Peygamberimizin aleyhisselatu vesselâm kızının ismi de Fatıma'dır.
Bu durumda utanılacak değil aksine gurur duyulacak ve üzerine sorumluluk hissedilecek bir nimet olduğunu düşünüyorum.
Çünkü Alemlere Rahmet Peygamberimiz'e en çok benzeyen O'ydu.
Hem Ne de güzel anlatıyor hadisleriyle;
(Kızım Fatıma’nın adı “Allah onu ve sevenlerini Cehennemden korur” manasındadır.) [Deylemi]
(Fatıma, İmran kızı Meryem, Firavunun ailesi Âsiye ve Hüveylid kızı Hatice’den sonra bütün kadınların seyyidesidir.) [İbni Ebi Şeybe]
(Fatıma benden bir parçadır. Onu inciten beni incitmiş olur.) [Hakim]
Hal böyleyken insanların artık sapkınlığa varan yaşayış tarzının ve uğradığı büyük bir değişimin neticesinde sizin böyle güzel manaları kendinizden uzak tutmak isteyişiniz de çok normal gibi geliyor.
Ancak İnsanların çoğunluğu sizi hakka değil, yanlışa götürür.
Dikkatli olun.
#Selâmetle 🙂72 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, çok güzel bir açıklama yaptınız.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 692 cevap paylaştı. Açıkçası bence saçmalıyorsun, yani o isimde be var? Bir kaç kendini bilmez densiz ileri zekalı insanın bazı isimlere böyle şeyler katıp salakça espriler yapması seni beliğğnden uzak mı tutacak? Benim rahmetli babaannemin ismi de oydu. Ayrıca eşim olsa ismi Fatma da olabilir hiç de dert olmaz. Fatma güzel ve özel bir isimdir. Densizler için canını sıkmaya değmez.
250 Yorumla
+1 yılPeygamberimizin kızının ismini taşıyorsun bence gurur duymalısın. S. a. v in kızları arasında En çok Fatma tuz zehra dan bahs edilir ama işte dini farklı yönlere çekmek istiolar sanki. Örnek vereyim kemal sunal filmlerinde adı şaban diye şu an kimse çocuğunun adını şaban koymak istemiyor. Filmlerde şaban, ramazan isimlerini komiklik veya salak gibi davranan kişilere koyuyolar ki böyle bi algı oluşsun. ya da peygamberimizin kızı kara olduğu için zamanında bir böceğe kara fatma denmesi 🥺🥺 ya da kaka aslında müslüman bir zatın ismiymiş bunu biliomuydun? Şimdi herkes neye kaka dio?
40 Yorumla
+1 yılEski isimler daha güzel en azından manaları var.
220 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılTarihi geçmişi olan (yani köklü isimler , senin tabirinle "eski/yaşlı") isimler bna daha cazip gelmıstir her zaman... Çünkü bi hikayeleri var ve gunumuze ulaşana dek birçok kişiye isim, hikayeye tanık olmuşlar. Yani bi kökleri var. Ve bence günümüzdeki moda olan uyduruk isimlerinden çok daha karizmatikler. Misal "su" veya "duru" Ne o öyle? Biri şu markası gbi (murat şu, hayat su vs gb. Veya camasir durulama bilmem neysi gbi falan (deterjan isimleri bildiğin😅). Ayrıca moda olan günümüz isimleri "sezonluktur" yani o dönem her iki çocuktan birine bu isim verilir ve (20 kişilik sınıfta 10 kişinin adı bunlardan olur=)) ve Sezon bitince modası geçer ve kimse daha koymak... Oysa tarihi geçmişi olan isimler binlerce yıldır yaşamışlar ve günümüze ulaşmislar.. Bu yüzden uyanmak yerine isminle gurur duymalisin😇 çok güzel bir ismin var çünku Fatma💕
Not: hem önemli olan senin nasıl olduğun. Malum insan cirkin olduktan sonra ismi güzel olsa kaç yazar=)) bkz Burhan ne güzel demis😅12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
+1 yılAsla! Çok yanlış düşünüyorsun. İsimlerin yaşı yoktur. Babaanne ismi, baba ismi vs olmaz. Fatma çok fazla kullanılan isim ve bence kulaga kötü bir isim çağrıştırmıyor. Günümüz itibariyle de sürekli modern çağ isimleri çıkmış gibi herkes farklı isimleri koymaya başladı.
