benim sorunum neeeğ😩

Hayat doğumdan ölüme kadar bir sorgulama süreci adeta, bir arayış. Hep daha ileriye gitme hep daha iyisini elde etme belki de bir anlam bulma arayışıdır hayat. Diş görünüş ve karakterimiz hep bir evrim içindedir çünkü aynı fiziğe ve aynı karaktere sahip olmuyoruz. Bazen mükemmel ya da kalabalık ortamlarda kendinizi dışlanmış ya da ait hissetmeme gibi durumlar gayet normal çünkü hayatta hep kendimize bir yer edinmeye çalışırız, bir arayış içine gireriz. Bazen bu girdiğimiz arayışlar hüsrana uğrayabilir ya da istediğimiz olmadığı için de aslında bir boşluğa bir girdabın içine gireriz. Bir yere ait olma hissini bir kenara bıraksak, hayatı gelişine ve güzel şekilde yaşasak o zaman hangi rıhtım da duracağını ve ait olma hissini bulmuş olursunuz. Çünkü bir şey bekler iseniz o gelmez çünkü hayatın size karşı farklı sürprizleri vardır belkide. Karamsar olmayın 🙂
Buna yanılmıyorsam monachopsis deniyordu.. Bir yere ait olamama, yadırgama, aitlik hissinden uzakta olma durumu..
Hele ki içinde uyumsuzluk sorunu da varsa.. Bu durum depresyon değildir ve insanın yaşam kalitesini de pek etkilemez ama ara ara hissedilen tarifi zor bir histir. Bu sebeple kurulan ilişkilerde, sohbetlerde genelde kopmalar ve sonrası iletişim kurmakta isteksizlikler ile kendini gösterir.
peki bunun çözümü yok mu
Al benden de o kadar. Gerçi ben hayatımın getirisi olarak sürekli yer değiştirdim. Bir yerde en fazla 4 5 yıl kaldım. O nedenle kendimi hiç bir yere ait hissetmiyorum. Senin durumun da benzer mi bilemem. Benzer değilse muhtemelen seni bağlayan bir unsur yok demek ki. Olsa aidiyet duygun olur.
Belki sende sorun yoktur. Belki de gerçekten öylesindir. Belki de harbiden buralara ait değilsindir. Hiç bunu düşündün mü? Neden sorun olarak bakıyorsun? 😂
Cevap
36Cevap
Insan bazı zamanlar da ruhsal anlamda çok boşluğa düşüyor. 'ne yediğinden ne ictinden nefes almaktan bile keyif almadığı bir boşluk bu. Âmâ benim buna yorumum ruhsal açlık ruhun gıdası müzik felan değil bana göre. Icinmi sıkılıyor ruhunmu daraliyor al abdestini ver kendini secdeye içini sıkan durumu anlat rabbine. Ağla içinden geliyorsa kuran biliyorsan aç bakarayi oku. O an sanki yenı doğmuş bebek gibi günahlarından arınmış gıbı bır hafiflik gelecek yüreğine ayakların tutmayacak önce âmâ kalkıp çok şükür rabbim EN güzel huzur sende diyeceksin. Duanda olmak dilegiyle❤
Kanka biraz bunalmışsın hayatında değişikliklere ihtiyacın var. Bir süre kendine sosyal aktiviteler bul. Vicdanını rahatlatacak şeyler falan yap. Ağaç dik çöp topla bir çocuğa çikolata hediye et kendini rahatlat
Oraya ait hissetmemen için cabalanmis, insanın hiç bir yere ait olmaması her yere yabancı hissetmesi çok kötü ve çok acı... Görsele aşık oldum, usagi hastalığım bitmedi bir turlu
Sen, bir süre otur ve kendini tanı. Elimizdeki parçayı tanımadığımız sürece, onu puzzleda nereye koyacağımızı bilemeyiz :)
Görüşlere baktım ''bana ait hisset'' diyen de yok. Üzüldüm adına :)
Bu pandemi hepimizi ruh hastası etti. Bir kaç ay önce bende senin gibiydim. Kendimce yeni hobiler edindim. Bu şekilde atlattım.
Herşeyin bir düzen olduğunu ve boş olduğunu yaşadığın herşeyin çabuk anlamışsın ondandır kendini bı yere koyamaman
Psikoloji de, kendini hiç bir yere ait hissetmeme diye bir konu var zaten. Bu sadece size ait bir durum değil.
Monachopsis: Kendini hiçbir yere ait hissetmeyen. Sanki bir yerlerde bir şeyleri kaçırıyormuş hissi yaşıyorsun değil mi?
Ben de benzer duygular icindeydim. Ta ki ruhumu ozgur birakip baska bir ulkeye yerlesene kadar...
Sen zavallı yıkık bir insansın aynı benim gibi 😃😃😃😃
Burada az vakit geçir. Hatta bir süre ara ver. İşe yarar belki.
Agarsif sin. Birde feminist ayakları güçlü kadın ayaklarına takıldı isen bu dünyada yüzün gülmez
boşluktan bu yahu
yapacak işi olan insanın buna vakti olmaz
psikolojik olarak bunun sebebi sevgisizlik..
seni seven hatta sana aşık olacak birisi lazım..
eeee dün bulmuştun :)
Mutsuz oldugundandır bifdd özgür ruhlusun muhtemelen mutlu olduğun zaman emin ol bu ait olamama hali gidecektir umarım hayatının geri kalanında mutlu olur vd ait oldugun yeri bulursun
Nedenini bilmiyorum. Kendini bu dünyaya ait hissetmiyorsan, evini buraya inşa et.
Ben de seninle aynı durumdayım naptın çözebildin mi
Kimseye ait olmadığın içindir. Ki zaten kimse kimseye ait değil : )
Bence bir uzmandan destek almani öneririm. Daha verimli olur senin için:)
O zaman kesin uzaylısın...
Kendini meşgul edecek şeyler yap
dwşöşwörlqwş garipsin
İnsanları sevmediğin güvenmediğin için
Çünkü sen buraya aitsin
Bende hiç bir yere ait değilmişim gibiyim sanki.
Kedimi diye okudum 😅
Hicbir yere ait olmadığın icin olabilir
Ay savaşçısı en popüler animem
Bende öyleyim hala daha cözemedim
Aggressivlik olabilir mi?
Güvensizlik
marsa git.
uzaylısındır belkii
Uzay boşluğuna doğru gidiyosun 😀😀
Bazen oluyor öyle şeyler
Hiçbir yere ait değilsin çünkü
türkiye de yaşadığın içindir hshshsh
depresyonda olabilirsin
Çünkü bana aitsin 😂😂😂
Ağlama da , gülünce azcık yüzüne bakılır oluyorsun 😂
Sen niye delirmiyorsun 😂
Başka ne olsun ki, delirtmeyeyim mi 😂
Saat 14 :00 e kadar vaktim var 😂
Çok yakında uzaya gideceğin için...
ciddiyetten uzak olman olabılır
Hayattan bıkmış olabilirsin
belki yıkıklıktandır ben gibi 😷
bende de var bu duygu hali
Bu ben.
Yalnızlık galiba
Geçici bir durumdur
Senin sorunun tam olarak biraz karışık evladım :d
Bilmem ama belki yanlızlık sendromu olabilir.
İlginç.
Bilmem
çünkü bir hiçsin
Yaşlanmışsın
Uzaylısın👽
uyumsuz
Hastalık
Neden ki
Bosluk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?