“Her şeyi geride bırakıp gitmek” bunu birçok insandan duymuşsunuzdur. Nedir bu her şey, neresidir gidilecek yer? Bilen var mı? Neden böyle bir şey ister insan?Kaçmak ister misin? Ama nereye?
yaşadığı hayattan sıkılan istediği hayatı yaşayamayan gerçekler ile hayal arasında kalmış kişilerde bu durum bolca vardır her insan fırtınadan korkar lakin saklanacak yeri olmayan kişi korkmaz birde her şeye sahip ama hiç bir şeyi olmayan kişi de korkamaz korkusu olmayan kişide bu hayatı gerçekleri ile birlikte yaşar zorluklara göğüs gerer kaçmak saklanma ihtiyacı duymaz bu kişiye de güçlü kişi denir güçlü kişilerde yaşadığı hayatı arkasında bırakıp Kaf dağının arkasına kaçmayı düşlemezler. insan olmak kolayda adam olmak zor işte
İster yeni bir hayat olsun, ister yeni bir başlangıç sonuç olarak bir şeylerin tükendiği, yok olduğu ve o konum ve sosyal ilişkiler ya da adı her neyse bir umutsuzluk, mevcut yaşamda memnuniyetsizlik ve tükenmişlik söz konusudur. Ve tekrar var olmak, sayılmak, yaşamı idame edebilmek için gider insan.. İster birinden ya da yaşadığı coğrafyadan.. Ama gider.. 𝔖𝔲𝔫𝔰𝔥𝔦𝔫𝔢
İnsan kaçarsa o hangi ortamsa canını sıktığı ya da üzüldüğü... Kaçarsa sıfırdan başlayacağına inanır, neyden kaçmak istiyorsa gidince kurtulacağını sanır. O yüzden bırakıp gitmek ister ancak kendini değiştiremedikten sonra nereye gitse suratına her seferinde o gerçek çarpar ama kendini bırakıp gidemedikten sonra nereye gitse o bıraktığı her şey onunla beraber gelir.🤷🏻♀️
Oldukları yerde mutlu değillerdir. Daha mutlu olacakları bir yere gitmeyi istiyorlardır. Ve giderken de mutsuz yaşantılarını hatırlatacak hiçbir şeyi peşlerinde götürmek istemiyorlardır. Bu yüzden her şeyi olduğu gibi geride bırakıp gitmek istiyorlar.
Mesela ben bazen kimseyi tanımadığım bir yere gitmek, sıfırdan başlamak istiyorum.. Bunun sebebi ;bazen yorulduğumu hissediyorum. Bakıyorum bazı seyleri değiştiremediğim zamanlar oluyor işte o zaman böyle bir düşünce oluyor içimde. Tabi sonra kendime geliyorum, öyle bir dünya yok diyerek hayatla savaşmaya devam ediyorum..
Sanırım yaşadığı ortamdan çevresindeki insanlardan duymuş olduğu rahatsızlık ve onların ona zarar vermesinden ötürü böyle ister ama kaçmak çözüm değil..
Çünkü yaşadığımız şu dünyada baki değiliz, özgür olmak dahası huzur bulmak istiyoruz. Hepimiz daha iyi, daha yaşanabilir bir hayatın hayalini kuruyoruz. Ütopyaya, ya da cennete inanıyoruz. Hiç bir şeyin olduğu gibi olmadığı, kalmadığı şu dünyada napıyorsak zaten
İnsan bir çok şeyle mücadele veriyor bu hayatta. Verdiğimiz onca mücadelenin yorgunluğundan kaçmak istiyoruz. Çevremizdeki bizi yoran insanlardan uzaklaşmak istiyoruz. Böyle bir yer yok maalesef nereye gidersek gidelim illa mücadele etmemiz gerekecek bu hayatta. Bu yüzden güçlü olmayı bilmek ya da öğrenmek şart.
