Resmen insanlıktan çıktım tekrar nasıl insanlığa geri dönebilirim bunu termodinamiğin 2. Kanununa göre açıklayınız iyi günler Kültürlenelim diye bulmaca çözeyim dedim belki ayküm yükselir peki şimdi bu resimde mi tesadüf
Önce güzel bir temizlik yapmalısın bol buharlı bir banyo bütün ölü derilerinden arınmanı tavsiye ederim iyi bir yıkanmanın ardından güzel bir bakım yap saçlarına şekil ver evde en sevdiğin kıyafetleri giy. Saçlarını en sevdiğin şekilde şekillendir. Evin en sevdiğin bölümünde kendine bir yer hazırla güzel bir kurabiyeyle beraber bir kahve hazırla kendine işte aradığın enerji şu an içinde ne bilmek ne öğrenmek istiyorum diye sor kendine psikoloji felsefe tarih belki sadece bir roman ya da basit birkaç köşe yazısı okuyabilirsin kaliteli olarak geçirdiğin her vakit seni daha iyi bir insan olmanı hissettirecektir. Ben kendi kapımdan anlattım umarım termodinamiklede özdeşiyordur. 👒
Termodinamiğin 2. Yasasına göre tam izole olduğun için insanlıktan çıktığını düşünüyorsun ama aslında sen çalışan bir makinesin. O yüzden 2. Yasa sende asla çalışmaz.
Ben de sen sorunca açtım baktım kolay Bi yasadır newton gibi en azından basit anlatımı vardır dedim. Baktım sonu gelmiyor. Hiç öyle basit falan da değilmiş yani
Termodinamiğin 2. Yasası hal değişiminin tek yönlü olduğundan bahsediyor mesela buzu odaya koysak erir ama tekrar orda buz olmaz ve maddenin niceliğinin yanında niteliğininde önemli olduğunu söyler mesela 40 derecedeki bi kahve 20 derecedeki bi odayı ısıtamaz, oda kahveyi soğutur
Bana bakın ikinize de söylüyorum. Şimdi beni takip etmeye başlıyorsunuz. Kendime noodle yaparken iki saat termodinamik üzerine konuştuk. Ben buradan hatun kaldırmadı dedirtmem kendime bu saatten sonra 😄😄😄
Abi bak şimdi termodinamiğin ikinci yasasına göre lüler bizim hiçbir bilgimizin olmadığını gösteriyor ordan da kj/kgK diyo ki hop bilader ne lülesi türbinim ben sonra kalıyorsun böyle işte