Değer verdiğim bir büyüğüm hayatta insanlara yük olma, hep yük alan taraf olmaya gayret et dediği günden beri bu hususa çok önem veririm.
Yük almak, her zaman yapıcı, iyileştirici ve onarıcı olmaktır. Her daim kendimize çeki düzen vererek maddi ve manevi kimseye zarar vermemektir. Yük almak, sorunlar karşısında duyarsız olmak değil o sorunu çözebilmek için alternatifler üretebilmektir...
Yük olmak ise sadece varlığımızla birilerini rahatsız etmek değil, sözlerimiz ve davranışlarımızla birilerine zarar vermektir. İnsanların sorunlarına kayıtsız kalmak da yük olmaya eşdeğerdir...Peki sizler hangi kesimden olduğunuzu düşünüyorsunuz?
İki kesim insan vardır derler; Yük olan ve yük alan. Peki siz hangisisiniz?
İnsanların sıkıntılarını dinleyip, benimle paylaşmalarını ve bunun sonucunda onlara iyi gelmeyi seviyorum. Bunun yanında dersen ki "sen hiç anlatmaz mısın? “ hayır, anlatamam kolay kolay. Bu paylaşmayı sevmediğimden değil, anlatmanın, paylaşmanın bana sağladığı hafiflik hissine inanmıyorum. İyi bir dinleyiciyim ve iyi bir dost olduğumu inkar edemem. Bunu yük olmak olarakta görmüyorum. Diğer yandan hiçbir şekilde, yaşamın hiç bir alanında çevreme yük olmam. Kendi işimi kendim yaparım. Çok nadirdir bir konu hakkında ya da bir iş konusunda yardım almışlığım.
Hayat bazen insanı zorlar. "Yük alan" olurken "yük olan" tarafta yerini istemesende alabilirsin...
Hayatın bazı cilveleri vardır. Bir Afrika Atasözü der; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer Sular çekilince de karıncalar balıkları yer Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir Çünkü kimin kimi yiyeceğine.. “Suyun akışı” karar verir...
Olması gereken esas, kimseye yük olmamak... O yönde de gayret ediyorum...
"İnsanların sorunlarına kayıtsız kalmak da yük olmaya eşdeğerdir" demişsin ekseriyetle bu gruba giren çok olur sanırım...
"Yük alma" olgusu oldukça zordur, yıpratıcı bir sürece dahildir; fakat bir o kadar da daimi huzuru yakalarsın sonunda. Risk alırsın, güvenmesen de elinden tutarsın bir başkasının, faydalı olmaktır tek gayen kendine ve çevrene. Çoğu zaman da karşılığını nankörlük veya bir çeşit kötülük ile alırsın. Seçici, umursamaz, dikkatli ve hata yapmayan, vicdanı rahat bir "sen" yaratırsın. Geleceğe yönelik bir yatırımdır; vazgeçilmemesi gereken..
Yük alan olabilmek için hep çaba gösteriyorum yük olduğumdu hissettiğim insandan hemen uzaklaşmaya çalışıyorum tabi yük oluyor muyuz bunu en iyi çevremizdekiler bilir
Kesinlikle kardeşim, biz kendimizi bir şekilde tanımlarız da bakalım çevremizdeki kişiler bizi nasıl tanımlıyor? Bu çok daha önemli bir husus benim gözümde 🍃
Görsel gibi izah edemez kelimeler bu durumu. Zira birbirinin yükünü alan iki masum yürek, "açık havada" iki mum ile ısınıyor. Kalplerdir onları ısıtan aslen.
Birine yük olmak, ancak çıkarı için yanında duruyot demektir. O açıdan kim bizlere yük ise bir an evvel kurtulmak gerek o kişilerden ki bizlere gönül yorgunluğu vermesinler.
Hiçbir zeminde, çıkar ilişkisine hoş bakamıyorum ben.
Ben daha cok yük alan kismindayim.. yük olcam diye ödüm kopar.. bir sey kolay kolay istiyemem.. Gercekten son care istemekse ve kisinin samimiyetine güveniyorsam isterim. Yük olmamaya calisirim hep.