Bir kesim tarafından açık açık kabalık,”maçoluk/kıroluk”, hatta hatta terbiyesiz olmak moda edilmiş durumda. Genellemek ve yaftalamayı sevmem ama yeni nesilde daha çok gördüğüm bu davranış kalıbı ben gerçekten üzüyor. Üstüne bir de bu kişiler, aile terbiyesi almış yaşıtlarını acımasızca eleştiriyor, ezik diye kategorize ediyor, asıl sorunun kendilerinde olduğunu asla görmüyorlar.
Sizce kibar bir Erkek ezik olabilir mi?
Erkeğin centilmen, kibar ve naif olması onu ezik mi gösterir?
Maalesef güçlünün ve sesini çok çıkarabilenlerin haklı olduğu bir algılar dünyasında yaşıyoruz. Adalet sisteminin gerçek manada işlediği adil bir düzende yaşayamıyoruz bir türlü. Kim güçlü ya da kalabalıksa algıyı da o oluşturuyor. Ve maalesef kötüler bu avantajlara sahiptir. Kötüler daha kalabalıktır çünkü. Daha öğrencilik hayatımızda başarılı öğrencilere inek demeyle başlar bu. Sonra kısalar boyu uzun olanlara sırık der. Çünkü bir sınıfta ya bir tane ya da 2 tane çalışkan ya da uzun boylu öğrenci vardır ama maalesef geri kalan kalabalık onları küçümseyerek inek damgası vurur. Halbuki bu kıskançlıklarının eseridir. Ne çok isterler o çalışkan ya da uzun kişinin yerinde olmayı. Olamayınca da vur damgayı, oluştur imajı ve kötüle. Ve yukarda yazdıklarının bu inek damgası vuran tembel ve kısa fodullardan farkı yoktur aslında. Odun herifler kendileri olamadıkları için kötüleyerek algı oluşturmaktan başka yaptıkları bişey değil. O yüzden ben centilmen, kibar ve naif olmaya devam edeceğim. Elalem jürisi ya da oluşturdukları algı da önemli değil. Kısa vadede suçlanırsın ama uzun vadede kazanan hep sen olursun çünkü. İnek dedikleri çocuklar yıllar sonra yönetici olurken onlarla dalga geçenler anca tamirci çırağı olmuşlardır. Sırık dedikleri basketbolcu olup milyon dolarlar kazanırken kısa fodullar anca onları TV'den izler. O yüzden kimsenin ne dediği ne imaj oluşturduğunun bir önemi yok. Sadece sabretmek gerekir.
İyiler daima kazanır. Sadece zamana ihtiyaçları vardır.
Olması gereken bu zaten ama efendiliği ve kibarlığı korkaklık, eziklik sanan insanlar var, bu onların ne kadar geri kalmış bir insan olduğunu gösterir, kendileri eziktir farkında değildir. Karşıdaki insan nazik davranıyorsa bundan zarar gelmez diye gövde gösterisi yapan nice insanlar tanırım.
Ne alakası var? Kibarlık her şeye evet demek , sesini çıkaramamak değildir medeniyettir , bilgeliktir, olgunluktur bana kalırsa çevresine karşı sevgisiz, merhametsiz ve kaba olanlar asıl korkaklardır ezikliklerini saklamak için maço sıfatının arkasına gizlenirler
Kısmen evet. Kendini eğitememiş, ilişki seçiminde sadece hipergamisi ile haraket kadının seçimi sert, maço serseri vs erkek modeli oluyor.. Yetiştirilme tarzı ile de ilgili aynı zamanda, babası öyle biriyse bilinçdışı olarak da bu seçime yönlenebiliyor. Biraz mantıklı düşündüğün zaman, sert, maço olan bir erkeğin bunu kadına yönlendirmesi her zaman mümkün ve bu erkekler aynı zamanda koruyucu, sahiplenici olmuyor, öyle gözüküyor sadece.. ikincisi de sadece takılmak için bu erkekleri seçen kadınlar, ilk etapta hipergamisi tatmin olacağı için yoğun gaz duygusuna kapılsada, uzun vadede büyük zarar eder çoğunlukla.. Nisa suresinde de yazdığı gibi, temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler, temiz kadınlara layıktır.