En basit örneğini vereyim. Barış Özcan’ın çocuğunun ismi Sufi. Bence çok güzel isim. Belki sana göre Sufi dede ismi gibi görünür ama bence çok fark yaratan isimdir.
Veya
Ünlülerden örnek vereyim Şükrü Özyıldız :)
Bence her şeyden önce kendini sevdiğini bil ve ismine saygı duy. İsmin bence çok güzel. 👍🏻42 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ediyorum. 🙏🏻
- +1 yıl
Rica ederim 😇
Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. Avukat Fatma *********oğlu tanıdığımız bir aile dostumuz avukat herkes Fatma hanım üstelik hukuk bürosunda 6 çalışanın her gün Fatma hanım demesi benim açımdan sıradanlaşmıştı evet demode bir isim ancak avukat Fatma hanım o ismi kabuğundan çıkarmıştı burdan mesajı aldın varsayıyorum bir başka yöntem de mahkeme kararı ile değiştirebilirsin
42 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Merhaba,
Tabi ki de isimlerimizi kişisel olarak değerlendirip beğenip beğenmediğimiz kanısına varıyoruz. Burda herkesin görüşü dışında senin ismini sevip sevmemen önem arz ediyor.
Bencesi yani fatma dediğinizde aklınızda ne canlanıyor sorusuna istinaen de : gayet güzel, ideal bir isim. Peygamberimizin kızının ismi ismi Arapça bir isim olarak "çocuğunu sütten kesen kadın , temiz, namuslu, iffetli " anlamlarına gelmekte. Bu ismin yanında bir başka isimde kullanılabilir. Sade geliyor ve özgün geliyor bana.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı.
+1 yılFatma Girik
Fatma Günaydın
Fatma Turgut
Fatma Baştuğ
Hepside güzel iyi yerlerde olan insanlar Bence çok güzel isim
Asıl saçma olan kibartırmak için sonuna can nur su gibi isimler takılıpta büyüyünce alay konusu isimler ya da saça isimler yok
Satılmış kakılmış...

10 Yorumla Fatma degil. Fatıma asıl olan yani peygberimizin kızı olan fatımatül zehradan aliniyor halk diline getirilip fatma deniliyor bence harika bir isim ve mukemmel bir sahsiyet dogru telaffuzuyla soyletir ve anlamini kimden alindigini isiminin arastirir ve bilgi edinirsen ismini duyarken cok mutlu olacagindan eminim selametle.
40 Yorumla
+1 yılFatma diyince aklıma eski sınıf arkadaşım geliyor, soluk benizli zayıf bir kız yani, bunun haricinde adının sana yaşlı adı gibi görünmesi çok saçma, yaşlılar da bir ara bebekti sonuçta. biraz takıntı yapmışsın ve sanırım bunda beyin yoksunluğu çeken birkaç kişinin yorumu etkili olmuş
50 Yorumla
+1 yılAdının nereden geldiğini biliyorsundur muhtemelen, ama yinede hatırlatmak isterim,,,
İsmin 1970 lerden falan gelmiyor, daha da geriye gitmen gerek,605 senesine,,,
Fatıma, peygamer efendimizin Hz Hatice anamızdan olan kızının ismidir,,,
Fatıma, Ali Bin Ebu Talibin (Hz Ali'nin) zevcesinin ismidir,,,
Fatıma, Hz Hasan ve Kerbelada şehit edilen Hz Hüseyin'in annesinin ismidir,,,
Fatıma, babası (Hz peygamber) evine geldiğinde iki gündür kendisi yemek yemediği için değil, evine gelen babasına ikramda bulunamadığı için saatlerce ağlayan vefalı evladın ismidir...
