Merhaba arkadaşlar. 22 yaşındayım içimden ne geçiyorsa yazacağım. Çok yalnız biriyim. 3 4 yıldır. 1 arkadaşım dışında doğru düzgün konuştuğum biri olmadı. bu 3 4 yıl da yalnızlığımı hiç sorgulamadım buna alışkındım diyebilirim. Kendimle vakit geçiriyordum ve bundan hiç korkmadım. gelecekle ilgili bir kaygım yoktu. Ama son zamanlarda ailemin de beni dinlemediğini net bir şekilde anladım. Yani Ailem bana bir derdim olup olmadığını asla sormuyor. Ben ailem için çok çabalamama rağmen. Onlar bunu gerçekten önemsemiyor. Ailemin maddi durumu iyi. Huzur olarak ta sorun yok. Önceden çok sorun vardı. çok kavga ederlerdi bir çok kez boşanma eşiğine geldiler. Son 2 yıldır kavga etmiyorlar ancak ailem beni hiç dinlemiyor. Onlara hep söylüyorum benim sizden başka kimsem yok siz benim için en önemli şeysiniz diye. Ben zaten yalnız biriyim siz de benim yanımda olmassanız ben ne yapacağım diye? Ancak bunu dediğim gibi gerçekten önemsemiyorlar. Bu ergen düşüncesi değil. Benim onlardan başka kimsem yok. biraz Yabani gibi hissediyorum desem yeridir. Üniversitem bittiğin de işe başladığımda ve ileri ki yaşlarda kendime ne yapacağım diye sormadan edemiyorum. şu an da zorlanmaya başladım çünkü ben de insanım. İnsan ihtiyaç duyuyor. Son zamanlarda bu duyguyu hissetmeye başladım önceden bu kadar yoktu bu kaygı ve bunalım. Kız arkadaş derseniz. 3 4 yıldır aseksüel gibiyim 1 tane kız arkadaşım olmuştu ve sanırım hatrı sayılır bir süre sürmüştü. ondan sonra 2. kez 2 yıl önce aşık oldum ondan 1.5 yıl cevap bekledim onu onsuz sevmiştim umutluydum. Ama olmadı beni sevmediği için. Sonrasında çok üzüldüm çok zoruma gitti ve bir daha kız konusunu düşünmedim zamanı gelince olur diye bu konuyu tamamiyle sonlandırdım. kimi zaman hoşlantılar olsa da bu hormonlardan dolayı ve bunun bilincinde olduğum için çok kısa sürüyor ve tanımadığım birini sevemiyorum. aynısı da bana karşın yani gelip bir kızın benimle tanışmak istediğini neredeyse hatırlamıyorum. Her insanın karakteri kişiliği farklı ama benim gibi biri için çok zor olabiliyor. zihnimi dağıtmak için çok şey yapıyorum ama dediğim ben insanım, robot değilim bu yüzden bu kaygı peşimi bırakmıyor. ama bu şekil devam ederse hayatım boyunca yalnız olacağıma eminim. Ailemin beni umursamaması en çok zoruma giden şey. Çünkü ben onlara güvendim. Ve onların varlığı yeterliydi. Ama Yüzlerine bile söylesem düzeltmiyorlar. ikisi de Öğretmenler aslında ama. bugün en sonunda kırıcı bir muhabbet döndü. Bunalımdayım ve çıkamadığımı fark ettim. Bu nasıl böyle devam edecek bu? gerçekten sıkıldım ve eziyete dönmeye başladı. Ama kişiliğimi, fıtratımı da değiştiremiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSevdiğim biri bana bunu söylerdi; "yalnızlık içine alınca kilitli oda gibi. Bazen insan kimseyi almak istemiyor kilidini saklayıp, bazen açmaya zorluyorlar çok sıkışık oluyor kapı, kırılmıyor. Çünkü sağlam bir şekilde kitlenmiş. yalnızlığın en kötü olayı alışmak, alışınca kapı açılmıyor." Bunu anlayabildin mi?
517 Yorumla
Soran+1 yılBu yazıyı okuduğumda şu an ki beni hissettim. Evet ben de denedim kapıyı zorlamayı bir kaç kez ama çok büyük elime yüzüme bulaştırmıştım. gerçekten. hala o olanları unutamıyorum desem yeridir. ama dediğini anladım.
