tanıyorum, boşuna konuşmuyorum...