Merhabaaa sevgili KS halkı 🎈 Dün haberleri izlerken aklıma geldi; lakin soru hakkım bitince sormadım. Bugün sorayım dedim. Malum yeni yasaklar, yeni kısıtlamalar falan derken ee bir de Ramazan ayındayız öyle sevdiklerimizle sahur iftar o kalabalık sofralarda yok, sonra dilediğimiz gibi çıkıp oturup nefes dahi alamıyoruz derkeeeen evde bişeyler yapıyoruz. Peki bu sizin psikolojinizi nasıl etkiledi? Son zamanlarda psikolojinizin yüzde kaçı sağlam?
Psikoloji o ne ki. Eskiden psikoloji mi vardı. İnsanın yüreği sıkılır, hafakanlar basardı ama bir şekilde günün sonu mutlu gelirdi. Şimdi bir psikoloji modası çıkardık mübarek dokunmaya gelmiyor ne yapsan bozuluyor. Madem bu meret bu kadar kalitesiz niye herkes bu psikolojinin derdinde. Boş ver psikolojiyi hayatını iyisiyle kötüsüyle kabullen, sonra kötüleri ayıklamanın yolunu ara. Kabullenmeden çözüme ulaşamazsın, doğru düşünemezsin.
Psikolojinin amacı da zaten bir nevi iyiyi ve kötüyü olduğu gibi kabul etmeyi öğretmek. Ama işte insan bazen o kadar kötü durumda oluyor ki... Bunu kabul etmesi neredeyse imkansız oluyor. Mesela biri dedi sana "ben çok kötü bir insanım, yaşamayı hak etmiyorum, kimsenin sevgisini hak etmiyorum" dediği zaman şey mi diceksin; "kardeşim her şeyi olduğu gibi kabul et"
En İyi Cevaplar