- +1 yıl
Konuşman gerekirse yazabilirsin dostum. ^^
Soran+1 yıltanımadığın birinin yani benin yazısını bir anlık dahi olsa önemseyip cevapladığın için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek. Sadece yalnız hissettiğinde yazabileceğini söyledim. ^_^
- +1 yıl
Bunu acaba ben mi dedim sana bir tanıdık geldi Cey😏🥺🌹
- +1 yıl
@geceyemeyilli Başka kim diyebilir 😒💙
- +1 yıl
Duygulandım bak🥺💝
- +1 yıl
@geceyemeyilli Ağlama sakiin 🥺
- +1 yıl
Gözyaşlarımı sen sileceksen ağlamak güzeldir
- +1 yıl
@geceyemeyilli Beraber ağlayalım o zaman
- +1 yıl
Dizine yatabilir miyim?
- +1 yıl
@geceyemeyilli Tabi ki 🥺 sonra da film izleyelim mi? Şöyle güzel bir korku filmi, dabbe falan şladfklşsdf
- +1 yıl
Dabbede güleriz gel Kutsal Damacana izleyelim korkudan ölelim jskdmdısm
- +1 yıl
@geceyemeyilli Onu izleyemem ama ben çok korkarım ssşldfkşsld
- +1 yıl
Murat gilin damından atlayaamadık şarkısını söyleyecektik izlerken oysaki... sjskdmdkm
- +1 yıl
@geceyemeyilli Of tamam ya seni mi kırcam ama gece korkudan uyuyamasam yanına gelirim şsldfşlskdş
- +1 yıl
Heheheh oldu bu iş anlaştık 💐
En İyi Cevaplar
+1 yılÜstat ben de senin gibiyim. Bizim sorunumuz çabalamamak. Hayatım boyunca kimseye ilk mesajı atmadım, yürüdüğüm kız sayısı toplamda 2'yi geçmez. Arkadaşlarımdan bunalıp sürekli kendimden uzaklaştırdım. ''Yalnızım, en yalnız benim, sizinki de yalnızlık mı asıl yalnızlık benim!'' diye dolaşıyorum :D Sen de benim gibi 2 kızdan etkilenmişsin ve başkasına şans tanımamışsın. Durduk yere kızlar ya da erkekler sana neden yazsın ki? Hadi ben kendi bulunduğum ruh halinden zevk alıyorum ama sen rahatsızsan bunu değiştirmek yine senin elinde. Daha girişken olmalısın.
Klasik Türk ailesi problemleri. Çoğumuzun aile ilişkileri de benzer durumda. 10 kişiye sorsak en az 7'si ailem beni dinlemiyor ve önemsemiyor diyecektir. Ben de bu gruba dahilim. Takılma bu kadar.18 Yorumla
Soran+1 yılBen de şikayetçi değilim ama ailem gerçekten önemliydi.
Soran+1 yıl3 4 yıldır hiç sorgulamadım kendimle hala vakit geçirebiliyorum ama ilerisi var. İleri ki yaşlarda ne olacağı konusu beni geriyor.
Soran+1 yılsöylediklerinde haklısın bende seni kendime benzettim
Soran+1 yılBen sosyal medya kullanmıyorum zaten
Soran+1 yılbu soruyu sormak için KizlarSoruyor hesabı açtım sadece
- +1 yıl
Aynıyız ya ben de kullanmıyorum. Tek kullandığım 1000kitap var bir de ayda yılda bir canım sıkıldığında buraya bakınıyorum. Ailenle birlikte yaşıyorsan zorlanman normal. Zamanla kendi düzenini kurdukça ve ailen yaşlandıkça ilişkileriniz düzelir. Ben de bizimkilerin yanına gittiğimde her gün didişiyoruz. En ufak hareketime annem söylenip duruyor. Ama şehir dışına çıktığımda her gün arayıp konuşuyoruz. Yüz yüze konuşamadığımız süreyi aramıza mesafe girince konuşuyoruz :D Pandeminin de etkisiyle sürekli yan yanasınızdır. Didişmeniz, anlaşamamanız normal. Takılma bu kadar. Tak kulaklığını, duymazdan gel.