centilmen kibar ve naif olması içten gelen bir şeydir.. tabi birde kendisine olan öz saygısını kaybetmemiş demektir. Ancak günümüz de kabalığın saygısızlığın önce kendisine olan saygısızlığın diz boyu olduğu bir toplumda farklı davranışın eziklik olarak düşünülmesi pek tabidir
Pek çok kadın detayda belirttiğin erkeklere düşüyor, darbe yedikten sonra centilmen naif erkeğe dönüyor.. Buna pek çok zaman şahit oldum.. :) Bu durumu eziklik diye adlandıran kişi, kendi eziktir.
Kadınları bilmiyorsun sanırım kibar oldunmu ayak işlerini yaptırır çanta taşıtır olur olmadık talepleri olur kadınlara yaranıcam diye kişiliğinden taviz verenler ya ruhastası olur ya da evlendikten sonra sürekli kavga eder bunu sakın unutma neysen osun kimseye yaranıcam diye kendini paspas etme
@sakintalikiz sen hiç kadın kadına diyalogları duymadın sanırım söylim örnek Kadın: ay benimki bana çok düşkün ne istesem yapıyor kız canımda tatlı cekti istesek getirirmi herhalde getirir getirmemek ne demek dur söylim Erkek: tabi hayatım hemen getiriyorum sosu nasıl olsun anladım tamam Kadın: benimkiside çok kibar beni asla kırmıyor ne desem alıyor güzelmiş acaba şu cafeye götürse bizi biraz pahalı ama bişey dermi yok demez seviyorsa götürcek Erkek: tabi orasını bende seviyorum ama arkasaşın niye geliyor Kadın: benim kaç yıllık canım ciğerim ne demek istiyorsun sen simdi Erkek; sadece sordum Kadın: sorma ben öyle istiyorum YANİ TÜRK KADININ DÜNYASINDAKİ CENTİLMENLİK BU ALİCE HARİKALAR DİYARI HAVASINDAN ÇIKIN ÖYLE BIR KADIN YOK TAVİZ VERIRSEN SONUÇ BU O YÜZDEN CENTİLMENLİK KIBARLIK YARAMAZ SERT DURCAKSIN İLİŞKİDE GÜÇLÜ OLAN TARAF OLCAKSIN CENTİLMEN VE KİBAR OLURSAN BU SONUÇ KAÇINILMAZ
@LoVeToCrY sen herkesi aynı kefeye koymuşsun alice harikalar diyarında yokmuş seni kullandığını anlarsın ve ilişki biter kibarlıkla her dedigini yapmak arasında fark var
@sakintalikiz kibarlık dediğini tarifi zaten bu iyi ve nazik olmak insandan insana farketmiyor hepsi aynı kadın kadına sohbetlerde hep konusu oluyor sürekli şahit olup gözlemliyorum türk kadını beyefendi haketmiyor dağ ayınları ile evlenip ölüyolar sonra toplumca üzülüyoruz ama kibarlarıda rezil ediyolar şahsen ben soğudum ve hayvan olmaya karar verdim en doğrusuda bu
@LoVeToCrY senin anlama sorunun var kibarlık her istediğini yapman değil kabalık yapmaman örnekteki kadına o gücü vermiyeceksin ne o sana ne de sen ona bu kullanmak git ikisi arasındaki farkı araştır sonra bir daha yaz
@sakintalikiz bak kibarlık güzel konuşmak iyi davranmak her istediğini yapmakla alakası yok kadınların derdi asla bitmez kibar olursan her derdini dile getirir hayatını zehir eder sert durursan söylemez seninde kafan rahat olur anlatabildimmi yani kibarlık güzel ama bizim kadınlara değil
@LoVeToCrY bende sana diyorum ki bir sınır vardır o sınırı aşmasına izin vermezsin o dile getiriyorsa sen de getirirsin eğer sert olursan seninle konuşamaz ve bir süre sonra ilişki zarar görür
@SosyoPsikopat kazık maddiyatı umrunda değil psikolojine açtığı zarar çok büyük artık analiz felan umrumda değil keyfime göre hayat şu saatten sonra evlilik boş iş paran oldumu herkesle evlisin çok basir
Centilmenlik, kibarlık ve naiflik zaten her erkeğin sahip olması gereken özellikler. Bunlar da ezik değil kültürlü, kendini geliştirmiş ve duyarlı olduğunu gösterir.
