Bu durumda yapman gereken, eğer samimiyetin varsa arayı yavaş yavaş soğutman.
Yoksa da hiç kurmaman daha iyi. Maalesef defalarca deneyimlediğim bir olay.

Ben güveneceğim insana önce bir sırrımı veririm eğer o sırrımı başkasından duyarsam artık ona güvenmeyeceğime kanaat getiririm.
Önce onun düşüncelerini öğrenirim insanlar hakkında neler konuştuğunu eğer ki bir insan arkasından atıp tutuyorsa yarın benim arkamdan da atıp tutar.
Şekilci insana güvenemezsin. Bunlar o kadar kendine odaklı, başkasının gözünde ne olduğuyla o kadar ilgilidir ki arkadaş/dost konseptini bile yanlış anlar, sahtedir. İçten içe kendine olan güveni o kadar azdır ve ilgiye o kadar doyumsuzca muhtaçtır ki bu ilgiyi bulduğunda o özgüvensizlik yerini korkunç bir megalomanlığa bırakır. Bir anda başka birine dönüşür...
Merhabalar,
Söyledikleri ve yaptıkları arasında bir tutarsızlık varsa güvenilmez bir insan olduğunun ilk belirtisidir. Her şeyden öte sözünün eri olması gerekiyor. Yeri geldiği zaman arkanı yaslayacağın bir duvar gibi güvenilmek gerekiyor. Fakat yalanın ağzına yuva yaptığı bir insana güvenmek çok mantıklı ve doğru değildir.
söyledikleri ce yaptıkları birbirini tutmuyorsa ve çok fazla bahane arkasına sığınıyorsa o insandan uzak durmak gerekir
Cevap
31Cevap
Verdiği sözlere bakmak lazım, tutuyor mu tutmuyor mu.
Düşünceleri ve icraatları birbirini tutmuyorsa tutarsızlık fazlaysa, arkadaşlarını herkesin içinde rencide etmekten keyif alıyorsa ve verdiği sözleri tutmaya çalışmıyorsa güvenilmez biridir.
Bir insanın güvenilmez olduğunun kanıtı karşındaki kişiyle konuşurken başka şeylere odaklanması konuşurken onunla ilgilenmemesi ve konuşurken onunla yüz yüze konuşmaması ortada yalanlar dönüyordur birisi birisini mutlaka aldatıyordur.. güvenilmez insanlar çekilmez insanlardır
Güvenilmez insan..
bence her zaman kendisini mağdur gösteren bir insandır :))
..
bu tehlikeli bir hareket
Arkadan konuşma, laf taşıma, insanları birbirine düşürme, "Güven" kelimesini kendisi için sıklıkla telaffuz etme, göz temasından kaçınma, çelişkili konuşma diyebiliriz :)
Bağırarak konuşması, hayvan sevmemesi, sevgi pıtırcığı olması, sürekli imaj değiştirmesi, şakayla laf sokması, şekilci olması, hatasını kabul etmemesi, ortam adamı olması, başkalarının arkasından konuşması.
Kesinlikle öyle. Eski calistigim yerde biri boyleydi. Arkasından konuştuğu kişiyi ne yapıp ne edip onu baska şubeye yollatti. Kendisi müdür yardımcısı oldu o şekilde. Şimdi ise müdür olmuş. Ve beni de iş yerinde mobbing uyguladı işten çıkmam için.
Dedikodu diyebilirim, ben birinin iyi özelliklerini konuşmayı seviyorum ama bazen konu şu maddeye geliyor şu şu şu huyu çok iyi ama... o zaman kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum elimden geldiğince
Bazı gevşek artis konuşanlardan ihanet aldıgım için bi kısmı onlar bi kısmıda dürüst durgun gibi görünen insanlardanda ihanet aldım kısacası çogu insana güven olmaz...
'Senin yanında başkasının arkasından konuşuyorsa ve arkasından konuştuğu kişinin yüzüne gülüyorsa senin için de aynısını yaptığına emin olabilirsin.'
Detay o kadar doğru ki... Daha birçok şey sayılabilir, ama bu başlı başına yeterli.
Tutarsızlık en net gösterge, sonrasında ise içten pazarlıklı olunması tabi. Bu ikili güveni yerle bir eder.
Detaya aynen katılıyorum... Ayrıca ek olarak, konuşurken kaçamak cevaplar veriyorsa, bu insanlara da pek güvenemem...
alış veriş yapımca borç verince zaten ortaya çıkıyor ne mal olduğu
Onu bunu bilmem de bir defa görmem yeterli. Çakal mi salak mi uyanık mi hemen anlarım
Yalan söylemesi
Emanete sahip çıkmaması
Sözverdiginde yerine getirmemesi.
Hâli tavrı, sözleri hatta bakışları bile onu ele verir
Yalan söylediğine inandığın veya şahit olduğun kişiye güvenilmez. Detaya gerek yok.
Çıkarcı, dengesiz, beleşçi, iki yüzlü. Böyle insanlara Güvenilmez.
Hangimiz yüzüne gülüp arkasından millettin konuşmuyoruz ki hiç yapmadım diyen yalan söylüyordur en azından hayatında 1 kerede olsa yapmıştır. Bir insanı böyle değerlendirmek yerine seniniçin ne fedakarlık yapıyor nelerden vazgeçiyor? Çıkarı olmadan yanında oluyormu mesela bunu sorgulamak lazım
Ben, ben, ben ile başlayan cümleler sarf edilip, bir de üstüne laf cambazlığı yapıyorsa guvenilmezdir net. Böyle insanlar beni hiç şaşırtmadı
Cok fazla konusup kafa karisdiran hani tabiri caizse gevsek gevsek alakasiz seylerden konusup sizide dinlemeye mecbur biran insanlara guvenmem
guven. sorunlarım. var. o. yuzden. nefes. almasi yeter.
Yüzü gülüyor ama gözlerinin içi gülmüyor ise, seni 2. planda tutuyorsa vb.
Beynimde işleyen bir mekanizma var nasıl işliyor hiiç bilmiyorum😄
Yalan konusmasi dedikodu yapması ve baskalarina tepeden bakanlara güvenilmez bence
Net cevaplar verememesı kararsız olması hep ikilemde davranması cok konusup bos konusması
Ben sadece zamanı bilirim.
Laf taşıyorsa, Minnet bekliyorsa.
Yaptıklarıyla söylediklerinin çelişkili olması
Akıllı insan şıp diye anlar
Ya ben her sekilde anliyorum konusmam yeterli
Babana bile güvenmicen bu devir öyle bi devir
Yalan söylemesi yeter zaten güven kırması için.
sır verin. herhangi bir sır. ve zamana bırakın.
Egolu kibirli insanlara güven olmaz.
Bu görüşe 10 üzerinden 12
Yalanci olmasi sadik olmamasi kavgaci olmasi
söyledikleri ile yaptıkları uymuyor ise.
Sence nelerdir?
sürekli kendisinden bahseden tipler..
Özü sözü bir olmayan insanlar
İşte geldim buradayım
Abaza capkin olmasi
Bir insanin gercek kisiligi kavgada ortaya cikar.
Sır tutmasi bence
Sürekli aynı bahanelerle gelmesi
Basit insansa güvenme 😉
Yalan atıyorsa.
Ağzı sıkı olmayan
Aldatması net.
Gevşek agızli olmasi
Yalan söylüyorsa
Kadın olması xd
Ketüm olması🧐
Simsar olmasi
Tutarsızlık.