Bir hanımefendi selam bile vermeden bir link atıyor ve tıkla diyor. Ben biraz sorgulayınca da bozulup engelliyor.
Ve bu hanımefendi ile daha tanışmamışız bile. Bunda bozulacak ne var? Siz tanışmadığınız bir insana koşulsuz şartsız mı güveniyorsunuz? İnsanlar garip...
Hanımefendi olduğundan şüpheliyim, pembe kılıklı genç ergene benzettim. O linklere tıklama kesinlikle tıklama, Windows kullanıyorsan, kameranı ele geçirirler. Telefona bile yaparlar. Temizlik yap bence istediğini almışta olabilir. Bilmediğin isimsiz bir program yüklenmişmi bak.
@Aydamira buradaki linklerden direk virüs gelmez diye biliyorum, çünkü bu sitenin güvenliği için uğraşan insanlar var anca tıklanan linkin açtığı sayfadaki linkler ya da kutucuklar sıkıntılı olur. Özellikle kullandığın cihazın bilgilerini sayfalar üst veri olarak alıt mesela redmi bilmem kaç telefonunuz ile o sitedesiniz, redmi bilmem kaç telefonunuza virüs bulaştı, kurtulmak için şurayı tıklayın diyen popuplar çıkar. Bazen Watsap'tan şunu kazandınız diye bir mesaj gelir tıklarsanız o linke, o zaman sıkıntı büyük malesef.
İnsan yakınına bile bazen güvenemiyor, bir boşluğa düşüyor ve bu boşluk insanın içini kemirip kişiyi güvensizliğe itiyor. Tanımadığımız, bilmediğimiz kişilere güvenmem çünkü sonuçlarını ya da bana karşı getirisi ne olacğı bilinmez ve kendimi bu duruma sokmam, hele işin içinde güvensizlik varsa. Güven hayatta en önemli şeylerden biridir. Güven olmayınca hayattaki insanlara ve kendimize karşı hep bir eksiklik hissi hissederiz.
Bir açıklamaya ihtiyacım vardı. Yoksa dolandırılma korkusuyla bir kaç gece uyuyamayacaktım. Direk engellediğiniz için mesaj atamadım haliyle. Ben de soruyu görmeniz umuduyla "isimsiz bir şekilde" sordum.
İçim rahatladığına göre artık bu konuyu kapatabiliriz. İyi akşamlar.
Bir daha sana gelen / tanımadığın, güvenmediğin kimsenin attığı linkleri tıklama. Linklere keylogger yerleştiriyorlar. Sen Linki tıkladığın an PC'nde kayıtlı tüm şifreleri program kopyalıyor ve link sahibine gönderiyor.
Hayır, Asla,, tanımadığım, uzun zaman geçirmediği m , hiç kimseye güvenmem,, kimse böyle şeyler için bana diretemez,, ALFA erkegiyim, başına buyruk biriyim,
Güvenmem ama bu konu boşluğuma gelebilirdi. Yani, kesin o linkin ne olduğunu sormadan tıklardım. Sonuçları ağır olabiliyormuş. Aşağıda bir arkadaş bahsetmiş.
asla linklere tıklamam :/ live wish alışveriş sitesi gibi bişeymiş ama bilmiyorum tam, zaafı ve nefsi olan insanlara asla güvenmem.. kediler, köpekler ve hayvanlara evet..