Bu durum sizin de belirttiğiniz gibi böyle erkekleri ezik görenlerin sorunu. Ben hayatım boyunca her zaman centilmen, kibar ve naif bir şekilde yaşamaya çalıştım. Bugüne kadar da bunun herhangi bir eksisini veya götürüsünü görmedim, bilakis çevrem tarafından hep saygı gören ve takdir edilen bir birey oldum. Şimdi beni ve benim gibileri kendilerince ezik görenler ne oluyor? Bu tip insanlardan gerçekten nefret ediyorum. Çevremde de bulundurmamaya gayret ediyorum. Çünkü centilmenliği, kibarlığı ve naifliği eziklik olarak görenler; bence ciddi ve ağır psikolojik sorunları olanlardır. Hayatta bir baltaya sap olamamış, genelde asalak gibi baba parasıyla ya da aile servetiyle yaşayan, hayatın hiçbir zorluğunu görmemiş, kendini bilmez tiplerdir. Bence asıl ezik olanlar da böyle tiplerin ta kendisidir..
kibarlık eziklik değil kibarlığı eziklik görmek akılsızlık asılll kibarlık olması gerekennn bir erkeğe de kibarlık aşırı yakışıyorr maço ağır abi vurdulu kırdılı küfürlü olacağına erkek adam onu yapmaz bunu yapmaz diyerek cinsiyetçilik yapacağına bir erkeğin kibar ve centilmen olması naif davranması benim için daha insanidirrr sevgilim kibar naif duygusal birisi hiç de ezik değill hem zeki hem de farkındalıkları olan bir insann kibarlığı kılıbıklık görenler genelde toksik erkekler maço tipler ve erkeğe muhtaçmış gibi davranan özgüvensiz kadınlarrr
çoğunluğun git gide, kültür ahlak hoşgörü kısacası insanlık değerleri daha da düştüğünden var olan görgülü azınlık günden güne eriyor. kız erkek farketmeksizin küfürlü konuşmak öyle moda olmuşki küfretmeyen erkekler kamil, kızlarsa kezban diye tabir ediliyor. (kamil ve kezban isimli kişileri tenzih ederim ikisi de çok güzel ve anlamlı isimler). hal buna benzer olunca doğrusu normali buymuş gibi modayı takip eden çoğunluk da artışı körüklüyor. ne yazık ki kabalığa terbiyesizliğe ilgi duyan kişiler seviyesizlği arttırsa da kibarlığa inceliğe gönül vermiş kişilerin, her zaman doğru yolda güzelliği olduğunu düşünüyorum. insanlık bunu gerektirir.
Bağıranın, sesi çok çıkanın haklı sayıldığı bir dünya imgesi, ne kadar da üzücü oldu son zamanlarda... Oysa, asalet dil den gelir... Ve kibarlık ve naiflik, sürdürebilir olduğunda insanın ruhuna da, çevresine de etkisi olur. Ben ezik değil, bilgisi ve karakteri ile yoğrulduğunda onu çok daha güçlü ve kaliteli gösterdiğini düşünüyorum. Evet, evet insan kalitesi... Sadece gerektiğinde cesaret gerekli, tereddüt dahi edilmeden ! Hiç kuşkusuz buna benzer, namuslular da namussuzlar kadar "cesur" olmalı, ancak burada İsmet Paşa, orjinal metinde görüleceği gibi "sabur" sözcüğünü kullanıyor...
