Kadınlar çok konuşurmuş ya hani; peki bir kadın susuyorsa sebebi nedir? Konuşmayı biliyorsak; yeri gelince çok güzel susmayı da biliriz sebeplerimiz vardır..🎈
Bir kadın kavga ediyorsa eğer onun için daha bitmemiştir. Sorunları çözmeye çalışıyordur. Ama kadın susmuşsa karşısındakine geçmiş olsun. Ne yaparsan yap o kadın için bitmişsindir. Artık çabalamaz, tüm umutları tükenmiştir kadının karşısındaki için. O saatten sonra rahat bırak. Herkes kendi yoluna...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadinin susmasi bence tehlikeli. Ben boşanmış biriyim. Eşimle cok tartışırdim. O bana soylerdi, ben ona. Ama bir gun artık bu adam duzelmeyecek, boşa caba sarfediyorsun demistim icimden. Ve ona karsi soğumuştum. Sonra sustum. Bilerek degil, taktik falanda degildi. Icimden oyle geliyordu. Konusmak istemiyordum. Kendisinin ettigi laflar bile eskisi kadar canimi acitmiyor ve karsilik verme geregi duymuyordum. Sonrasinda ise avukat tuttum. Bosanmak icin. sessiz sedasiz esyalarimi toplayip evi terkettim. Neden ne oldu birden demişti. Erkekler bosanma noktasina gelene kadar bir sorun oldugunu anlamiyorlar. Kadin o vakte kadar evlilige ve karsi tarafa bir suru şans veriyor. Ama erkek bunu farkedemiyor. Onun icin bu olaylar birdendi. Ama ben kac defa cabalamistim, sans vermistim, konusmustum ama hicbir faydasi olmamisti. Konustuklarimi dinlememisti verdigim sanslari farketmemisti. Anlayamana, anlamak istemeyene daha fazla konusmak, sesini yormak istemiyor insan bir süre sonra. O yuzden susan kadin her seyi bitirmistir kafasinda. Artik cabalamaktan yorulmustur, tükenmiştir. Kadin susuyorsa erkekten ayrılmıştir çoktan. Gemileri yakmıştır artik. Erkek bunu farketmese de. O yuzden bir kadın bagirip, cagirmak, konusmak yerine susmayi tercih ediyorsa gercekten tehlikeli bir durum. O saatten sonra kurtarmak, geri dondurmekte zor bana göre.
Kendime göre cevap vermek istiyorum. Bazen karşımda ki insanın ne anlatırsam anlatayıp anlamak istediklerine inanacağını bildiğim için susarım. Bazen çok sinirlenirim ve karşımda ki insanı incitmemek için susarım. Bazen herkesten ve herşeyden yorulduğum için susarım. Bazen de bir şeyler bittiği zaman avaz avaz susarım duymak isteyen duyar.. Keyifli günler efenm 🤘 🚬
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Merhaba, Bazen insan susar. Bilir ki her insanla her şey konuşulmadığı gibi yine her insana laf anlatılamaz. Anlamayan , hissetmeyen insana anlatmak için konuşurken her sarf ettiğimiz cümle bazen kendimize saygısızlık gibi gelir. Ve susmak aynı zamanda en büyük meydan okumadır lakin anlayana.
Her kadını bilmemde, ben boş konuşmayıda, konuştuklarımın boşa gitmesinide sevmem. Eğer öyle olacakmış hissine kapıldıysam, yormam kendimi, susarım. Ne demişler, köre yüzünü, sağıra sözünü süsleme, yorulursun.
Yorulduğu için susar. Anlayanı yok çünkü anlat anlat karşındakinin duvardan bir farkı yoksa anlatmak neye yarar ki? En iyisi susmak bazen çok şey anlatır anlayana tabiki...
Susmamalıyız. Ben kaç kez eşini döven birini şikayet ettim. Sonuç ise kadın şikayetçi olmamış diye adam serbest. neden şikayetçi olmadın diye sordum bana ıssız olduğunu hiç okumadığını ailesinin kızacağını çocukları için mecbur olduğunu söyledi bana. Bakın arkadaşlar dayak yiyerek birinin sizi yavaş yavaş öldürmesini beklemek yerine savaşırken kendi hakkınızı savunurken herşeyi göze alın daha iyi
Vazgeçerse susar kadın, umudu bitmişse susar. Kadının suskunluğu sessiz bir vedadır. Kadın yüreğinde bitirdiyse susar ve fısıltısına hasret kalırsın o kadının
Normalde konuşkan biri olarak söylemek isterim ki susuyorsam ya çok kırgın ya çok kızgınımdır. Ya da artık beni dinlemeyi, duymayı reddeden biri vardır karşımda ve yormam kendimi bir noktadan sonra.
Kendim için geçerli değil ama, gördüğüm bütün kadınlar kafasında bitirdiği zaman susmuştur. Hiç hayra alamet değildir, kalp kırıklığı kadınları susturur.
Susan kadın giden kadındır susan kadın için bitmiş bir adamsındır edebiyatı yapmayacağım. Karşı taraf beni anlamayınca susarım veya dinledigim için veya aklıma bir şey gelmediği için.
söylenecek inanacak sevilecek bir şey kalmadıysa susar.. Kadın susmasın susarsa yaşamın rengi solar. Çok konuşuyorsa mutsuzdur, ilgisizlik vardır, yalnızdır,
Sözlerinin işe yaramayacağını biliyordur bıkmıştır yorulmuştur kendini anlatmaya çalışmaktan artık kim ne düşünüyorsa düşünsün demiştir umurunda değildir. Hayatına bakmaya başlamıştır.
Birde neden susar demek yerine içindeki çığlıkları sormak gerek.. Susar çünkü konuşsacak birşeyi kalmamıştır.. Susar çünkü konuşsa da duyanı yoktur.. Susar çünkü artık umudu kalmamıştır..