Kişi hayat kalitesini nasıl yükseltebilir?

- Bunu bir benzetmeyle ifade etmek daha netlik katacağına inanıyorum.
Kişinin içsel dünyasında oluşturdu şehire bağlıdır. Bu şehir nekadar renkli nekadar karmaşık veya arka sokaklarında nekadar kaygı biriktirdiğiyle alakalıdır. Bazen ayaklarımız o karanlık sokakalara çekebilir. Bazende deniz kenarında rengarek ışıklar içinde bir müzik klubünede götürebilir. Önemli olan kendi kendimize rehberlik edebilmemiz. İmkan bizim elimizdeyse neden daha güzel bir şehir kurmayalım neden daha gzel olan sokaklarında çıplak ayakla dolaşmayalım?
Hayat enerjimizin ana temel taşı biziz. Bizi bizden daha iyi kimse mutlu edemez. Elbetteki dış etkenler bizi etkileyecektir. Duyguları yoğun yaşayan canlılarız. Bunları fazla üzerimüze çekmeyelim veya o düşüncede çok kalmayalım. Önemli olan dış etkenlerin etkisinde uzun süre kalmamaya özen gösterelim.👒🤷♀️1|30|0Görüş hala geçerli mi?Görüş için teşekkürler fakat ucu açık bir görüş olmuş.. Herşey bizim elimizde, bunu kabul ediyorum. Fakat; İnsan bilmediği bir şeyi nasıl yapabilir? Bunu öğrenebilmek için ne yapması gerekir? :)
Ucu açık bir cevap vereceğim bunun içinde;
Hayat devam ettiği sürece birey kendini keşfetmesi süreci bitmez. Her zaman yeniliklerle karşılaşır. Hayat aynı devam etmediği gibidir bu. Bugün sizi olumsuz etkileyen bir durum karşısında temiz havada yürüyüş yapmak sizin enerjinizi düşüncelerinizi doğru ve rasyonel yönlendirmenizi sağlıyorken başka bir zaman diliminde uyumak veya müzik dinlemek iyi hissettirebilir. kişi kendi tanırken keşfederken nelerden haz aldığını çözümleyebilmeli- Hepsini Göster Daha Az Göster
Tatmin edici bir cvb veremediğim farkındayım 🤭
Sadece şunu yapın bunu yapın yazmayı doğru bulmuyorum bana haz veren enerjimi yükselten birşey başkasının enerjisini düşürebilir. Bunu belirtmek istedim içsel derken.Benim bu tür bir sorunum olmadığı için problem yok. :) Fakat, bu tür sorunu olan kişilere karşı, yardımcı bir görüş olmadığı kesin. :)
Biri benim hakkımda fikir sahibi olacaksa, net olmak kadar güzel bir şey yok. Palyaçoluk oynayacak yaşları geçtik.. :)
Teşekkür ederim.Senin hakkında bir fikir sahibi değilim. Genel bir görüş belirtmiştim. Palyaço olayına anlam veremedim🤔
En İyi Erkek Görüşü
- Kişinin hayat denince aklına gelenler ve ömür denince de kendine kattıkları ile alakalıdır bu..
Kaldı ki mühim olan ömrümüzden hayat yapmaksa bu pekte zor olmaz aslında..
Günlük yapacağımız işlerin yerinde mesela bazı alışkanlıkların yerini değiştirmek, önceliklerimiz acaba zorunluluklarımız mı bunu idrak etmeli ve başkalarını mutlu etmek için değil, sadece iyi hissetmek için adımlar atmalı insan kendine. Biraz da pozitif bakmalı önüne..
Yoksa kahvaltı yapma alışkanlığı, yemek, içmek, spor vb. eylemler zaten gereksinimdir aslında ve bunlar tek başına ömürden hayat yapmaya yetmez..
𝔖𝔲𝔫𝔰𝔥𝔦𝔫𝔢1|10|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
3713- Başarısızlıklarına rağmen çabalamayı asla unutmaz, elinden geleni yapabilirse.
- Önceliği kendisi olursa.
- Kendine zarar veren insanlardan uzak durursa.