bizim isyerinde.. centilmen kibar nazik bir erkek vardi.. karisina ekmek arasi yapar kadinlarin oldugu masaya getirdi cayla beraber sonra gidip erkeklerin oraya oturup kendi ekmegini de yerdi.. paydosta
kadin dalga gecerdi.. enayiyi kölem yaptim derdi kocasi icin yani her kadina kibar olmamak gerek bazilari hakikatten kro olmaya zorluyor zaten oyle kibarlik felan bize gore degil
benle senin dunyan farkli.. sizin girmeye korktugunuz sokaklar varya? biz orda büyüdük ama kariya kiza el kaldirmadik bizden naziklik beklemeyin bir zahmet gidip etiler bebek kadikoydekilerden bekleyin
abi kusura bakmada o abimiz fazla hanım evladıymış onun suçu kadında çokta suç görmüyorum eğer köyde geceleri dışarı tek başına önlemsiz çıkarsan kurtlar seni yer kadında suç yüzde 5 se adam da ki suç yüzde 95
Çok güzel bir konuya degindiniz. Maalesef kızlar efendi ve saygılı erkekleri salak ve bisi bilmeyen insan tipi olarak görüyor. Küfür edip sinirlenen tipleri daha erkeksi ve ozguvenli gibi görüyor. Kesinlikle bir erkeğin size saygılı yaklaşması ve kibar konuşması kadınlara olan saygısı ve aldığı eğitimdir. Oda başka yerde hattinden fazla adamdır. ama kadınla olan iletişimi zayıftır ya da edeplidir tek açıklaması bu. Ben kadınlara naif davranıyorum bakıyorum yanımdaki hanzo gibi davranani daha ciddiye alıyor daha bakışıyor. Ama içimi bilmiyor. O çocuk sadece boş boğaz bisi bilmeyen. Ben zeki akıllı ama sessiz. (Övünmek gibi anlamayın olayı anlatıyorum) Seven dikilir diken sevilir hayat hep böyle analtacak çok şey var ama burdan anlatılmıyor.
Romantiktim, ona karşı duygusaldım. Bilerek beni sinir etmeye çalışırdı :D İnanmazdı bana, ona derdim benim sana karşı duygularım şunlar ; Duygusallık Saygı ve Romantiklik derdim hep <3 ama bir türlü sevemedi beni, Güçsüz Kararsız sanardı hep bilmezdi ki ona olan Büyük Sevgimi hiç anlamadı... Hâla kalbimin içinde bir acı :( her gün ona yazılar yazıyorum ama ajandaya. Gerçek Sevgimi anlamadı. Genel Erkeklerden sandı beni :( Umarım hep Mutlu olur.
Bu durumu ben de yaşıyordum. Kibar, centilmen olayım derken ezik gibi göründüğümü farkettim. Sonra bu durumu kadınlara karşı kibar davranıp konuşmaya. erkeklere karşı ise sert ile normal arasinda bir cizgide davranıp konuşmaya başladım. Şu an ayarı bulmuş gibi hissediyorum
Gene kadınların çoğunluğu kibar erkek demiş. Bunu diyenlerin çoğunluğu feminist tipler. Ama seçtikleri erkekler hep maço, zorba, dayak atan hatta öldüren erkekler. Genelde kadınlar 30 yaşından sonra gerçekleri görür ama iş işten geçer. Alfa erkek diye tabir edilen erkekler aslında maço ve aşırı ataerkil erkeklerdir. Bunlar gerçekten kadınlar için çok çekici geliyor gencliklerinde. Aldatirlar ama kadın köpeği olur onların. Aldatılan erkeklerde genelde bu kibar erkek denen kavrama girer. Ben hiçbir kadının kibar, eğitimli ve centilmen erkek istediğine inanmıyorum. Bunları diyenler hep maço, Kabasakal tipleri tercih ediyor. Yüzü temiz gözüken erkekler onlar için ezik erkektir. Halbuki birebir de o temiz erkekler maço denen erkekleri dövüyor haberleri yok 😉😉
Bazı insanların kibar insanları ezik olarak görmesi, onların ezik olduğu anlamına gelmez. Şayet konuşmakta bir sanattır ve sanata saygı duyulmalıdır. Ben kaba insanlara katlamam. Şefim olsa, istifa ederim, okadar katlanamam. Kimseden ince, kibar ve anlayışlı olmasını beklemiyorum oysaki. İnsan olsun, karşıdakininde insan olduğunu idrak etsin, bu kafî. Hanzoluk çekiyorsa birinin canı gitsin ormanda yaşasın.
