Ben şöyle anlatayım, kendini değersiz hissettiğin zamanların üzülme süresi vardır. O süre bittiğinde kendine saygı duyman gerektiğini öğrenirsin, mantığın konuşur. Kendine saygı duydukça, hak etmediğine inandığın, değersiz hissettiğin yerden kalkıp gitmeyi öğrenirsin. Artık insanlardan değil de kendinden bir şeyler beklemenin zamanı geldiğini anlarsın ve tabii ki beklemekle olmaz icraat gerekir.
İnsan ilişkilerinden çıkarmış olduğunuz en önemli ders nedir?
Sana katılıyorum. Ben başka bir konuya değineyim. İnsan ilişkilerinde birine tahammül, anlayış, sabır gösterebilmek tamamen o kişiye verilen değerle doğru orantılı. İnsanlar hiç mi kızmaz birbirine? Hayır kızarlar. Bazen anlaşmazlıklar, tartışmalar olur. Ama bu olduğu esnada iki taraf da kendini ön planda tuttuğu zaman o ilişki zarar görmeye başlar. Birine karşı tahammül seviyeniz ve size gösterilen tahammül gelecek hakkında çok fazla ipucu verecektir. Aşk ilişkisi olarak senelerce tartışmayıp ilkinde biten evlilikler var. Benzer şekilde sonlanan arkadaşlıklar. Birine verdiğiniz değer ona karşı duyulan sabır ve tahammülle doğru orantılıdır.
Kesinlikle muhteşem bir görüş olmuş. Herkese aynı şekilde katlanamayız aynen öyle hatta sevmediğimiz birinin bazen en küçük lafı veyahut yaptığı hareket batar çok güzel bir noktaya değinmişsin 💜🔮
dönüp dolaştıp yine kendi içime sığınıyorum, insan her şeyden önce kendine saygı duymalı kendini kendine kanıtlamalı, bence insan kendi kendisiyle konuşabilmesi kadar harika bir şey yok...
Kesinlikle öyle insanın önce kendisini anlaması lazım ne istediğini bilmesi lazım. Herkesten önce düşünmemiz gereken birisinin biz olduğunu unutup onu bunu mutlu etmeye çalışmakla geçiyor ömrümüz.
Bunun sebebi bence ailemizin bize öğrettiği hayat anlayışı, çünkü çoğu ailede kalıp düşünceler var "El ne der?, acaba eleştirilip hor görülür müyüz?" vs. Bence bizim yapmamız gereken bu algıyı aşmak. Soru için teşekkürler, onca çalı çırpı içinde çiçek görmek iyi geldi.
El alem kavramı konusunda çok haklısın insan istemesede takıyor artık bilinçaltımıza nasıl işlediyse. Ayrıca görüşün için teşekkür ederim öncelikle ama bu sitede kaliteli içeriklerin tutmadığı aşikâr kendim için söylemiyorum malesef bir çok içerik öyle. Burada anca tahmin edeyim mi yok acaba nesin şu musun veyahut trol sorular ilgi görüyor. İnsanlar işte naparsın...
En İyi Cevaplar