Bazen insanlar dolabiliyor her şeyden. Mesela çok kötülük gördükleri için karşı tarafdan veya her şey üstüne geldiği için gitmeyi tercih ediyorlar. Genellikle kimsenin olmadığı yere gitmek istiyorlar çünkü kimsenin olmadığı yerde sana zarar gelmez ve kimse canını yakmaz. Bir anlık açın diniyor ve huzur buluyorsun. Bunu kendimden biliyorum çünkü yeri geldi nefes bile alamadığım oldu ve her şey üstüme geldi ve tek yapmak istediğim şey arabama binmek oldu ve kimsenin olmadığı yere sürmek oldu.
Küstürmeyin insanları hayata. Sonra her şeyden vazgeçiyorlar. Yaşamaktan, güzel olan her şeyden. Bir odada yalnızlığı; bir dağ başında kalmayı, bir adada mahsur kalmayı, nerede bir yalnızlık varsa onu istiyorlar. Küstürmeyin işte bazı insanları.
İnsanın beyninden kaynaklı, beyin bir süre sonra tolerans geliştirir, mesela ilk çok zevk aldığınız sevgilinizden ya da eşinizden bir süre sonra aynı zevki alamamakta aynı sebepten dolayı. Beyin belirsizliğe ve heyecana bağımlıdır, yeni yerler, yeni insanlar, yeni sevgililer, biriyle ilk cinsel ilişki o yüzden çok zevk verir.
Sıkıntılar, dertler, bunalım, üzüntü, stres sebebiyle sanırsam. Hayatımızda bazı yaşanılan durumlar bizi derinden etkileyebiliyor bunun önüne geçemediğimiz zaman, ondan uzaklaşmak ya da kaçmak isteriz hatta ani kararlar verip plansız bir şekilde yok oluruz. Tanıdığım bir insan kumar ve tefeciye olan borçlarından dolayı ailesini, çocuklarını herkesi hiçe sayıp kendini asarak intihar etti. İşde ben buna herşeyi geride bırakıp gitmek derim.
Bunun adı kendinden kaçmaktır, kaçmaya çalışmaktır.. geride bırakıp gitsende yine aynı sorunları yaşayacağın kesindir. bu durumda kendinle olan problemlerini çözmen gerekir ya da kabullenmen..
Olduğu yere sığamıyordur, başka yerlerde başka fırsatlar başka şanslar olduğunu düşünüyordur. Yeni bir başlangıç, yeni bir hikaye istiyordur. Birçok sebebi olabilir.
Bu dünyadan müfarakat etmek olsa gerek. Daha bugün bir havalimanı çalışanı borçlarından dolayı intihar etti. Borçlarını geride bıraktığı gibi iki çocuğunu da geriye bırakıp gitti. İnsan her şeyi geriye bırakıp gitmemeli.
Her şeyi geride bırakıp gitmek ister, çünkü zihnindekileri geride bırakamayacağını bilmez. Nereye gidersen git, kafanın içindekileri de beraberinde götürürsün.
Bezmiştir, çaresiz kalmıştır, birşeyleri düzeltsede eskisi kadar tat veremeyeceğini sezmiş ve acısını hafifletmek için savunma mekanizması ona bu seçeneğin en makul olduğunu söylemiştir.
Artık doyum noktasina gelir ve yeter dersin ya zaman neyi ve nereye suruklerse oraya gitmek gerek. Kacis kendinden belki de. Ama huzur nerde ise onu yapmak gerekir.
Yapılan onca şeye rağmen temeli hala sağlam olmayan bir binanın kimseye faydası olmaz. Yapacağı yatırımları boşa gitmesin diye kaliteli bir zemin aramaya herkes gider bir gün😏
Muhtemelen sürekli olarak endişe içinde yaşadığı için çok yorulmuştur. Halbuki herkes günü gününe yaşasa, geçmişin başlangıcını, geleceğin de sonunu asla bilemeyeceğimizi kabullense herkes çok daha mutlu olur : ))