Adından utanmak yerine, onu taşımakla gurur duyman için yeterli mi bu yazdıklarım...00 Yorumlasabah sabah moralim bozuldu. Fatma girik i bile bu yüzden sevemiyorum. Oyunculuk desen var her şey var ama fatma deyince akan sular duruyor işte benim için. Bak Fatma girik mahmut girik olsa bir şey olmazdı. Ama Fatma ismini duymak bile benim için 1 saatlik korku filmi izlemeye denktir. Konuyu uzatmaya gerek yok. Erkeklere de tavsiyem ismi lazım değillerden uzak durmalarıdır.
20 YorumlaSon derce güzel bir isimdir.. binlerce yıldır çocuklara konulan bir isim ben daha çok modern olsun diye komik komik isimlere takılırım mesela su , yani absürt absürt isimler var biliyorsun bence ismin çok güzel hem kendin söyledin babaanne ismi gibi diye çok değil 20-30 sene sonra babaanne olcaksın işte
20 Yorumla
+1 yılBence ismini sevmemen için bir sebep yok. Biraz nostaljik bir isim hepsi bu. Seni nitelendiren insanlar isminle değil kişiliğinle nitelendirsinler bence. Sen kendini ve ismini sev boşver kim ne düşünüyor. Ha illa ki sevmiyorum diyorsan isim değişikliği yapabilirsin. Keyifli günler.
10 Yorumla
+1 yılAnnem canlanıyor her ne kadar ismini kullanmasa da. :) Bence isme pek takılma daha önemli şeyler var takılacak. Bana sorarsanda ismin gayet kâfi isimle giyimle insan ayırt edilmez. :)
26 Yorumla
Soran+1 yılİsmini değiştirdi mi annen? Teşekkür ederim ayrıca.
- +1 yıl
Rica ederim. Kimlik Fatma ama çocukken nejla diye seslenmişler hep bizde öyle biliyoruz :) amacın isim değiştirmek felan mi?
Soran+1 yılYok, hayır. İsmimi değiştiremem, ben alışkanlıklara önem veren bir insanım...
- +1 yıl
Yani bencede hiç uğraşma ihtiyacın varsa ben ciddi bir şekilde günlük sana isminin güzel olduğunu söylerim 😝 işin şakası bir yana takılma böyle şeylere ya.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama iltifatlar beni utandırıyor, yoksa kabul ederdim. 😄 Takılmıyorum da sadece biri adımı söyleyince kötü hissediyorum, aşacağım ama bunu da. :)
- +1 yıl
Haha annem gibisin aynı genel fatmalarin problemi bu sanırım. Fatma hanım dediğimde o kim diyor önce sonra kabullenemiyor. 😂 Ayrıca iltifatlar kabul edilmezse kirilirim herkeze etmem ve haklılık payım vardır o yüzden utanılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum 🙂
Gizli Üye(30-35)+1 yılFatma diyince aklım direkt teyze diye tamamlıyor.🤷♀️
Her mahallede bir tane Fatma teyze var. Ben napıyım.😅 Taşındığın zaman promosyon olarak yanında veriyorlar resmen. Kaplı, orta yaşlı, hafif tombik, yemekleri iyi, sevecen, okul okuyamamış, erken evlendirilmiş bir teyze geliyor aklıma. Hepte böyle oluyorlar. 🤷♀️10 Yorumla
+1 yılBenim almanyada kuzenim vardi ismi fatma kız aynı şarkıcı nez e benziyordu
bana cagrıştırdığı bu yani 😄 hicte yaşlı cahil diye düsünmem11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Modern bir isim değil ama utanç duyacağın kadar da abartılacak bir mevzu değil.
70 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılPelinsu mu olsun isterdin?
