Günümüz gençlerinin çoğu gelecekten çok umutsuz ve oldukça kaygılı. Bunun en büyük nedenlerinden biri şüphesiz iş bulamama sıkıntısı. Çünkü artık 1960-70'lerdeki gibi lise bitiren öğretmen olamıyor, lisans mezuniyetinin yanı sıra sorumlu sınavlardan da iyi bir derece yapmak gerekiyor. Ancak bütün öğrenciler çok güzel puan alsalardı yine ihtiyaç kadar alım yapılacaktı ve gençler üzerindeki bu kaygı topyekûn çözülemeyecekti. Dolayısıyla gençlerin bu karamsarlığına perde çekmek için toplumsal düzenlemeler şart.İyimser olan kişiler genç bir kadın, karamsar olanlar yaşlı bir kadın görüyor. Peki siz ne görüyorsunuz?
Her yönden geleceğe karşı büyük kaygılarım var, umudum günden güne azalıyor.
Sadece bir konuda kaygılıyım ancak bunun üstesinden gelebileceğime inanıyorum.
Şu an kaygılıyım ancak geleceğe dair umutlarım var.
Geleceğe yönelik hiçbir kaygım yok çünkü her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğime inanıyorum.
Geleceğe yönelik kaygılarım yok çünkü karamsar bakmama sebep olacak tüm imkânlara zaten sahibim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Geleceğe daha çok karamsar gözle mi bakıyorsunuz yoksa umutla mı?
Geleceğe yönelik hiçbir kaygım yok çünkü her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğime inanıyorum. Çünkü ben mücadele kadınıyım. Bugüne kadar nelerle mücadele edip bugünüme geldiysem aynı şeyleri hiç tereddüt etmeden yine yaparım. Önüme taş koymaya kalkan, kendince oyun oynamaya kalkan ç*kallar da ancak arkamdan bakar. Ne zaman ben varım, gizlenecek delik ararlar.
İmkanlarım da var ama imkanlara güvenmem. İmkanlar bir gün yok olabilir ama mücadele azmim asla yok olmaz. İmkanlarım sadece bugün huzurlu ve mutlu bir hayat yaşamam içindir. Ama mesele gelecek ise işte o zaman en güvendiğim şey mücadele azmimdir.
Gerçekleştiremeyeceğim veya en azından gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayal veya hedefim yok. Ya da ben imkansız gözüyle bakmıyorum yapmak istediklerime. Gelecek kaygısı yaşıyorum elbette ama umudum var, iyi günler kapıda bence. Bu arada görsele baya baktım ama sadece genç kadını görüyorum. 😂
Sen hiç karamsar değilsin o zaman ben yarım saat baktım gene de genç kadını göremedim, biri nerede gizli olduğunu söyleyince anca gördüm. Hayat sana güzel 😄
Genç kadının kulağı, yaşlı kadının gözü. Genç kadının çene kemiği, yaşlı kadının burnu. Genç kadının siyah kolyesi, yaşlı kadının ağzı. Yaşlı kadının arkası dönük değil yandan görülüyor 😄
Ben her zaman umutla ve azimle bakmaya çalışırım. Oturduğun yerden baktığın gelecek elbette karamsar görünür. Hiçbir şey yapmadan beklentilerinin ayağına gelmesini beklemek büyük hata. Çabalamaya başladığın an umut da peşinden geliyor.
Bazı konularda ufak minnak kaygılarım var ama genel olarak umutluyum. Ayrıca bu görsel benim katılıp tam puan alarak süreden dolayı 5. olduğum bir zeka yarışmasında çıkmıştı😂
Çokseldi İlk ve son kez katıldım ve birinci ile aynı puanı almama rağmen geç bitirdiğim için 5. Olmuştum Zekamı tescillemek gibi bişeydi benim için onu da yapamadım zaten 😂
Arkadaşlar tamam şu an çok kötü bir halde olabiliriz (koronadan bahsetmiyorum) ancak ne olursa olsun her zaman bir güneş var ve doğmak için bizi bekliyor.
Bunları yazacağım hiç aklıma gelmezdi çünkü bunları yazacak en son kişi bile değilim (sebebini burda açıklamam etik olmayacağından açıklayamam)
Yani BEN BİLE bunları yazıyorsam bilin ki cidden umut var.
'Ben bile'yi büyük yazdım çünkü bu lafları kendime söylettirmeyecek şeyler yaptım (burda açıklayamam demistim)
Gelecek ile ilgili bir gram umudum yok. Yaşamak bile gelmiyor içimden. İşin ilginç yani hâl böyleyken neden fotoğrafta genç kadın görüyorum anlamıyorum.
Yaşlı kadın fotoğrafı yandan profil çiziyor. Genç kadın fotoğrafındaki o kadının çene kemiği, yaşlı kadının burnu aslında. Genç kadının kulağı ise yaşlı kadının gözü. Genç kadının boğazındaki siyah kolye de yaşlı kadının ağzı. Yan profil gibi düşün. Şimdi gördün mü :)