Gurur kendimizi nerede görmek istediğimizle ilgilidir
Kibir ise başkalarının bizi nerede görmek istediğiyle
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence gururun 2 farklı tanımı var.
Karşı tarafın sana bakınca duygulanması, atıyorum bir annenin çocuğunun doktor olmasından ötürü sevinmesi ve seni övmesinden kaynaklı ortaya çıkan mutluluk.
Diğer tanım ise kibirle hemen hemen aynı. Büyüklenme. Bir şeyleri gururuna sığdıramamasından ötürü ezici konuşma. Zaten aslında kibir dediğimiz şey de kişinin bir şeyleri hazmedememesinden (gururundan) dolayı ortaya çıkmaz mi?
Bu iki yanımdan da anlayacağımız, hem aynı hem farklı. %50 ihtimal diyebiliriz.
Farklıdır çünkü Gurur olan birşeyden mutlu olmaktır, kibir ise olmuyan şeyleri varmış gibi göstermektir ve normal davranışların değişmesidir.
Örnek: Odtü'yü kazandım gururluyum ve hala devletin ilkokulunda beraber okuduğum arkadaşlarla konuşuyorum.
Örnek: Piyango bana çıktı, Aynı soyismi taşıyorum diye 40 yıldır gördüğüm bir kadın bana ben senin annenim pazar parası versene dedi, para olunca millette kendini birşey sanıyor ya :) :D
Not: Örnekler kötü olabilir heleki 2. si yüzünden eic alamıyacağımı biliyorum.
Saygılar, Vesselam
evet 1. ile kaptığını 2. ile fazlasıyla kaybttin ;)
Kibir tepeden bakmaktır, aslında tepeden baktığını zannedip yerin dibinde olmaktır. Gururun fazlası da kibire girebilir bazı durumlarda. Aynı değildir. Kibirli insanlara karşı dik durmak gururdur mesela olması gerekendir.
gururun fazlası nasıl kibre giriyor ikisi farklı değil miydi ?
Farklı evet. Ama gururunda bir sınırı vardır. İnsan kibirli olmayabilir kimseye tepeden bakmayabilir ancak fazla gururlu olabilir. Yani mesela aşırı minnetsiz olabilir veya aşırı alıngan olup alakalı alakasız herşeyi üstüne alınabilir. Bu da gizli bir kibir sayılır. Benliğinden ne kadar uzaklaşırsan o kadar kibirsizsindir.
Gurur asildir. Kibir aşağılık -.-
asalet gerçekten farklı bir şey..
Ben olaya gurur verici hareket falan denir ordan bakıyorum yalnız :D
Cevap
21Cevap
Birisi sana * çeker bir daha arkanı dönüp bakmazsın ona bu gururdur, ama * çeken kişiye sen bana * çekemezsin asıl ben sana * çekiyorum dersen bu da kibirdir. Ya da bunun gibi bir şey işte :)
kibir kendini çok beğenip herkesi kendinden aşağı görmek
gurur insanın kişiliğinde istediklerine aykırı olandan hoşlanmaması ve kişiliğinde istediklerini yansıtandan hoşlanması
Gurur ile kibrin farkı; kibirin insanı tehlikeli derece körleştirebilen ve itici bir özellik olması.
bende sevmiyorum kibirli kişileri evet
Gurur her insanda olması gereken duygu, onur yani. Kibir de kimse de olmaması gereken kendini beğenmişlik. Seni başkası över, bu senin için gururdur mesela. Sen kendini översin bu da kibir.
Gurur, kendi şerefini kişiliğini küçük düşürmemek için dik durmak
kibir ise karşındakini küçük görmek , aşağılamak
olabilir
istediğim cevap değil ama yakın baya :)
Gurur , şeref demektir benim gözümde. .
kibir ise , şerefi olmayan yani ucuz kişilikli insanlar. .
sana göre öyle :)
herkes kendıre göre yorumlar zaten bu soruyu. d
öyle olması gereken de o zaten
aynıdır gururlu insan kendini ezdirmez kibirli insanda kendini ezdirmez ama bir farkla kibirli insan ezmeyide sever.
Elbette ki farklı karşılaştırılamaz bile. Kibir kadar kötü bir huy yoktur. Gurur başka bir şey, hatta gururlu insanlar takdir bile görür.
Kibir Hande Yener'in şarkısı, gurur ise ikiye ayrılır anlamını yazsam elim yorulur.
ha ha :D
kullanmıyorum bu da nerden çıktı?
evet neden soruyorsun ki başka bir yerde mi gördün? Eğer öyleyse dava etmekten çekinmem
Fotoğrafınız dünya dışı yaratığı andırdığı için öyle yazmıştım kusura bakmayın, meğer bir insan fotoğrafıymış.
Kibir insanın kendini herkesten üstün görmesi
Gurur o insanın mahçup olma duygusuyla ben kendi yağımda kavrulurum başkasının yardımına ihtiyacım yok cümlesinin ortak sentezi
Bu kişiye göre farklı değil. Zaten 2 farklı sıfat, 2 farklı fenomen. Kibir aşağılık bir duygu. Gurur ise asil.
Aşkta gurur olmaz akraba arkadaş arasında kibir olmaz.
insanın kendine bir hedef tanımlaması neden aşka karşı olsun ki?
Gurur değerlere verilen yukseklik kibir ise benlige verilen yukseklik
biraz daha açar mısın duymak istediğim cevap mı acaba bu?
Gurur haysiyet sereftit
Kibir büyüklenme yukaridan bakmadir
haysiyet şeref bence hhepsi farklı şeyler yakın ama farklı
Gerektiğinde her ikiside var bnde olmalıda insan kişiliğinden ödün vermemli aşk meşk hrne ise.
Gurur bir huy kibir ise karaktersizliktir bana göre.
Ikisi bambaşka şeyler tabiiki.
İkisi de aynı manaya gelmektedir..
ben öyle düşünmüyorum
Kibir insanı hayvandan ayıran en önemli özelliktir
o düşünmek değil miydi
Sabit kanca filmde diyor du ordan aklımda kaldı ;)
kibir, kötü olarak algılanır, gurur iyi
ben farkını sordum ama aynı şey değil heralde :)
kibir insanları tepeden görmektir, gurur tepeden gören insanlara karsı gelmektir.
Fazla gurur g. te vurur :D
çok basitçe bir yorum bence
aynı değil yaaa
evet değil sadece küçük bir fark var aralarında
Bring me to life
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?