- Sevdiği şeyleri yaparsa.
0|20|0- Bu kişiden kişiye değişir. Mesela ben düzeni seven bir insanım. Ve her şey planlara uygun şekilde ilerlediği zaman bu beni hoşnut ediyor. Kimisi de anı yaşamayı sever ve anlık mutluluklar ve o anın getirdiği güzellikler onu pozitif etkiler ve motive eder.
Kendini geliştirmek, ilgili olduğu konularda ilerlemek ve kendinde olumlu yönde değişimler görmek insanın hayat kalitesini arttırır.0|10|0Düzenli olma konusunda önerileriniz var mı bıktım koyduğum kuralları çiğneyip mükemmelluyetci olmaktan
@benZeynn Mükemmeliyetçilik bende de var. Bu da çoğu konuda kendimi yetersiz hissetmeme neden oluyor. Her konuda ufak değişimler yaparak zamanla düzen oluşturabilirsin
- Kişi kendini tanımalı, ne istediğini bilmeli. Kendine zaman ayırıp istediği şeyleri gerçekleştirmeli. Hayat kalitesini kişinin hayata bakışı belirler. Herkes için farklıdır aslında. O nedenle insanın kendini tanıyıp kendine zaman ayırması her şeyden önemli.0|10|0
- Spor yapmak,
pozitif düşünmek,
geçmişi unutup gelecek kaygısı taşımamak,
an'ı yaşamak...1|20|0 - Hayat kalitesi günümüzde maddiyat olarak lanse edildiği üzere gerçekten de maddi özgürlükler insanın hayat kalitesini arttırıyor.0|10|0
- Bir insanın hayat kalitesini hayalleri, hedefleri belirler. Hayattan ne istiyorsan seni ona ulaştıracak olan yollardan yürümeyi tercih etmelisin.0|10|0
- zaman ve para olmadıktan sonra yükselen tek şey tansiyon olur dösldöslk2|10|0
- Kendin olarak. O ne yapmış bu ne yapmışla ilgilenmek yerine kişisel gelişimiyle ilgilenmeli insan. Arkadan kuyu kazmayla uğraşmadan, özenti bir hayat sürmeden, gülümseyerek hepsinden önce sadece insan olduğunu ( kimseden üstün olmadığını unutmadan) sık sık kendine hatırlatarak başlanabilir yaşam kalitesi yükseltilmeye..0|20|0
- Öncelike kişinin kaliteli hayattan ne anladığına kara vermesi gerek. Kimi için kaliteli hayat maddi rahatlık, kimi için doğayla iç içe bir yaşam, kimi için şehrin merkezinde metroya yakın bir yer. Öncelikle kişinin ne istediğini çok iyi bilmesi gerek.
Daha sonra hedefe uygun hareket etmesi kolay0|10|0 - Kendini geliştiren insan her zaman daha iyi bir yaşam sürer Bilgi bu dünyadaki en değerli şey ne kadar bilirsen o kadar değerli olursun buda sana iş imkanından tut etrafındaki insanlara kadar bir çok alanda değiştirir geliştirir ve böylece hayat kalitesi artmış olur0|10|0
- Planlayarak..
Yani çalısan ınsanlar özellikle bence kendilerini motive edıcek tatili muhakkak planlamalı..
Kendine ayıracağı zamanı belirlemelii.
Ama ben yınede şey demek istiyorum parayı basan kalıteyı alır😂😂💃1|10|0 - Bazı insanlar ne çalışırsalar çalışsın ister varlıklı olsun yine de mutsuzdur, bu da hayat kalitesinin düşük olduğunun göstergesidir.