Soran+1 yılBenim gibi birileri olduğu için sevinsem mi üzülsem mi gerçekten bilemedim ama şunu biliyorum ki bizim fıtratımız sanırım böyle. Ve fıtrat değiştirilmiyor gibi birşey.
- +1 yıl
Ne sevinelim ne de üzülelim :D Dediğin gibi fıtrat. Bizler içe dönük insanlarız, kendimizle vakit geçirmeyi ve yalnız kalmayı seviyoruz. Bu yalnızlığı abarttığımızda kötü hissetmemiz normal.
+1 yılBöyle bir kaygın olması normal, insanlar sonunda yalnız kalmaktan korkarlar işte bu yüzden bebekler ağlar, gençler diğerlerinden farklı olmaya dikkat çekmeye çalışır ve ihtiyarlar çocuk gibi küserler. Bu dünya yalnız kalmak için fazla büyük ve karanlık tabi istisnalar var elbette. Kendini daha iyi hissetmek için sosyal medyada daha aktiv olabilirsin, sosyla ve real ortamda insanlarla iletişim kurmalısın böylece kendini daha iyi hissedebilirsin belki.
117 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ben de önceden kaygılı değildim 3 4 yıl kendimle yaşadım sadece. aklıma gelmedi bile. ama dediğin gibi o korku insanın fıtratında var ve doğru düzgün tanıdığım biri olmadığı için sosyal medya kullansam da. En basitinden instagram örneği verecek olursam. Takipçim olmayacak ve genel de takipçisi olmayan biri umursanmıyor bilirsin.
- +1 yıl
Yaş ilerledikçe fikirler değişir
- +1 yıl
Meselaa instagramda ilk olarak videolara falan yorum yapmakla başla sonra başka insanlara yanıt olarak yorum yaz
- +1 yıl
Böyle böyle zaman içinde konuşabileceğin insanları bulabilirsin
- +1 yıl
Bi de üniversite okuyorsan eğer ya da düşünüyorsan sınıf grubundan da konuşursun insanlarla
Soran+1 yılüniversitem bitmek üzere ama belki staj zamanı dediğin gibi olabilir. Belki iyi arkadaşlar edinebilirim. Bu yazdıklarımı önemseyip zaman ayırıp cevapladığınız için gerçekten teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim. Düzgün birine benziyorsun oyüzden endişelerini anlayabiliyorum. Hayatında az ve öz insan olması iyi ve kendi çizgini bozmaman daha iyidir.
- +1 yıl
Ailen ile ilgili dediklerine birşey eklemek istiyorum. Bak bazen bende bu düşüncelere kapılınca o an aptalca olduğunu anlıyorum çünkü bir şekilde ailen seni yetiştirdi ve annen senin için çok fazla zorluk çektiğine eminim, uykusuz geceler, hamileyken çektiği zorluklar vesaire. Yani kısacası ne olursa olsun seni en çok annen baban sever bunu unutma
- +1 yıl
Bana da “nasılsın kendini kötü mu hissediyorsun” gibi sorular sormazlar ve Onlara kırgın olurum ama benim için yaptıkları en ufak şeyi düşününce bundan vazgeçiyorum, seninde başına birşey gelse ilk ailen sana koşar.
Soran+1 yılgerçekten teşekkür ederim. Ailemi çok seviyorum dediğim gibi onlar benim için hep en önemli şeyler. Sadece tek beni çok üzen şey. Beni dinlememeleri. Yani Maddi desteğin aile olmak için temel şey olduğunu düşünmeleri. Bir çok şeyin maddiyatla çözüleceğini düşünmeleri. Onlar benim kişiliğimi biliyorlar ve buna rağmen bu konuyu gerektiği kadar önemsemiyorlar. Onlarla ne zaman konuşamaya çalışsam bu olmuyor. konu geçiştiriliyor kapatılıyor. yemekler dışında konuşabildiğimizi neredeyse hatırlamıyorum. Bu yılın sonunda evden ayrılacağım kendi evime çıkacağım ve bu durum beni kaygılandıran şeydi. Yani çalışacağım ve hayatımı kuracağım ama onlar yanımda olmayacaklar. Ve hayatımın sonuna dek böyle yaşayacağım aklıma gelince bunalıma giriyorum.