Kibar ve centilmen olmak, pasif ve edilgen olmayı gerektirmez. Normal şartlarda asla kabalaşmam ama yerine göre, kadına hayır demesini de bilirim. Ayrıca toplumda gayet kibar ve medeni olmaya özen göstersem de, nezaketimi korkaklık sanan magandaları altına işlettiğim de çok olmuştur.
Maalesef gençler karakter ve kişilikten daha çok paraya ve dış görünüşe daha çok önem vermemeye başladı. Maddiyatçılığın ön plana çıktığı bu günlerde güçlü kuvvetli kaslı erkek seven kadın sayısı da iyice artıyor. Böyle olunca da ister istemez centilmen ve naif erkekler yeni tabirle ezik gibi görünüyor...
Ne allaka bence kisileei kro ya da centilmwn siye ayirmakta yanlis erkek herzaman bi kadina kibar olmali evet bazen kizinca kabalasa biliyoruz ama genede kibar olmali anlyisli olmali yardimci olmali bu beni ezik gostericek bisi oldugunu sanmiyorum adamlik keslan sesini otur evinde olmaz o tek kisa giyemesin millet bakar ne yani giyenler olunca kendisinin dibi duser neyse kisacasi kibarlik adamliktir
Her şey tadında güzeldir. Asla karakterimde maçoluk/kroluk yoktur. Yerine kişisine göre kibarlık sergilerim. Ancak yine de dozunu kaçırmam. Fazlası insanın canını sıkar. Yeri geldi mi kibarlığı elden bırakmak gerekir tabiki buradaki denge çok önemli kaba olun da demiyorum. Bazen tepkilerinizi karşınızdaki insana bağırmadan tavrınızla da geçirebilmelisiniz.
Dengeli bir karaktere sahip olmak bence en önemlisi.
Bir yemeği her gün yerseniz bir noktadan sonra yemekten bıkarsınız. Biraz daha az sıklıkla yerseniz sürekli yemeye devam edebilirsiniz Ancak arada bir yerseniz o yemek sizin için çok değerli olur ve hep onu arzularsınız.
Yani insanlarla diyaloglarımızda bu 3 örnek arasındaki dengeyi bulmakta fayda görüyorum. Çünkü insanlar kendilerini sürekli el üstünde tutanların değerini bilmezler çünkü o kişi çantada keklik görürler o yüzden ezik derler, kendilerine çok kötü davrananları da istemezler ama yine onlara bu kişilikler yaranır yine de bu kişilerin değerleri yoktur.
Ancak bir denge kurarsanız yeri gelince gülüp yeri gelince ağlayacak, yeri gelince kibar olup yeri gelince taviz vermeyecek bir yapıda olursanız her zaman değerli olursunuz ve saygı görürsünüz.
Konu kadin erkek iliskileri ise hayir. Ama bu kibarlik ve naifligin de bir sınırı olmalı. Kadınlarin her dedigini (noter) gibi tasdik etmemek lazim. (Hamal) gibi her yükünü yüklenmemek lazim. Yoksa kadinlarin gozunde findik ezmesi gibi olursun ve kadinlar findik ezmesini cabuk tüketirler.
