Peter pan sendromu insanlar, Eleştirilere karşı yetersizlik hissedip genellikle “Bilmiyorum, umrumda değil” gibi savunmaları kullanırlar. Üşengeçlerdir. Genellikle aidiyet hissi yaşamak isterler. Yalnız olmaya karşı toleransları düşük olduğu için arkadaş edinme çabaları yüksektir. Ergenliklerinin ardından kız arkadaş bulma için yoğun bir çaba harcarlar. Ancak olgunlaşmamış davranışları nedeniyle kızları kendilerinden uzaklaştırırlar. Reddedilmeye karşı duyarlılık, bu yumuşak ve nazik kişilerin sert ve kaba tavırların arkasına saklanmalarına neden olur. Kendilerini cinsel anlamda kanıtlayabilmek için sayısız kişiyle birlikte olabilirler. Bir kişide karar kıldıklarında ise ona tamamen bağlanıp, karşısındaki kişiyi kaybetmemek için kendilerini acındırırlar.
Güncellemeler
+1 yıl
Tinkerbeller nerede😃
Etrafınızda olan Peter Pan sendromlu insanlarla nasıl bir ilişkiniz var?
Etrafımda pek çok insan var bu şekilde. Ben onlara ergen, bencil hatta narsist diyordum ama Peter Pan sendromu olduğunu bilmiyordum. Sayende öğrenmiş olduk fenomenim. Teşekkür ederim.
Maalesef günümüzde pek çok ergen bu Peter Pan sendromuna sahip pek çok kişi mevcut. Kendilerinden başka kimseyi beğenmeyen, her denileni eleştiren, böyle olunca da mükemmel olduğunu, herkesin ona ulaşmaya çalıştığını, vazgeçilmez olduğunu düşünen, Bir şekilde ilişki yaşasalar da devamını getiremeyen, kendi yarattığı hayal dünyasına inanıp bu durumun gerçek olduğunu sanan ama yalnız tipler. Onlara sadece acıyorum. Yazık :)
İnsan ilişkilerimi daima iyi tutmaya çabalarım. Kötü olmak, kırmak istemem birini. Ancak bir insan kesinlikle eleştiriye açık olmalı. Bir hata yapılmış olabilir, insanız. Bunu kabul edebilmek ve eleştiriyi ister art niyetle söylenmiş olsun ister iyi niyetle; yapıcı hale getirmek kişiyi çok geliştirir.
Ben biraz "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim." mottosuyla ilerliyorum, Peter Pan sendromlu kişilerle de elbette arkadaş olurum ama aramızdaki mesafeyi mutlaka korurum. Olumsuz etkilenmeme izin vermemeye çalışırım. Gerekli gördüğüm yerlerde ona yardımcı olacak tavsiyeler de paylaşırım, bunları kabul edip/etmemek onun elinde.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Onlara geniş bir saha sunuyorum. Öncelikle kendilerini tanımaları için çabalıyorum. İçim içimi yese bile eleştirmiyor ve sanki o hatayı yapan benmişim gibi ona danışıyorum. Bu da beni düzeltmek için düşünürken, kendindeki açıklığıda kapamasına sebep oluyor.
Peki, soruya soru ile yanıt vermek doğru değildir ama bir şey sormak istiyorum.. Bunlar genellikle kıskanç, sinsi ve genelde çevrelerindeki erkekleri rakip olarakta görürler mi sayın fenomenim?
G<ünümüzde bu bilmiyorum umurumda değil durumu aslında bir marifetmiş gibi lanse ediliyor. Hatta yazdıklarını okuyunca neredeyse toplumun tamamı bu durumda. İşin ilginci bu söylediklerini yapanlarda yaptıklarına hemen bir kılıf uyduruyor. Yani işin özü kimse neyi neden yaptığını bilmiyor öyle yaşamaya alışmış, yaşamına göre de bahaneler üretmiş.
olabilir de benim arkadaşlarım kuzenim kardeşim dahil arkadaş bulmak için çaba göstermiyor herkes kendi yaşantısına bakıyor kimse aidiyet hissetmiyorlar ben zaten çevremdekilerle iyi ilişki kurarım sorun olmaz benim için ama sayısız cinsel birliktelik yaşayabilen bi insanla arkadaş bile olmam bana ters gelir o tarz şeyler