Evcil hayvan besleyen kadınların büyük çoğunluğunun kedi beslemeleri ve besleyemeyen kadınların kedi besleme hayalini kurmaları, ''Kadınlar neden bu kadar kedilere ilgili?'' sorusunu tasavvur etmeme neden oldu.
Kendimce sebepleri;
Sevgiye ihtiyaç duyan kadınlarda kedi besleme isteği daha fazla.
Boyut olarak kedilerin küçük ve tatlı olmaları.
Ev içinde kendisini yalnız hisseden kadınlarda kedi besleme isteği daha yüksek.
Tuvalet eğitiminin diğer hayvanlara nazaran nispeten daha kolay olması.
Kedilerle kadınların ortak yönleri;
Her ikisinin de pençeleri sivri ve keskindir.
Her ikisi de feraset sahibidir.
Her ikisinin de anlaşılması zordur.
Her ikisi de meraklıdır.
Her ikisi de dilediği taktirde uyum sağlar.
Kedilerle kadınlar arasındaki ortak noktalar nelerdir?
Başını birine sıkıca yaslıyorsa bu derin duygular hissettiği anlamına gelir. İlla sempati, aşk veya benzeri güzel bir duygu olmasına gerek yok. “Kadınlar ne ister” sorusunun cevabı olmadığı gibi bazen kedilerin de ne istediğini bilemeyiz. İkisi de estetik canlılardır ve buna önem verirler. Sadece evcilleştiğini düşünürsünüz ama kendi doğasında bu hiç öyle değildir, hep bir vahşi içgüdüleri vardır. Ha bir de eğer başka kediciklerin yanına uğradıysanız, kapıdan girer girmez kokuyu alırlar. 😏
Kadın olduğumu öğrendim.. 😐 bence bu özellikler erkek kadın fark etmeksizin her insanda görülebilir. Bazısı aşırı meraklıdır bazıdı değildir. Yani kadınları anlamak zor değil. Kadınlar da erkekleri anlamıyoruz diyorlar. İşin aslı insanlar birbirlerini anlamıyor. Ama anlaştıkları insanlara denk geldiklerinde çok güzel anlıyorlar. Erkek olduğum için her erkeği anlayacağım diye bir kaide yok. Kadın kişisini anlıyorum ama erkek kişisini anlamıyorum. Bu tamamen insanların karakter ve kişiliğini yansıtan bir durum olduğu için bazı insanları anlamak zor oluyor. Tırnakları uzun diye pençeleri var diyebiliriz kedilerle en ufak tek ortak noktaları bu olsa gerek. 🥱
Tabii kadın-erkek davranışları genel perspektiften ele alınamasa da her iki cinste görülen baskın huy ve davranışları baz alarak genel bir değerlendirme yaptım ve ortaya böyle bir şablon çıkardım. Öznel yargılar olduğundan tabii herkese göre değişebilir ama özellikle kadınların kedilere düşkünlüğünün bir sebebi olmalı, araştırılmalı. :D
Benim de kedilere aşırı düşkünlüğüm ve kedi sevmeyen birkaç flörtümle konuşmayı sırf bu nedenle bitirmem, ne anlama geliyor? 😬 Bence bu saydıkların çoğu erkekte de var en azından canlı bir örnek olarak kendi adıma konuşuyorum. Uzun tırnaklar hariç 🙄 ve bence kedilere özellikle kadınların düşkün olduğunu sanmıyorum her iki cinsiyette de görülebilir. 🤐
Her ikisi de seni peşinde koşturabilir. Aldıklarını beğenmez mırın kırın edebilirler, onların seçmesi gerek genellikle beğenmesi için. Akıllarından geçeni tahmin edemezsin. Onlarla anlaşman bir ana bakar, sonrasında durumun değişmesi zordur. Ortak noktalar bunlar benim eklemek istediğim :D
şimdi bu soruyu kadın erkek diye ayırmıyalım, insanlar genelde ağzı olup dili olmayan partner arıyor, lakin herşeyede "evet" "tamam" "Senin dediğin gibi olsun" denincede karşı taraf bir süre sonra sıkılıyor, Hayvanlar insanları eğlendiriyor terapi gibi düşün, Yaramazlık yapınca ağzına iki tokat indiriyor hayvan karşılık vermiyor, Anlatmak istediğim de buydu, İnsanlar kendilerini bazen kızdıracak bazen de alttan alacak, yeri gelince dayak atabileceği birini arıyorlar sebep bu. Katılırsınız katılmazsınız, Gerçekten benim gözlemlediğim bu
Kedi ile kadınin hiçbir alakasi yok kurban, bu çok yalnış bir varsayım. Ama şu var kedileri sevenler diğer hayvanları sevenlere 'köpek, tavsan, vs' göre daha hassas, daha zeki, duygusal zekası daha gelişmiş, empati kurma yeteneği daha ileri düzeydedir. Aslin da abartısız söylüyorum kediler bu yaşam da ekmek, su, hava neyse odur.
Kedileri sevenlerin diğer hayvanları seven insanlara nazaran daha zeki olmaları bana pek doğru gelmedi gibi. Bence bunun hayvan sevgisiyle alakası yok. Kaldı ki üretkenlikleriyle zengin olan insanların çoğu köpek besliyor. Araştırmacılar da öyle keza. Örneğin; Pavlov ve köpeği.
Haklısın kurban, yalnış söyledim. Aslın da bir hakikati dile getirirken varsayımlardan yola çıkmak yeterli gelmez muezza olmasaydı da Hz. Muhammedin itibarindan birşey eksilmezdi veya pavlovda kopeği olmadan yine tarihe geçebilir di. Ama eksik kalırdı. Çok dahi olan biri hayvan sevmeyebilir ama faydalı insan, vicdanlı insan muhakkak hayvan sever Bu kedi olur, köpek olur farketmez. Kedi çok özeldir bu konuda bi ansiklopedi yazılabiir
Kadınların kedi sevgisini yalnız olmalarına ve sevgisizliklerine bağlamışsın. Benim açımdan pek bir bağlantısı yok. Fikirlerine katılmıyorum. Ortak nokta arıyorsak tatlı, sevimli ve ürkütücü varlıklar olmamaları olabilir tıpkı kediler gibi.
Peki erkekler arkadaşlık ilişkilerinde kadınlara nazaran daha fazla sadakat, dostluk ve kardeşliğe önem verdikleri için mi köpekleri tercih ediyor acaba? Bak bir sorudan kurtulmak isterken aklıma başka bir soru taktın, erkek-köpek arasındaki ilişkiyi çözmem lazım şimdi uff sdds :D
Sebepleri de ortak yönleri de doğru, sen yazmışsın zaten. 😄
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben azgın bir kediyim Mart ayinda kediler gibi aziyorum tirnaklarimi cikarip partnerime atlayip tirmalayip meeoooowww😈 diye bagriyorum Bazen de baska bir kedi gibi akilli ve miyav🥺 oluyorum Yani ben iki farkli kedi turuyum cok benziyorum
Sebeplerine katılmadım ya. Sevgiye ihtiyaç duyan kadınlar demişsin mesela. Alakası yok. Kendimizi yalnız hissetmemizle de alakası yok. Doğru noktalar var amaaaa cık ı ıhhh