Erkekler ve Kadınlar hangi nedenlerden yalan söyler?
07 Nisan 2021 Çarşamba Saat 21.40

Erkekler neden dolayi yalan soyler bilemem ama kendi adima itirafta bulunabilirim.
Gec kalacagim bir yere 5 dakikaya ordayim derim ama aslinda evde sac kurutuyorumdur. Ve mutlaka yarim saat falan gec kalirim.
Erkek arkadasimin bir arkadasi bana yuruyosa bunu ona soylemem gizli tutarim. Kavga etmesin diye. Yaptigim ne kadar dogru bilemiyorum...
Onun aldigi bir seyi begenmesem bile begendim derim sirf kirilmasin diye.
Bunlar disinda yalan soylemem. Aslinda dobra biriyim ama onem verdigim insanlara karsi bu huyumu torpuleyebiliyorum.
Kadınlar, erkekler ayrımı yapmadan insanlar neden yalan söyler buna bakakım. Herkes yalan söyleme potansiyeline sahiptir. Yalanların altında yatan sebepler değişebilir. Kimisi iyi misin soruna kötü olsa bile iyiyim der. Yalan söylemenin sebepleri iyi hissetmek, eleştiriden kaçmak, gerçek söylendiğinde yaşanacak cezadan çekinmek, başkaları tarafından onaylanma ihtiyacı , gerçekten zarar göreceğini düşünmek ya da çıkar sağlamak olabilir. Kimi kişiler sohbetlerine renk katmak için ya da gerçeği söylediğinde çözümsüz kalacağını hissettiğinde masum yani çıkarı olmayan yalan söylerken kimi kişiler patolojik yalancı da denilen fayda elde etmek amacıyla yalan söyleyebilirler. Yalanı bir aldatma hilesi olarak ele alırsak, doğanın yalan üstüne kurulduğunu anlarız. Yalan doğaldır ve doğada vardır. Yabani hayvanlar pusar, örümcekler ağlarını kurar, kertenkeleler renkleri ile aldatır. Tabiki yalanı tasnif etmiyoruz. Sadece her insanın yalan söyleme potansiyeli olduğunu vurguluyorum.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Ben yalan söyleyecek bir ortama ihtiyac duyuyorsam önce bu yalanı gerçekleştürebilir miyim diye bakarım. Gerçekleştirebiliyorsam yalan söylemiş olmam. Erkeklerde her an herşey için basit yalanlara başvururlar. başları ağrımasın diye👒
Rica ederim
yalan söylemek alışkanlık yapar ilk yalanı söyledikten sonra ikinci yalanı çok rahat söyleriz
yani ilk günahtan korkmayan kişi ikinci günahı çok rahat yapar
Cevap
20Cevap
Kadınlar durumu kurtarmak için söylerler..
Erkeklerde sadece söylediğini sanır 😄tabi bu işte profesyonel olan erkekler vardır istisnalar hariç 😄
Yalan söylemenin bir nedeni varsa da ben bilmiyorum çünkü dürüstlükten yanayım. Yalan imâsını bile sevmem.
Erkekler zor durumda kaldıkları zaman yalan söylediklerini düşünüyorum. Kızlarda daha rahat özgür olmak için
Yalanın söylenmesi için neden aranmaz ki çünkü her usulsüz ve olumsuz iş için yalan söylemek insanların en büyük silahıdır.
Yalan açıklanmasından çekinge duyulan bir durum için kullanılır. Kişi bunun mücadelesini vermekten kaçar yalan söyler. Kadını erkeği yoktur
Bi masum yalanlar var senin de bahsettiğin gibi. Bir de aldatma ya da eşi çok kızdıracak kötü durumlarda söylenen yalanlar
Nedenini bilmem ama "iyiyim" demek konusunda çok iyi bir yalancıyım.
Kadınlar dünyaya yalanla geldi göbek isimleri yalan
Kuyrukları sıkışınca söylerler ya da menfaatleri için sanırım büyük bi olasılık bu
Abi eskiden hic soylemezdim. Artik soyluyorum. Sirf insanlarin bidi bidisindan kurtulmak icin.
Yalan söylemek içinde bulunulan duruma göre değişir. Aldatır yalan söyler...
Ben yalan söylemekten ve yalan söyleyenlerden hadsiz hudutsuz nefret ediyorum nefffreeeeett.
Bazen karşı tarafı mutlu etmek için yalan söylemek gerekir
Erkekler olarak yalan söylemeyi beceremiyoruz genelde bence :D. Ben kız arkadaşıma başka kızlarla yattığımda bile söylüyorum artık
Yalancı oldukları iÇin yalan söylerler
Tek bir nedenle elinde tutmak için
Sadece hayati durumlarda yalan söylerim
Kötü hissettirmemek için
Geç kalacağımız zaman genelde
Sanırım en çok geçmiş aşk ilişkileriyle alakalı.
Yalanın her türlüsüne karşıyım.
Zor durumda kalırsa söyler
Her ikiside kendi cikarlari icin yalan soylerler.
böyle şeylerden anlamam
seks ve aşk için..
Kaybetme korkusu nedeniyle yalan söyler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?