Meditasyonu hayatıma bir türlü alamadım, düzenli yapmak lazım diyen de var ihtiyacın olunca yap diyen de... İyice aklım karıştı. Bir de meditasyonu hep aynı şekilde mi yapmalı ondan emin değilim. Sizce meditasyon her an her yerde yapılabilecek bir rahatlama şekli mi yoksa belli kuralları var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Nasıl yemek yemek sizin fiziksel bir ihtiyacınız ise meditasyon da ruhunuzun gıdasıdır. İlle de bir düzene sokmanıza gerek yok, ihtiyacınız olduğunda da kullanabilirsiniz. Fakat rutin bir düzenle yaparsanız tabii ki sizin faydanıza olacaktır. Ayrıca meditasyon sadece yoga yapar gibi belli kural ve sınırlar içinde yapılmaz. Eğer müzik dinlerken rahatlıyorsanız veya yemek yerken huzur buluyorsanız bunlar da sizin meditasyonunuzdur :)
Yapabileceğiniz çeşitli meditasyonlar var, hep aynısını yapmak zorunda değilsiniz. Sadece kendinizi ne yaparken veya hangi meditasyonu yaparken rahat hissediyorsanız onu yapmalısınız. Başkası falanca meditasyonu yap dedi diye onu yapmayın.
Son olarak meditasyon yapmanın bir yeri ve zamanı yoktur. Dilediğiniz yerde dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Fakat metroda bağdaş kurup mantra meditasyonu yaparsanız insanlar birazcık farklı gözle bakabilir. Onun yerine benim de en sevdiğim zihin susturma meditasyonu yapabilirsiniz. Günde en az 5 dakika, herhangi bir ortamda gözlerimi kapatıp hiçbir şey düşünmeden karanlığa odaklanıyorum. Ve gerçekten etkisini görüyorum.
Varsa başka sorunuz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Meditasyona inanmıyorum düşüncelerden arınmak yerine düşünüp sorunlara çözüm bulmak daha mantıklı geliyor.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 Yorumla
Yapılabilir fakat sorduğunuz soru daha çok meditasyondan ne anladığınıza ve ona neden ihtiyaç duyduğunuzla ilgili.
00 Yorumlakendinizi rahat hissettiginiz her yerde yapabilirsiniz
00 Yorumla- +1 yıl
otobüste bir yap bakalım ne diyecekler
00 Yorumla - +1 yıl
saçma bir şey. yalan dolan
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
oditasyon yapılır ııımmmmm pıst
00 Yorumla Hayır herşeyşn bir yeri var
00 Yorumla- +1 yıl
Yaparım namaz kılarak, duyar kasmam güzellik.
00 Yorumla - +1 yıl
Bence yapılır sonuçta düşünsel bir olay
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır
00 Yorumla - +1 yıl
Haytını inceleyelim mi
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yapılır
00 Yorumla Ohmm🙏👌
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Meditasyon bizi anda yaşama hazırlar, çünkü hayat sadece yaşadığın anın içerisinde yer alır.
Geçmişte yaşananlar anılardan, gelecekte olabilecekler ise düşüncelerden ibarettir. Gerçek olan sadece bulunduğun anın içerisinde yer alanlardan ibarettir. Meditasyon da dikkatimizi sürekli geçmiş ve gelecekle meşgul zihinden çekerek anda olan biteni dikkatli bir gözlem eşliğinde deneyimlemeyi öğretir. Yani aslında meditasyon günde iki kere 20’şer dakika yapılıp günün geri kalanını eski alışkanlıklar dahilinde yaşamakla bağdaşmaz. Önce bunu anlamakta fayda var.
Meditasyon disiplininin nihai amacı hayatın her anını bu meditatif halde yaşamaktır. Buna şimdilerde “mindful” yaşam deniyor ve mindfulness öğretisinin temelini oluşturuyor.
Ama tabii siz de takdir edersiniz ki yaşamda çok fazla uyarıcı var, gün içerisinde birçok istemediğimiz durumla ya da insanlarla karşılaşabiliyoruz. Ya da sosyal medya ve reklamlar dikkati sürekli dağıtıcı etkiler gösterebiliyor. Dolayısıyla yeni başlayan biri için günü her anında meditasyon yapmak ya da mindful bir hayat yaşamak zor olabilir.
O yüzdendir ki yeni başlayanlar için meditasyonun belirli şekil şartları içerisinde deneyimlemesi önerilir. Yalnız olduğunuz, sessiz, rahatsız edilmeyeceğinizden emin olacağınız rahat bir ortam sizin meditasyonla olan bağınızı güçlendirecektir. Ve tabii bunu kendi belirleyeceğiniz sıklıkta yaptığınız bir rutin haline getirmenizi tavsiye ederim.
Meditasyon pratikleri sayesinde dikkatinizi kendi içinizde tutmayı yavaş yavaş deneyimleyip öğrenmeye başlayınca gün içerisinde gözleriniz açık, örneğin otururken ya da yürürken de meditasyon yapabilirsiniz. Daha sonraki aşamalarda biriyle konuşurken ya da kitap okurken bile meditatif olabilirsiniz.
Umarım cevabım yeterli olmuştur. Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.