Soran+1 yılYani yaşlandığımda ve yanımda kimseyi bulamadığımda bu biraz korkunç geliyor.
Soran+1 yıltek bir düşüncem var o da ek iş olarak gönüllü ingilizce dersi vermek sanırım. olduçkça Uygun bir fiyata insanlara ingilizce öğretmek. Onlara çay ve ikram da bulunmak dersle birlikte sohpet etmek en büyük ücret insani duyguları yaşatmaları. böyle bir düşüncem ama bu düşünceden vazgeçedebilirim kişiliğimden dolayı.
- +1 yıl
Onlar da böyle yetiştirilmişler demekki bazı konularda aileye kızmamak daha iyi. Bence çok düşünme böyle şeyler gelişi güzel yaşa zamanla herşey kendiliğinden olacaktır
- +1 yıl
Ama bu kötü bir düşünce değil
- +1 yıl
Bazı uygulamalarda online olarak ders veriliyor ya sende öyle yapabilirsin
Soran+1 yılEvet ileri ki zamanlarda belki bunu yapabilirim. Önce stajımı bitirmem gerek sonrasında işe başladıktan sonra işe alışma dönemi olacak. Ama en azından sanırım yapabileceğim böyle birşey var.
- +1 yıl
Evet oyuzden boşuna kaygılanıyorsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanaldan gerçekten arkadaş olunmuyor öylesine konuşuluyor sadece. Senin biraz daha atak olman insanlarla tanışırken biraz daha girişken olman lazım ama senin yapına daha zor geliyor ve bu dönemde de çok zor yeni arkadaş edinmek kızlarla ilgili yorum yapmak istemiyorum zaten.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet korona virüsten dolayı mümkün değil gibi. Aslında elimden geleni yapıyorum ancak yeterli olmuyor sanırım. Çok ciddi bulunuyorum ya da sorduğum soruları çok garip buluyorlar ama kesinlikle iyi bir yaklaşımla yaklaşıyorum. arkadaş olduğum bazı kişiler oldu ancak sonlandı. Yani genelde bir kişiyle arkadaş oluyorum ve bir süre sonra o yeni insanlar buluyor veya yeni bir gruba ve yürümüyor sanırım en net bu şekilde açıklayabilirim.
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum sen bir kişi olsun çok yakın olalım mantığına daha yakınsın sanırım. Ben de genel mizaç olarak böyleyim biraz soğuk biriyim ama üzerine karakter ekledim daha güleryüzlü daha atak insanlara iyi bir konuda daha çok uyum sağlayan birisiyim ama bu biraz farkında olup çabalamakla ilgili başlarda biraz komik duruyor kendine oturtamıyorsun ama insana iki taraftan da bir şeyler gerekiyor bazen esneyebilmek bazen ciddi kalabilmek gerek. Arkadaşların neden böyle niye senin karşına böyle insanlar çıkarıyor hayat? Tesadüf mü? Bunu şimdi çözmez ertelersen veya kaçarsan ileride daha büyüyüp iş hayatında veya başka yerlerde karşına çıkacak istersen özelden detaylı konuşalım
Soran+1 yılSizden benden olgun birisiniz ve sizin fikirlerinizi dinlemek isterim. size nasıl ulaşabilirim? çünkü gizli kullancısınız.