Fatma deyince aklıma Peygamber Efendimizin kızı geliyor.80 Yorumla İsminden utanmak veya rahatsız olmak da yeni çıktı. Ne alakası var, herkes kendi kişiliğini kendi yaptıkları ile oluşturur ismin sana ne hava katar ne de seni aşağı biri yapar. Her isimden iyi veya kötü insan da çıkar ayrıca. Fatma Aliye hanım ve Fatma Girik kadınlar gelsin aklına. Bence güzel ismin var çok da takılma, şu dünyada tek derdin bu olsun. Milletin ne dertleri var biraz da çevreyle ilgilenin yahu.
10 YorumlaÇok saçma bir eğilim içindesin. İsmi güzel kılan senin karakterin ve tavırlarındır.
Bugün nefret ettiğim bir isme sahip olan bir kıza aşık olsam dünyanın en güzel ismi haline geliverir gözümde o isim bir anda.
Ayrıca ismin de çok değerli bence gurur duymalısın.
Asla cahil veya yaşlı ismi değil.00 Yorumla
+1 yılFatma ismi, Arapçada "çocuğunu sütten kesen kadın " anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Fatma isminin anlamı saflık temizlik , saflık, namus, iffet kavramlarına işaret etmektedir. Bu ismi taşıyan kadınlar, dürüstlüğü, kararlılığı ve güçlülüğü ile bilinmektedir.
Arap olmadığımıza göre ikinci şık geçerlidir bence00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yanlış düşünüyorsun, yaşın ilerlediğinde bunu daha iyi anlayacaksın. Günümüzde birçok manasız isim var. Ayrıca ben etrafımda Fatma ismi ile dalga geçen görmedim. Basit insanlar bunu yapar. Yorumlar arasında kara Fatma diyenler var. Dalga geçmek için söylüyor ise kesinlikle takma kafana. Ha ismin günümüz isimlerinden biride olsa yine aynı düşünüyor olacaktım. Önemli olan insanın ismi ile müsemma olmasıdır.
00 YorumlaEvet eski isim olabilir de neden gizlisin adını açık ettin
12 Yorumla
Soran+1 yılTanınmak istemiyorumdur belki.
+1 yılİsmi kişiselleştirmek ne kadar doğru ki? Önyargı tam anlamıyla Fatma ismi çok değerli bir isim biliyorsun. Harika bir isim taşıyorsun. Eski isimleri taşımak çok daha değerli. :)
21 YorumlaÜzülmee. Gururla taşı adını. O senin bir parçan. Eğer çok da istiyorsan gelecekte yanına bir isim daha ekleyebilirsin nüfus müdürlüğünden. Benim bir tanıdığımın Fatma Canan dı adı. Çok yakışıyordu.
20 YorumlaBence senin beyninle alakali sorunların var ecem olsaydı ismin 40yasina geldin mi bu sefer bebek ismi gibi diyecektin. Keske esko kızlar olsada isimleri ayşe fatma kezban falan filan olsa😉
22 Yorumla- +1 yıl
Kezban yalancı manasına geliyor. Osman da yılan yavrusu. Ama Fatma velilerin anası. Yeryüzünde peygamber efendimize en çok benzeyen insandır.
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılFatıma anamızın iffeti VE ahlakı geliyor aklıma edep hayayi ogrendiimiz mübarek kadın 😍
60 Yorumla Aile & Toplum konusunda 673 cevap paylaştı. temizlik, saflık, namus, iffet anlamına gelir. Eğer bunlardan rahatsız oluyorsan, kendi kararın.
60 Yorumla
+1 yılaklıma bu geliyor çook bilindik hit bir şarkıdır kendisi izlersen anlarsın
https://www.youtube.com/embed/PEGccV-NOm811 Yorumla- +1 yıl
yani zengin kadın adı gibi demeye çalıştım izledin mi
+1 yılDimi lila mia gibi kedi köpek ismi olsaydı daha mutlu olurdun...