Olur tabi çok kibar olmasıda iyi değil dengeli olcak çok kibar olursa kılıbık ya da top erkek gibi oluyor hiç kibar olmaz ise odun kütük gibi bir erkek oluyor onun için en iyisi dengeli ama kibarlıktan kastınız ev işlerine yardım etmek ise olabilir fazla olmamak kaydı ile
Erkek, annesi başta olmak üzere ebeveynlerine ve onlarında ailesine şevkat kanadını indirmiş; tüm dostlarına ve ahbablarına aynı şekilde muhabbet kanadını lakin sevdiğine karşı ayrı bir titremeli yeri geldiğinde gönül kapısını aralamış çünkü onunla bana göre.
Tabiki öyle bir şey mümkün değildir. Daha doğrusu öyle bir şeyin olmaması gerekir. Ben şahsen bu sıkıntıyı sadece bir kere yaşadım. Bir muhtereme efendi, saygılı, naif davrandım diye saf sandı, bunu da yüzüme geniş geniş söyledi.
Ama bir daha böyle bir şey yaşamadım, çünkü bunun önüne geçecek şekilde önlemimi aldım.
Kibar bir erkek ezik değildir. Ve çevredekilerin bu tür erkeklere böyle laflar söylememesi gerekir. Ezik gibi sözler aynı zamanda hakarettir ve bunun sonucunda eğer ters insana söylenirse kavga da çıkabilir. O yüzden bir ilişkiye çevredekilerin karışmayıp, bu tür sözleri söylememeleri gerekir.
Kültürlü bilgili olarak görünür dışarıdan ama toplum da her türlü lakabı takabilirler gayet güzel birşey ve olması gereken bu ancak erkekler olarak toplumda hep sert yetiştirildiğimiz için böyle şeyler yapamıyor erkekler öyle görmedikleri için kişiden kişiye değişir ama asla eziklik değil
Bir erkeğin centilmen, kibar olması onu ezik yapmaz aksine olması gereken budur zaten. Genelde ezik olarak nitelendiren kişilerde celladına aşık olma durumu söz konusu oluyor, nerede onu hor gören, saygısızlık yapan, ilgisiz bırakan kişi varsa onlara aşık oluyorlar tabi sonu hüsran :))
Ben erkeğin herkese böyle olmasını savunmuyorum. Erkek o kadar da duygusal düşünmeye yatkın bir canlı değil. Bu erkeği aşırı yoran bir şey. Bu huyları sadece çevresindeki bireylere gösterse yeter bence. Hee ezikliğe gelirsek. Bunu gerçekten karakteri böyle diye yapan erkek ezik göstermez ama geneli sadece beğendiği kızları etkilemek için yaptığından ezik gözükürler. Erkekler çirkin kızları farketmiyorlar bile nasıl centilmenlik yapsın?
Tabiki de değildir. Öyle bir çağdayız ki nezaketi zayıflığın bir parçası, hoşgörüyü ödleklik olarak görüyoruz. Bir insanda olması gereken değerler zaten bunlar ama insanoğlu ne yazık ki nankördür. Yapılan iyiliklere ve nezakete karşı hep nankörce davranıyoruz ve bir de bunları zayıflık olarak görüyoruz. Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin..
Eğer adamın karakteri naifse problem yok. Ancak öbür türlü olunca ferrari görünümlü tofaş gibi oluyor. Yapmacık aslında olmadığı birine dönüşüyor ve ne kadar kibar olmaya çalışırsa çalışsın o ölçüde itici oluyor. Ben doğallıktan yanayım ancak dozunu kaçırmadan ağzını bozmadan. Girdiğin ortama ayak uydurabiliyorsan mesele yoktur bence. Ben mesela iş yerimde başka arkadaşlarımın yanında başka üslûp kullanırım.
Sevecekseniz eğer; bir erkeğin nezaketini, centilmenliğini , vicdanını sevin... Çünkü gün gelir parası tükenir, yakışıklılığı gider, kariyeri biter ama centilmenliğin asla modası geçmez. Ve " Nezaket" bir erkeğe en çok yakışan aksesuardır...