Cevap sahibi+1 yılYorum yaptığın bildirimini görmemişim ben de istemiyorsun diye düşünüp yazmamıştım
Cevap sahibi+1 yılSoruyu beğendim
Soran+1 yılsizi takip ettim ancak mesaj gönderemiyorum çünkü 2 xper bildirimi veriyor.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılBende aynı senin gibiyim dostum bendede sohbeti devamlı sürdüremiyorum kimilerinden az ilgi kimilerinden hiç ilgi alamiyom saf ve dürüstlügüm onlara itici geliyo espri yapim sohbet yumuşasın diyom işe yariyo ama tabi ne faydaki her sohbetimin bi sonu oluyo tabi bu durumda kendimi degersiz hissediyom ya da hisden öte öylemiyim neyim onlara itici geliyo bilmiyom neyapsam yaranamiyom. Ailevi sorununa gelince çogu zaman ailemden yana bi sıkıntım olmuyo sadece babam ramazanda oruçlu oruçlu tartışma çıkariyo tek sorun abimle işsiziz ona yük oluyoruz diye napalım ortalıgın durumu belli aslında işsizligimize takılıp bize soguk davranmasının sebebini anladım ev işlerine bari yardım edilmeyince yani normalde abim yardım etmeyince o zaman tepki gösteriyo ama seninkiler sebebsiz yere ilgilenmedigine şaşırdım bak ne diycem madem onlar sana ilgisiz sende kendi ayakların üstünde duruota aileye muhtaç olmamaya alışman gerekir yorumlara bakiyomda şu an sorsam yanlız degilsin seninleyiz kardeşim
114 Yorumla
Soran+1 yılMesajını ancak görebildim. geç cevapladığım için üzgünüm. Senin durumunu gerçekten anlayabiliyorum. Saf ve dürüst yaklaşımla yaklaşıldığında bazı insanlar bunu gerçekten garip karşılıyorlar. Bunun nedenini bilemiyorum belki de güvensizler. Güvenleri olmadığından dolayıdır. Ben de kendimi değerli hissetmedim yabani gibi yaşadım. Buna ihtiyaç duymuyordum ama zamanın hızlı geçtiğini anlamaya başladım. Ve yalnız yaşlı insanlar görünce onların yaşadığı psikolojiyi görünce düşünmeye başladım. Çünkü biliyorum hayat şakaya gelmiyor. Herşeyi hesaplamak gerekiyor iyi kötü.
Soran+1 yılAma insan kendini geliştiriyor, Hobiler ediniyor, hayat felsefesi ediniyor. Ve düşünüyorum da enin de sonunda yalnız kaldığımız da ileri ki yaşlarda ciddi anlamda bunalımlar olabilir. Ve yanında kimsesi olmayan yaşlı bir insan olmak iyi mi kötü mü hep bunu düşünüyorum.
Soran+1 yılzaman zaman sorguladım çünkü hiç umursamıyordum hani derler ya insan yalnız doğar ve yalnız ölür diye. Dünyaya milyarlarca insan geldi. Doğdular, büyüdüler, çalıştılar, hayal kırıklığına uğradılar, üzüldüler, mutlu oldular ve öldüler ve bu geçti.
Soran+1 yılBen de kendimi bu insanlar gibi gördüm öldüğüm zaman 100 yıl sonra yaşadığıma dair hiçbir kanıt olmayacak. Ben kimim ki diyordum. Bazen bunu lüks veya şımarıklık olarak gördüğüm için üzerine hiç gitmedim. zamana bırakmaya karar verdim ama şuna eminim ki zamanı gelmiyor. bizler birşeyler yapmadıkça herşey aynı olduğu gibi devam edececek. İnsanız insan sosyal bir canlı duyguları olan bir canlı bunu ne kadar kabul etsekte etmesekte. uzun zamandır inat gibi kendimle yaşıyorum ama bu da seni toplumda garip birine dönüştürüyor çünkü ne yapman gerektiğini bilmiyorsun mantığın farklı işliyor davranışların soruların garip bulunuyor. hareketlerin, tepkilerin.
Soran+1 yılseni takip ettim ancak mesaj gönderemiyorum. 2 xper bildirimi gönderiyor.
- +1 yıl
yok önemli degil sonuçta geldinya sorun yok benimki saf dürüst durgun kişiliğimi suistimal ediyolar ayrıca böyle kişilik onlara sıkıcıda gelebilir anlarımda beni oldugum gibi kabul edene raslamadım güvenleri olmadıgındanda degil istediği kişilikli insanlara güven veriyolardır yani aslında benim tek istediğim şey sevgili bulamiyom hayata karşı yaşlı adamsak bastonumuz onlardır
- +1 yıl
önceleride hayata olumlu bakmayı denedim herşey düzelir dedim ama aynı şekilde devam ediyo :/
Soran+1 yılEvet. Sevgiyi sence istemeyen bir insan var mıdır bunu merak ettim? Düşünüyorum da en insanlara tahammülü olmayan katı bir insan bile sevgiye ihtiyaç duyuyor gibi geliyor. senin düşüncen nedir?
