Şaka demek bana göre karşılıklı gülünen eylemdir. Olmadık laflar edip beni sinirlendiren bir insan sonra kalkmış bana “şaka yaptım yaaa” diyorsa sinirimi zıplatmakla kalmaz kalbini orada kırarım. Gülmediğim bir şeye ben şaka demem. Ya olmadık laflar edip şaka yapmayacak; ya da güya şaka yaptığını sanıp sinirimi ayağa kaldırıyorsa sonucunu kendi düşünecek.
Gerçekten şaka mı yoksa şaka diyerek söylemek istediklerine kılıf mı buluyor ona bakarım. Şakaysa güler geçerim, ciddiyse sorunumuz neyse konuşalım moduna geçerim. Buna rağmen devam ediyorsa benim hayatımda çok da yeri olan bir insan değildir, onu hayatımın dışına doğru alırım.
Öyle insanlar beni rahatsız ediyor. Şaka bile olsa belli bir düzeyi olmalı, iki taraf da gülebilmeli. Hakaret ve kötü söz ederek şaka yapılması bana göre anlaşılır bir şey değil.
Zaten şaka adı altında sinir etmeye çalışıyor o tipler. Bu zevki onlara yaşatmamak adına ben de aynı şekilde karşılık veririm. Nasıl bir his olduğunu anlamasına yardım ederim bir nevi.
Bu türden arkadaşlarım var bir grup halindeyiz fakat durduk yere şaka yaptık diye olay yaratıp gruptan birini dışladılar Allahım umarım namlunun ucundaki hedef ben olmam🤣🤣