Kadın erkek farketmez naif kibardır. Ama yanınızda eş dost akraba her neyse ilgili naif kibar oldukları Zaman ya da olduğumuzda partner illaki bi rahatsızlık duyuyor bundan... o kıza neden bu kadar kibar ve naif oldun şeklinde :)) Kıskanırım ben ya 😊
Maalesef ki günümüzde zorba, kaba, şerefsiz erkekler güçlüymüş;kibar ve anlayışlı erkekler ise ezikmiş gibi gösteriliyor. Halbuki bir insanın kadın veya erkek olması farketmez, herkese her şeye kibar davranması onu küçültmez. Böyle kibar insanlara da ezikmiş gibi hissettirilmemeli bence.
keko dızo façalı kollar ayükün mü kırmızı nixe şapka dar tayt gibi eşofman 1.50 boy 25 kg erkek ayakkabılar da pembe nixe..
düşmeyecek kız yok.
bi keresinde İstanbul'da tarih kadar eski kadim şehir de bir genç kıza "hanımefendi.." diye seslenmiştim önğmde durduğu için uyarıcaktım "hanımefendi babandır ben kadınım oğluğğmm" diye bişiler böğürmüştü. O gün anladım kadınlar için efendi erkek "hükümsüzdür".
Asla. Bunlar bir erkeği haddinden fazla çekici, ideal bir erkek yapar. Maço değiller diye ezik demek ne kadar doğru olabilir ki? Kaba saba bir tip olacağına böyle naif kişilikte biri olsun.
Kadınlar eziyor maalesef Bir iki centilmenlik yapayım diyorum Hemen tepeme biniyorlar bir daha da hayatta olmaz olsa bile fazla değil herkese yapmam Bu tipte erkek kendini ezdiriyordur Sınırlarını çizmeli ve kimsenin geçmemesine izin vermemelidir
3 gun once markette lise yaslarinda bi erkekle kasada denk geldim buyrun dedim. O da sen gec abi dedi. Cocugun yanindaki kiz cocuga "abi dedigin kisinin yasi senden küçük" diye firca atti. Muhtemelen ezik diye ayrilmislardir bile. isin garip yani 17 18 yaslarindaydilar ben 35😄 yani cocuk hakliydi bide. Kizin beni adam yerine koymamasinin sebebi de buyrun dememdi. Daha bicok onrek yasarim hep boyle
Sadece duvar kağıdında minik bir kabalık görür gibi oldum da.. Bu arada soruna cevabım hayır. Çoğu zaman çevremde bu yönümle düşüncesiz eleştirilere maruz kaldığım için anlayabiliyorum ve sırf bu yüzden iyi bildiğim bu halimde bir değişikliğe gitmeyeceğim. Çünkü iyilik, naziklik, hoşgörü vs. istiyor vicdanım. 🌸
Görmüş geçirmiş aklıbaşında kültürlü insanlar mülayim kibar ve centilmen olurlar ve ortamları ona göredir bu sebepten bulundukları camiada saygı görürler kaba ortamlarda ne gözle bakıldığınada takılmazlar
Ve yeni nesil kizlarimizda genelleme yapmasak bile bu saydiginiz tip erkeklerin dibine dusuyorlar siddet hakaret asagilanma hepsini yasiyorlar nerede kibar efendi erkek var onlarada burun kiviriyorlar haklisiniz
Asla Ve Asla Böyle Bir Durum Söz Konusu Değildir, Evet Kibar Olması O Durumu Hissettirebilir Ama Kesinlikle Böyle Bir Durum Söz Konusu Değildir. Argo Konuşanlar Daha mi Erkeksi Oluyor Bu da Hayır. Fakat En İyisi Kibarlık 👍
Tam tersi. Özünde kadın cinsi zayıf, aciz olduğu için centilmen takılır erkekler. Bu yüzden centilmenlik sadece kızlara yapılırdı. Artık erkeklere karşı da centilmen olunuyor. Yani bu işin başında kadınların çocuksu statüleri göz önüne alınmıştı.