43 Yorumla- +1 yıl
@westhy Onu biliyoruz ironi yapıyoruz şurda tüm sırrı bozdun 😒
+1 yılPeygamberimizin kızının ismi. Düşüncelerin çok saçma
40 YorumlaBence güzel bir isim..
En azından günümüzde yeni türeyen ve yabancı isim özentilerinjn koyduğu isimlerden bin kat daha iyi !20 YorumlaFatma deyince kuzenim fatoş canlanıyor kafamda. Hiç adı yüzünden şikayetçi olduğunu duymadım. Yakışıyor ona bence. 😀 Takma bu kadar bu konuyu.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bu çevrende gördüğün diğer fatmalardan kaynaklanıyor. Bir de lakap takıyorlar o isme kara Fatma falan diye. Bu yüzden böyle düşünüyorsun. Bence normal bir isim. Yaşın ilerleyince daha da yakışacak ismin. Mesela Fatma teyze dicekler. Düşünsene ada teyze deşeler mesela. Asıl komik olan şimdi ki isimler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFatma adı bana neyi çağrıştırıyor bir düşüneyim 🤔
Düşündüm 😅 aklıma böcek geldi 😂 Kara Fatma böceği
Ama beni rahatsız etmedi cahil bir isim olduğunu düşünmüyorum günümüzde bazı insanlar tuhaf tuhaf isimler koyuyorlar pars Yok lila Paris Leon bu ne biçim abidik gubidik isimler bunlar asıl beni rahatsız ediyor sanki isim kıtlığı var
Fatmacigim isime takılı kalma ismini sev ismin Pars da olabilirdi köpek adı gibi Abdurrezzak da olabilirdi tabi erkek olsaydın00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. En yakın arkadaşım canlanıyor direkt
O da güzel naif bir kız60 Yorumla
+1 yılÖnemli olan kişilik isim olarak da kötü bir isim değil bence 👌
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 924 cevap paylaştı. Gayet normal ve güzel bir isim. Anlamsız, yeni yetme, sacma sapan isimlerden çok daha karakterli duruyor.
10 Yorumlaİsminden rahatsız oluyorsan değiştirebilirsin. Fatma diye bir arkadaşım var kimse fatma demez fatoş deriz.
10 Yorumla
+1 yılAllah günah yazmasın çok iki yüzlüydü karşıma çıkan her Fatma Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın adının hakkını vermiyor şerolar kjkjkbj
10 YorumlaFatıma gerçeği bu. Peygamber kızlarından biri gurur duymalısın
40 Yorumla
+1 yıltamamen senin sığ düşüncenden bu. demekki insanların ismine bakıp ona göre yorum yapan birisin sen
20 YorumlaEskiyi bırak fazla var be. Hoş bir insan canlanıyor sakin akıllı
20 Yorumladeğiştir madem rahatsız ediyor ismin seni Ceyda koy mesela
20 Yorumla
+1 yılHz. Fatma geliyor büyük bir insanın adını taşıyorsun değerini bil keske benim de adım Fatma olsaydı ama yahudiler hz Fatma’yı karalamak için kara Fatma adlı bir iğrenç lakap edinmişler ve adında bir hayvana Allah’ın yarattığı bir canlıya vermişler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüzel şeyler canlanıyor, peygamber efendimizi (c. c.) hatırlatıyor bana🥰
52 Yorumla- +1 yıl
Ama yanlış hatırlatıyor. C. C Allah için kullanılır. Peygamberimize salavat yani s. a. v denir.
Cevap sahibi+1 yılyanlis yazmisim tesekkur ederim
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence sana öyle geliyor isminde bir gariplik yok. Okulda fatma diye bir arkadaşım vardı. Gayet güzel bakımlı çekici de bi kızdı. Hiç o ismin ona yakışmadığı gibi şeyler aklımdan bile geçmedi. Önemli olan karakter kişilik isim değil.
20 Yorumla
+1 yılBence gayet güzel, beğenmiyorsan değiştirebilirsinn.