Hayatının kaliteli olmasını istiyorsan her yaptığın şeyi zevkle yapacaksın, mutlu olacaksın :)0|10|0 - Sabah Erken Kalkmak. Elbette bunu yaparken de yeterince uyumuş olmak...✨Bir Rutine Sahip Olmak. Günün belli bir zaman dilimini, bir şeyi yapmak için ayırmak ve bunun için uğraş vermek...✨Spor Yapmak...✨Sevdiklerimizle Birlikte Olmak...✨Sevmek..✨Minimalist Yaşamak✨0|10|0
- Kişi birey hayat kalitesini faydalı işler yaparak yükselte bilir nedir bunlar
Yeni bir dil öğrenmek
Okuya bileceği her kitabı okumak
Müzik aleti çalmayı öğrenmek
Bunlar kişinin yaşam kalitesini yükselttiği gibi ona yeni sosyal çevreler vs aktif bir yaşam sağlar0|10|0 - Hayat kalitesi aslında kendine vakit ayırdığın an artar, para, iş onlar maddiyat imkanlar sağlar ama illa kaliteli yaşam olduğu söylenemez, kendi iç dünyamızla baş başa kaldığın an sağlıklı karar verebiliriz ve bu kararlar illaki hayat kalitesini artırır0|10|0
- Kişi önce kendini tanımalı, ne istediğini bilmeli hedeflerine ulaşmak için azimli olmalı başarı da kalitede zamanla gelecektir biraz da anın tadını çıkarmayı bilmeli.0|10|0
- Bir süredir kendimde deniyorum erken uyuyup erken uyanmaktır efendim. sonrasında 30dakika dahi olsa spor yapmakla taçlandırılabilir. insan farkı hissediyor gerçekten daha dinç ve daha az miskin oluyorsunuz.
bunlara bol su tüketimi, doğal beslenme, sosyal mecralardan arınma, çıplak ayakla toprağa basma, kalabalık ve betonarme ortamlarda daha az vakit geçirme (artık ne kadar yapabilirsek) gibi şeyler eklenebilir.0|10|0 - Gereksiz insan ve olayları hayatından uzaklaştırarak, kendine iyi gelen aktivitelerde bulunarak ve yeniliklere bazı konularda açık olarak.. Keyifli günler.0|10|0
- Ayrıcalık katarak. Herhangi bir konuda başarı elde etmiş her insanın kalan topluluğa nazaran kendine kattığı bir ya da daha fazla ayrıcalığı vardır. Başarı da hayat kalitesini yükseltir.0|10|0
- Kendine kötü gelen zarar veren herşeyi bırakıp konfor sağlayarak bisuru detay var1|10|0
- Önce sağlık, sonra öncelikleri iyi belirlemek, teknolojiyi olabildiğince azaltmak, daha çok üretmek, daha çok gelişmek, daha dolu yaşamak0|10|0
- Çok düşünmeyerek 😂anı yasayarak stres sinir böylelikle aza iner. Gülmek için bahaneler arayarak felan0|10|0
- Kendini geliştirmeye başlayarak, pasif gelir elde etmeye başlayarak.0|10|0
- Başkalarının ne dediğini önemsememek, küçük şeylerden keyif almak, kendin olmak 🤌🏻0|10|0
- Başkaları ne der demeyi bırakıp sürü psikolojisinden kurtulursa0|10|0
- ilk önce sağlam bir nakit artışı..
sonrasında okuma izleme ve seyahat..0|10|0 - öncelıkle okumalı ve etrafındakı kişileri iyi seçmeli0|10|0
- Kendini her anlamda gelistirebilir0|10|0
- Bütün öncelikleri kendine ver, hiç kimseden hiçbir şey bekleme. Ne istediğini bil.0|10|0
- Donanimli olarak. Sosyalleserek. Sevilen biri olarak. Ozguvenini tazeleyerek.0|10|0
- Beklentilerini aşağı çekerek , mkum torbalarını atarak, sek sek sekerek0|10|0
- Gereksiz insanlari hayatindan cikartarak0|20|0
- Alışkanlıklarını ve çevresini değiştirerek.0|10|0
- Hayatta başarılı olarak.0|10|0
- Çevresindeki gereksiz insanlardan kurtularak0|10|0
- Hayal kurarak ve hayalinin peşinden giderek0|10|0
- Hayat kalitemi düşürecek insanlardan uzak durarak0|10|0
- zengin olarak0|10|0
- Kendini gelistirerek0|10|0
- Gizli Üye10 güSpor spor spor0|10|0
Detaylı bilgi
En İyi Kız Görüşü