Bu kalasların neyini havalı buluyorlar ya? Onlara o duygu tanıdık geliyor. Kendilerine belki de yıllarca kaba davranıldığı için alıştıkları, maruz bırakıldıkları davranışları istiyorlar. Kibarlığın eziklikle hiçbir alakası yoktur
Ezik mı alakası yok aksine maço kaba ne konuştuğunu bilmeyen ayarı olmayan erkek itici ve eziktir bana göre. Kibar naif centilmen ve ince düşünceli erkek benim için on adım öndedir neyse ki öyle biriyle birlikteyim☺️🙏
Her kibar insan herzaman kibar kalmıyor yeri geldiginde agırbaşlı oluyor fakat hep kibar kalanı ise çogu kişi ezik yerine koyuyorlar dürüstlüklerini suistimal ediyorlar inşallah onlarda birgün yaşattıgını yaşarlar
Haklısın ama sımdıkı kızlar kaba sevıyor hoyratca sevılmek ıstıyor kotu davranılmak ıstıyor arz talep meselesı ben oyle dusunuyorum bu konuda suc erkeklerde genelleme yapmak yerıne karsısındakını anlayıp nabza gore serbet ortama gore hareket etmesını bılmek gerekır
Yanii olması gereken bu aslında. Ama dozunda fazla kibarcik erkekler de itici geliyor bana herşey dozunda kendine saygı duyan en başta ve yeri geldi mi otoriter olursa daha ne olsun :)
Benim görüşüm kibar ve centilmen olmak herzaman avantajdır gerek sosyal hayatta gerek özel hayatta.. kabalık ve macolugun gercek bir karakter olduğuna inanmıyorum. özellikle erkekler böyle davranması gerektiğine inanıyor ne var yani bir beyefendi olsanız cok mu zor? cok üzücü
Eziklik veya zayıflık olarak görünüyor. Bunun çok uzun psikolojik bir açıklaması da var aslında ama birçoğu için bir önemi yok bunun. Bu yüzden yazmaya gerek duymuyorum.
Ay tam bir beyefendilik örneği tabiki de eziklik değil. Bunların nesli tükendi kalanları korumaya almalılar zaten. Etraf kanka ve kanka sever kezolarla doldu zaten hah
Hayır centilmenlik, kibarlık eziklik değildir, bu insanın ne kadar medeni, ahlaklı, eğitimli oldugunu gösterir. Eziklikdir diyen insanlar mağaradan çıkmış galiba
görseldeki kadar olmasak da nazik ve kibar olmak da adamlıgın bir göstergesi kişilik için gerekli özellikler bence birde bu olayın eziklikle alakası yok yeni nesil herşeyi totosundan anlıyor
Erkeğin centilmen, kibar ve naif olması onu ezik göstermez ahlaklı ve görgülü olduğunu gösterir bu da saygılı olduğunu gösterir. Ama ciddi bir şekilde ise.
Düşünceye bağlı ben oldukça nazik biriyim tabii bu demek değilki ezilirim bir erkek beni ezmesi için öldüröesi gerek yoksa ezilen o olur bayan olursa zaten ezilmişim demektir çünkü asla bir bayana bile isteye zarar vermem sinir anında bile siniri i başka yöne çeviririmerkek te tam tersi
Kibarlık erkeğe en çok yakışan bir şey eski erkekler ceplerinde mendil taşırlardı kadınlar ağladığı zaman vermek için bu ve bunun gibi ince düşünceler kadına olan saygıyı gösterir sence şu an bulunduğumuz devirde kadına saygı kaldımı?
Hayır tam tersi olarak düşünüyorum. Bir erkeğin bağırıp çağırarak konuşması, şiddete başvurması, üstünlük taslama çabası varsa o zaman bir sıkıntı vardır o insanda diye düşünüyorum.
Erkeğin kibar olması eziklikten degil asalettendir, kadına nazik davranınca ezik mi olunuyor , kadınlar ne istediğinizi bilin bence , nazik erkeğe ezik diyenler magandalardan dayak yiyince bence kahraman ilan etmeli yani sonuç olarak öyle sevdiklerinden dolayı şikayet etmemeliler 😌🤷♂️