Soran+1 yılYani sevgiye ihtiyaç duymayan bunu mantıklı bulmayan bunu düşünüyorum son zamanlarda
Soran+1 yılBen olumlu ve hayatın olumsuzluğu hep kabul ettim. Ama toplum ve düzen sosyallik ve şu an ki insanların seçimlerine göre oluşur. Bizim gibi insanlar buna uyum sağlayamıyor veya uyum sağlamaları çok zor oluyor. Bazen aklıma hep şu geliyor bizim gibi insanların olduğu bir ütopya o zaman çok rahat olurduk düzene kolay adapte olurduk. Ama tabi ki böyle birşey olmayacak.
Soran+1 yılEn büyük sorun yaşlanınca. Çünkü her insan iyi veya kötü kendini geliştirir bir hayat felsefesi edinir. Bunu paylaşabileceğin insanlar bulamayınca yaşlı hasta ki o psikoloji gerçekten zor. Çevren de sadece sen yaşlısın diye sana acır gibi konuşan insanlar olduğun da bu zor.
- +1 yıl
Düşüncene katılıyom bir insan her nekadar duygusuz katı gibi görünse yinede sevgiden etkilenirler ihtiyaç duyarlar ve yumuşarlar bi bizaman bi filme bakmıştım dışardan her nekadar zalim görünen ejderha olsada son sahnelerde bi insana karşı duygulanıp yardım ettiydi sevdiydi hani şöyle bi söz vardırya tatlı dil yılanı deliginden çıkarır o misali. yaşlılıga gelince yaşlı olan adamların eger eşi varsa ve iyi geçindigi eşiyse her daim huzurlu olurlar ama eger yaşlıysa ve yalnızsa allaha sıgınıp dua etmesi gerek
Soran+1 yılTanrı inancınla deşarj olabildiğine sevindim. Ben dini anlamda biraz bilinmezciyim. Bilmiyorum. Boşluktayım diyebilirim.
- +1 yıl
Aslında bende onun gibi bişey. allaha olan inancımı tazelemek istiyom yarınlara umutsuz gözüyle bakiyom biara arada sırada yanına gittigim kızın benle arkadaş bile olmamasını zor sindirdim gittim içtim odama geçip yalnızlıga gömdüm kendimi falan. şimdi diyelimki yine efkarlansam içkiyide yasak ettiler zaten yasak olmasa bile hem oruç hemde dışarı yasagı Neyse işte birkaç gün öyle geçti başka sevdigim kız aklıma gelince toparladım malum acıyı dindirmenin yolu yeni bir acının olup onu odaklanmaktırya bizimkide o hesap ama şunu farkettimki insan acıyada alışır mı diye soracak olursan alışılıyo acıyı yine çekiyo ama önceki kadar degil zaten kül olmuş birini ateşle korkutamazlar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYalnızlık iyidir ama belli bir seviyeden sonra insan doğası gereği yalnız kalamaz. Çevrende kafanı dağıtacağın arkadaşların çevren vs yoksa daha çok iç dünyanla ilgilenmeye başlarsın hal böyle olunca beraberinde bunalımlar kendini gereksiz eleştirmeler alınganlıklar bla bla gösterir kendini. Sende de böyle olmuş sanırım sosyal yetersizlik seni insan ilişkilerinde daha narinleştirmiş , pandemi döneminde zor biliyorum ama biraz sosyalleşmeye yeni insanlar tanımaya çalışmanı önerebilirim
32 Yorumla
Soran+1 yılEvet. 3 4 yıldır bunu hiç umursamadan kendimle yaşadım hala yaşıyorum ama aklıma yaşlandığımda yapayalnız kimsesi olmayan bir ben gelince kaygı kaçınılmaz oluyor. Bunun üzerine çok düşünüyorum gereksiz bir kaygı mı diye? Ama dürüst olmam gerekirse gerçekten beni geriyor.
