Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Kadınlar en çok susarak gider. Ve giderken arkasında ise :
Kadınlar gittiklerinde arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar. Onlar bir gün çekip gittiklerinde, peşlerinde ‘yetim-öksüz’ kalan çok olur:Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler
, dolap diplerindeki kurdeleler.. . Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar. Bir kadın gittiğinde hep suyu unutulur saksıların. Sık sık boynunu büker ’sarıkız’. O teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz, değerini kimse anlayamaz krom hac tasının. Balkon artık sessizdir, koridor kimsesiz. Bir kadın gittiğinde…Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında; bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci.. .
Bir anne gider…
Bir dost…
Bir arkadaş…
Bir sevgili…
Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde. Hep böyle olur; bir kadın gittiğinde; övgüler, uyarılar, yakınmalar, dualar yetim kalır. Kapı eşiğindeki ‘Dikkat et…’ duyulmaz, annesi gitmiştir ‘geç kalma’nın. Kadınlar, arkalarında büyük boşluklar bırakarak giderler. Bir kadın gittiğinde pek çok kişi gitmiştir aslında. Ve bir kadın gittiğinde pek çok ‘yetim’ bırakmıştır arkasında.
"bir kadın seni seviyorsa sana aittir. mutlaka bir fotoğrafın vardır bir yerinde odasının… onu kaldırtma! bir kadın seni seviyorsa uyumadan önce dua ediyordur… senin adınla başlayan dualar… ve biten senin adınla… onu susturma! bir kadın seni seviyorsa sana zarar veremez… yalnız genç adam, kadınlar vazgeçtikleri adamlara da acımayı beceremez bu da kalsın aklında… bir kadın seni seviyorsa koklayarak öper seni, seni seven bir kadın, sevdiği kadar sarılabilirse kemiklerin kırılır. ve bir kadın seni seviyorsa sen ne kadar güçlüysen o kadar güçlü hisseder kendini, onu yanıltma.
ilk darbede yere çakılma oğlum, ilk imtihanda sınıfta kalma! ve asla, ama asla! araya umutsuzluğu sokma. orasıdır kadının şah damarı, umudu… kesildiği an, vazgeçer kadın. sevmekten, beklemekten, özlemekten, hatta dua etmekten… can havliyle, kaçar. yakalayamazsın. artık o kadını üstüne alınamazsın. sahip çıkamadığın kadına hesap da soramazsın. kadınları bomba gibi düşün genç adam… yanlış kabloyu kesersen onunla birlikte sen de patlarsın.
bak oğlum! bu hayatta her şeyi alırsın, yalnız seni seven kadının yoktur fiyatı. seni her şeye rağmen sevebilen kadını satın alamazsın, cüzdanın kilo kaybettikçe, sevgileri eksilen sevgililerin olur en fazla… falan filan sonra, bilirsin ya…
sen sen ol, o kadını satma! bir kadın seni seviyorsa kavga eder. hem birazdan boğazına yapışacak sanırsın, hem görürsün gözlerindeki korkuyu.
kadınlar susmaz genç adam, SUSMUŞ KADIN GİTMİŞ KADINDIR. susmuş bir kadın için bitmiş bir adamsındır.
bu kadınların değişmez ve değiştirilmesi teklif bile edilemez olan maddelerinden biridir. kadın olmanın kuralıdır.. bir şey daha vardır ki,
kuştur kadın, ve bir gökyüzü vardır her kadının. öyle bir havan olmalı ki adamım, senden göçmediği için, onu dondurmamalısın. bunu, bir zamanlar seni gökyüzü ilan etmiş kadının, başka bir gökyüzünde kahkaha atışını duyunca anlarsın…"
kadın susuyorsa artık önemi kalmamıştır konuşan kişinin.. kadın susuyorsa.. ne söylerse söylesin anlamını yitirmiştir kelimeler kadın susuyorsa eğer. o iş zaten bitmiştir
Korkuyorsa susar, depresyon yaşıyorsa susar, sevgisiz ve ilgisiz kalmışsa ya da bulacağından umudu yoksa susar. Kadın susuyorsa mutlaka bir sorun vardır. Bu başlığı hazır bulmuşken kadınlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor. Bunu yapanların en ağır cezalara çarptırılmasını istiyorum.
bir kadın susmuşsa bir yıldız ölmüş demektir. hani mecazi değil güneşimiz yıldız ölünce kıyamet kopacak beyaz cüce olacak patlıcak falan ya baya baya kıyamet alameti. Arkiologların bulduğu insan iskeletlerinde bile kadınları çene kemikleri deforme olmuş aşınmış çok kullanmaktan. evrimsel süreçte aşınmayan oynar çene kemiği yapmışlar kendilerine :D
Bir kadın susuyorsa her şey bitmiştir kadın susarak gider çünkü. Eğer bir kadın şikayet ediyorsa o ilişkiden hala ümidi var demektir, susuyorsa artık ümidi bitmiş demektir.
Erkekler hep kadının çok konuşmasından şikayet eder. Oysa bu kadının sevdiğini ve değer verdiğini gösterir. Sustuysa kadın, işte bu çok tehlikelidir. Çünkü bitirmiştir herşeyi..
Ben susarsam gerçekten umrumda değildir ben susarsam gerçekten o kadar umrumda değildir ki misal sokak taşı kadar değersizdir benim için insan yerine bile koymuyor olabilirim hatta. Ama bazı susmalar vardır onlar farklıdır kırgınlıklar olur.
Kadının susması o kişinin artık anlamını yitirdiğini gösteren bir işarettir. Çünkü kadın dır dır etmesiyle biliniyor eğer dır dır ediyorsa hala o kişiye önem veriyordur ama susuyorsa o iş orada bitmiştir
Kadınlar iki şekilde susar:😏 1- Konuşmanın bir önemi olmadığını anlamıştır. 2- Fırtına öncesi sessizlik. Bu durumda kendisi bile ne yapacağını bilemez. O yüzden canınız değerliyse kaçın!😏
"Kadın susarak gider" demiş Cemal Süreyya. Bir ara pes etmiştim, çabalamayı bırakmıştım. Aslında bırakmamışım, kendimi kandırmışım. Bunu çok sonra anladım. Ama aylar sonra, artık kavga etmeye bile tenezzül etmiyordum. Bunu fark ettiğimde, kadın gerçekten de susarak gidermiş dedim. Kadın, karşısındakinin tek bir kelime söylemeye değmediğine kanaat getirdiğinde susar.
Instagram da bir yazı okumuştum. Kadının tribi bitince sevgisi bitmiş demektir. Kadın susunca sana olan merhameti bitmiş demektir. Anla trib kadının sevgi gösterisidir diye.
Ama bence biraz haklılık payı var. Fazlası da zarar.
15! Yıl sustum Şimdi çok konuşuyom sustukça daha çok başına bir şeyler geliyor insanın bu kesin yani. Şimdi de diyorum ki acaba yıllarca sustum bu kadar hırs yapmasammı acaba diye de içimden geçiriyorum
Diğer kadınları bilmem ben hiçbir zaman susmadım hakediyosa da haketmiyosa da susmadım ama susuyosam ve artık konuşmuyosam kendimin de anlamadığı normal olmayan şeyler var demektir
bir kadın neden susar? kadın bir çok sebepten dolayı susar, ama kesinlikle bir erkek için susmaz; kendisi için susar bir kadın!
kalbinin kırılmış olmasına değil, buna nasıl izin verdiğini sorguladığı için susar. nasıl o kadar kolay en derin mahzenine, kalbine girmelerine izin verdiği için kendine kızdığı için susar! kadın kesinlikle bir erkek için susmaz konu ne olursa olsun hep kendisi için susar!
Bir kadın niyemi mi susar? İlgisizlikten, alakasızlıktan, saygısızlık tan, sevgisizlikten vb. daha nice durumdan hep susar içindekini paylaşacak dertleşek insan gibi insan arar aslında
kadınlar susmaz susamaz doğalarına aykırı bir durumdur eğer sustuysa ya lal olmuştur ya ölmüştür ya da dilini yutmuştur ben kadınların sustuğuna susabildiğine inanmıyorum
En İyi Cevaplar