Doğru olabilir. Karşımızdaki insandan belli başlı beklentiler olur ve bunu alamazsak bazen dil ayarımız tutmayabilir. O vakit öfkelenebilir ve bunu kontrol edemediğimiz zaman kırıcı, yıkıcı olabiliriz. Bu da kişinin kişiliğini bir şekilde ortaya koyar. Hazmetmek burada önemli mesela haline gelir. Hayal kırıklığı baskın, sağlıklı düşünmek zor olur. Çoğunlukta bu ben de heves kaçmasına neden olur. Bir süre istediğim şey ivedi şekilde olmazsa sonrasında bana servis bile edilse ilk heyecanı ve keyfi yaşatmaz. Bu esnada asileşir ve fevri davranışlar sergileyebilirim.
Bununla ilgili bir cok söz vardir, ve bana göre bir sohbeh konusu olacak kadar uzun..
Bir insanın gerçek yüzünü, seninle ilgili tüm menfaati bittiğinde görürsün.
Iyilik yapinca cabuk unutulur, her zaman diyemem ama cogu zaman unutulur, kötülük ise unutulmaz, beyinimiz negativ seyleri nedense daha kolay ve net kayt eder..
Gölge veren ağacı unutursun. Menfaati bitenin, nankörlüğü başlar. İnsan ulaşamadığı her şeyin delisi, ulaştığı her şeyin nankörüdür. Vefalı insan; birçok zararınızı görse de, bir iyiliğinizi unutmaz.
Evet katılıyorum birde sürekli her istendiğine Evet deniyorsa almaya alışıksa fazla agresif bir tavır takinan insanlar olabiliyor tam ozaman anlıyoruz ki o insan bizimle Allah için değil menfaati istekleri için arkadaşlık kurmuş. Arada bir hayır diyip bazı insanları ölçmek gerekiyor sanırım
Bir kişiye "istediğini vermemek" o insanın menfaatleri doğrultusunda yaşamamaktır. Menfaatler doğrultusunda yaşanmadığında ise kişinin kendi öz benliği ortaya çıkar ve bencilliği etrafı sarar. Bu yüzden bu söze son derece katılıyorum. Menfaat bitince muhabbet de bitiyor akabinde...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Her insanın bir karakter derindliği vardır. O derinlikteki zehire menfaatine verdiği değer yön verir. Menfaati bir taş kadar ağır ise canı yanınca hemen o zehire ytaş düşer ve zehir üzerinize taşar. Menfaati önemsiz ise bir tüy gibi o zehire değer, siz fark etmezsiniz ama o kendini üzer.
İnsanın, kendisini gizleme konusun da, en savunmaız olduğu an, en öfkeli olduğu an dır, bence.
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanın kişiliği, "Birine istediğini vermeyince" ortaya koyduğu tepkiyle ortaya çıkabiliyormuş. Sizler buna katılıyor musunuz?