Bazıları geçmişte takılı kalır ve hayatını hep keşkelerle yaşar, bazıları da hep geleceği düşünmekten bugününü yaşayamaz. Oysa gerçek yaşam şu an yaşadığın zamandır. Videoda da izleyeceğiniz gibi bazı şeyleri zamanında yapmak gerekir. Ne güzel demiş eflatun değil mi? Peki siz hayatınızı hangi zamanda yaşıyorsunuz? Keşkeci misiniz? Bugüncü mü? Yoksa gelecek endişesi yaşayan birisi misiniz?
Geçmiş düşünceler ve yaşanmışlıklar aklıma gelir, gelmez değil.. Lakin sürekli dikiz aynasında geçmişe bakarak yol izlersem önümdeki dönüşleri kaçıracağımı bilir ve şarampole uçacağımı da bilirim. Nitekim verdiğim örnek içinde olduğumuz şimdi'yi kaçırmamıza ve dolayısıyla sunulan tüm güzellikleri, sorunların atlatılması, güzel dostlukları, bazen bir muhabbeti, küçük bir heyecanı yani hayatı, an'ı kaçırmamıza sebep olur. Geçmişten ders almak, hata yapmaktan korkmamak ve an'ı yaşamak güzeldir. İnsanı bugünün içinde şimdi de tutar. Geçmişi düşünmek pek çoğu şeyi ertelemek demektir..
Zaman o kadar hızlı akıyor ki bunun farkındayım artık ve bu sebebten her anı zevkle yasamayı tercih ediyorum eskiden çok eskilerde takılı kalırdım ama artık arkamda bırakıp önüme bakmak istiyorum ve küçük şeylerden zevk almayı öğreniyorum En önemlisi şükür etmeyi unutmuyorum 😊
Ben gelecegi dusunmekten bu gune odaklalanamam. Aslinda biliyorum ölümlü dunya ne zaman gidecegimiz belli degil her an olebiliriz ama kendimi alamiyorum. Ozellikle de kizlarimin nasil insanlar olacaklari beni cok endiselendiriyor.
Bende de vardı o durum. 5 yıldır haber izlemyorum özellikle de muhalif görünen ama muhaliflikten ziyade komplo teorisi üreten medya organlarını. Kendime farkındalık yaratmayınca da üzülmüyorum çok fazla.
Üzüldüğüm bizim için Çanakkale de Dumlupınar da , kısaca kurtuluş savaşında şehit olan insanlar, bende senin gibi yapayım diyorum aklıma onlar geliyor, onlarda düşündüğümüzü yapsalardı?
Ben de bunun ikilemine çok düştüm ama maalesef onlar Atatürk gibi bir adamın arkasında durdular. Bireysel olarak biz bişey yapamadığımıza göre biz kimin arkasında duracağız? Atatürk'ün bu mücadeleyi kazanmasının en büyük faktörü bütün ülkenin arkasında durmasıdır. Şu an Atatürk gelse onun bile arkasında durmaz bu millet.
Geçmişe bakmıyorum dersem yalan söylemiş olurum ama duygusallığım baskın olduğu için kendimi toparlayana kadar bakıyorum. Bugüncüyüm. Keskelere bakarak bir adım öteye gidemeyiz ileriyi göremeyiz. Geçmişimi değiştiremem. Anlarda kalmak en güzeli.