Cevap sahibi+1 yılKendini insanlardan soyutlayan biriysen yalnız olman kaçınılmaz tabii ki ama bu senin isteğin üzerine olan bir şeydir. Ama böyle değilsen eminim yalnız kalmazsın şu an bulunduğun durum içerisinde böyle düşünmen bir hayli normal. Bu mantıkla ilerlersek şu an çok sosyal birinin de ileride yalnız kalma potansiyelin var. Bu iç çatışmadan düşüncelerden kurtulmak adına yeni hobi edinebilirsin örneğin spor yapabilirsin ya da enstrüman çalmayı öğrenebilirsinn. Bu tarz düşünceler bi girdap sürekli içine çekiyor ve beraberinde tonlarca olumsuz düşünceyi getiriyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılOha bunu acaba ben mi yazdım dedim nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız ben o durumdan yavaş yavaş çıktım ama zorlandım fakat başardım konusmak istersen soruyu beğeniyorum ben atarım mesaj yardımcı da olmaya çalışırım
18 Yorumla
Soran+1 yılMesajını geç gördüm yalnız olmadığımı görmek bir yandan sevindirici bir yandan üzücü. Ama şunu net biliyorum ki bu kişilik kaynaklı birşey. Psikolojik değil.
Soran+1 yılgerçekten teşekkür ederim.
Soran+1 yılOlur. Ben seni takip edeceğim ama mesaj gönderemiyorum 2xper bildirimi geliyor.
Soran+1 yılSorun olarak gördüğün bu durumdan çıktığına gerçekten sevindim.
Soran+1 yılEvet kesinlikle çok zor olmalı neler yaşadığını merak ediyorum. bu yüzden seni takip edeceğim.
Soran+1 yılSeni takip etmek için adını arama yerine girdiğimde sonuç çıkmıyor muhtemelen adını değiştirmişsin bu yüzden profilini bulamadım.
Cevap sahibi+1 yılKardesim macittan yaz çıkar
Soran+1 yılArama yerine yazıyorum ancak hiçbir sonuç çıkmıyor. Senin hesabın da gözükmüyor
Bunları psikoloğa anlatmalısın. Onlar daha iyi anlarlar seni. Buradan çok bir şey çıkıcağını sanmıyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılPsikoloğa gittim pskiyatrik ilaçlar da kullandım ancak hiçbir işe yaramadı :/
Psikologa git özele ama
11 Yorumla
Soran+1 yılözel psikoloğa gittim. hatrı sayılır bir süre ilaç ve psiko tedavi gördüm ancak işe yaramadı bu benim kişiliğim diye düşünüyorum. bu yüzden olmadı.
arkadaş edinmeyi neden denemiyorsun
12 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum aslında ama korona virüsten dolayı bu pek mümkün olmuyor ve genel de arkadaşlı kurduğumda hep sonlanıyor bir şekilde.
Yaz bana arkadas olalım
25 Yorumla- +1 yıl
Onun yaşadıgı duyguları harfiyen bende yaşiyom ve şu an psikolojim baya bozuk :/ kimseyle sohbet sürdürülemiyo madem herkez az konuşuyo yalnız kalmamak için az ondan az bundan konuşuyum derken yalnızlıgı anca böyle yatıştırıyom öyle bir duruma düştükki sohbet yoksunu olduk sohbet yoksunu dedigin nedir ya? İşte çogu kişi bunuda çok görüyo hep hor görmeleri ihanet etmeleri bizleri baya yıpratiyo şansıma tükürsem rüzgardan geri bana döner gidip içsem diyorum hem oruç var hemde yasaklar her insanın güvensiz veya umursamaz degişken oldugunu ögrenmek istemiyom birinin gelipte şaşırtmasını ve yanılmayı istiyorum her insanın aynı olmadıgnı farklı insanlarda oldugunu ögrenmek istiyom şimdi bunları sana yazma sebebim şu bu yaptıgın yorumuna dahil olabilirmiyim?
- +1 yıl
Allah razı olsun egerki ilerde sende yalnız olupta senin gibisi sana yardımcı olursa bize yardımcı olmak istedigin bu yorumun aklına gelsin ☺
- +1 yıl
Eger mesaj yerinden yazmak istemiyosan burdan yazalımmı?
+1 yılAzar kulan
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem