Kendi bildiklerinizden şaşmayıp kendi doğrularınıza göre hareket etmeyi seviyor musunuz? Yoksa çevrenizdekilerin sözüne de dikkat eder misiniz?

Kendi doğrularıma göre yaşarım; kendi doğrularıma göre hareket ederim. Çevremdeki insanlar karışmaya çalışsa da; ya da fikir vermeye çalışsa da dinliyor gibi yaparım ama kendi bildiğimi okurum. Deneyip yaşayıp öyle görürüm ne olcaksa. Çevremde “aaa bu yanlış bence yapma; ya da şöyle yap, davran, giyin, konuş...”vs artık konu her ne ise kendi bildiğim doğruları yapar ona göre yol izlerim.
İnsanlar küçüklükten beri gördüğü şeyleri kendi doğruları ve yanlışları olarak ayırırlar. Herhangi bir şey Ali'ye doğru iken, Ayşe'ye göre yanlış bir kanı olabilir. Bu doğrultuda insanlardan fikir almak pek de sağlıklı olmaz.
Çoğu zaman büyüklerimizin yaşamış, görmüş ve bilmiş olarak değerlendiririz. Ancak onların zamanındaki şartlar ile şu anki şartlar her zaman uyuşmayabilir. Bu açıdan bakıldığında bu tür şeylere önem verip hareket etmek saçma olacaktır. Bu nedenle ben genelde kendi doğrularım doğrultusunda hareket ederim. Fikir aldığım durumlarda olur elbette ancak daha çok ön planda olan benim fikir ve düşüncelerimdir.
Farkındayım 😶
😘
Bu konuda çok netimdir. Kafama yatmayan hiçbir şeyi sırf insanlar normal görüyor diye yapmadım. Ya da insanlar yanlış ve saçma görüyor diye yapmamazlık ta etmedim.
Bu hayatı kimse için yaşamıyorum. Ölünce benimle kimse de ölmeyecek. Herkesin kendi doğrulari var ve benim de var. O konuda kimse kimseye saygısızlik yapmadığı sürece özgür.
Kendimi sürekli hayatımın merkezine katmayı seviyorum.. Ve kendi doğrularıma göre hareket ederim çoğu zaman ama bazen benim doğru sandığım şey yanlış çıkabiliyor..
Cevap
9Cevap
en sevdiğim kafamın dikine gitmek yanlışta olsa benim yanlışim dölşdöşl
Genellikle öyle yapıyorum zaten. Aklıma mantığıma ve vicdanıma yatan ya da elvermeyen durumları değerlendirir öyle yaşarım. Kimse kimsenin hayatını yaşamıyor herkes kendinden sorumludur. Keyifli günler.
Eğer çok kişiden aynı şeyi duyuyorsam dikkate alırım.. Yoksa kendi bildiğimden şaşmam ve genelde haklı çıkarım.
Huyumu seveyim kim ne derse desin kendi doğrularım da devam ediyorum.. Doğru da olsa, yanlışta olsa deneyimliyoruz.
Güvendiğim kişilerin fikrini alırım. Eğer mantıklı ise uygularım. Kendi fikrimde inat etmem.
Yanii güvendiğim kişilerden akıl almayı ve danışmayı severim. Çünkü yanlış yapmak istemem.
Kendi doğrularım tabi ki insanlar bu hiç durmaz hep bir akıl vermeye çalışırlar.
Kendi mantığıma ve doğrularıma göre hareket ederim her zaman..
hep öyle yaşıyorum..
mantığım ve vicdanıma göre..
Herkesin kendi doğrusu vardır, son karar benim fakat başka bir gözdende nasıl olduğunu bilmek iyi olur.
Kendi hayatım, kendi dünyam, kendi doğrularım.. tek gerçeğim bu.
Kendimce doğru olmalı, başkasına göre değil.
Mutlak doğrulara göre hareket etmeyi severim.
kafamın dikine gitmek yaşam biçimim olmuş.
Çok severim
Kendi bildiğimi okumada ustayım.
Kendi doğrularım var. Doğrudur.
kendi dogrularim, dogrudur ona göre yasarim
Doğrumdan emin isem evet.
kendi doğrularım
Öylede genelde
Evet en sevdiğim şey
Eveet.
Hayır
Kim sevmezki
evet