10 YorumlaO senin takıntın
Fatma adı normal bi isim
Sen depresyondasın ve kafayı adına taktın20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Eskilerin kullandığı bir isim. Bir şey canlanmıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha yeni biriyle bu ismi konuştuk. Bu isim nedense kulağa hoş gelmiyor ama bu kadar rahatsız oluyorsan Fatoş kullanabilirsin belki, daha hoşuna gider. Benim için ise yine de bir farkı yok
10 Yorumla
+1 yılHayır neden rahatsız oluyorsun ki? Normal kız ismi işte
10 Yorumla
+1 yılRahatsız ediyorsa değiştirebilirsin, normal isim bir şey çağrıştırmıyor.
10 YorumlaNiye ya benim çok sevdiğim rock şarkıcısı var Fatma Turgut. Bence ismin güzel.
10 YorumlaEn güzel kadın isimlerinden biri.. ne demek utanmak !.. asıl birbirinden uyduruk isimlerle ortalıkta dolaşanlar utansın..
20 Yorumla
+1 yılbana okuldan birini hatirlatiyo. ama hic senin gibi dusunmemistim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim Fadime, ben böyle hissetmiyorum😂😂 Sen Fatma'da böyle hissediyorsan benim vay halime desene. d
28 Yorumla- +1 yıl
Senin daha kötü yazık
Cevap sahibi+1 yılAa neden yazık diyorsun ya ben halimden memnunum. Kötü olan şeyin ne olduğunu öğrenebilir miyim?
- +1 yıl
İsmin tam bir köylü kızı ismi hatta köylüden de öte çok yoz bir isim
Cevap sahibi+1 yılİsmime değil de kişiliğime bakılacak olursa eğer bunun bir sorun olacağını sanmıyorum. Ben ismimden memnunum bana birisinin en güzel hatırası bu isim ve mutluyum. Ayrıca isimle yozluk olmaz, düşünceyle olur. Misal ismini bilmiyorum ne olduğunu da merak etmiyorum ama kişilik olarak yozsun. Ben böyle kabalık ve saygısızlık görmedim. Üzüldüm senin adına doğrusu :)
- +1 yıl
Ya seni suçlayacak değilim bu saçma ismi sen seçmedin sonuçta ama kendi düşüncemi söyledim sadece
- +1 yıl
Şu an kişiliğini değerlendirimyoruz ama konuyu saptırma bu şey gibi oluyor çirkin kızların ya benim kalbim güzel diyip kendilerini avutmlarina benziyor
- +1 yıl
😅😅😅
Cevap sahibi+1 yılKendi düşünceni söylerken karşındaki insanı kırabileceğini düşünebilecek kadar düşüncelii bir insan olabilseydin keşke..
Ayrıca ismimin saçma olduğunu düşünmüyorum.
+1 yılAblamın ismi Fatma Fatoş diyoruz. fatmadan oda hoşlanmaz. Bana göre Fatma olgun dominant karakterli biri canlanıyor. Zannediyorsam sende Babanne gibi diyorsun peki böyle düşünenlere inat çok farklı bir Fatma olmaya ne dersin? Kendini geliştirerek cicili görünerek her Fatma Babanne gibi değil ya !! Sen sen ol. Ne istersen onu yap asamiyorsan değiştir dünya derdi değil takma 😁♥️
10 Yorumla
+1 yılYanlıs anlama da fatma diye tanıdıgım herkes güzeldi, seksiydi, iyi niyetlilerdi. Fatma ismi hep iyi anıldı benim hayatımda. Kişiden kişiye degisir yani.
10 YorumlaFatma gayet güzel ve çokça kullanılan bi isim. İsmine bu açıyla bakmayı bırakmalısın. Sen böyle yaparken ismi Şaban olanlar ağlasın o zaman. İsimleri kalıplamayın. Sen rahat ol gayet güzel isim.
00 Yorumla
+1 yılHaz muhammet'in ( s. a. v ) kızının adı. Başka bir yorumda bulunmama gerek yok sanırım...
40 YorumlaMahkemeye başvur ve ismini değiştir bence. 1970'lerden fırlama gibi ne o öyle Ayşe Fatma göbek atma falan...
11 Yorumla- +1 yıl
Ayşe Fatma göbek atma ne ya dkspösğsçx
- Devamını Gör (168)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler